Nieuwerbrug
Nieuws
Agenda
Toeristeninformatie
Museum Nieuwerbrug
Wie, wat, waar?
Foto's en film
Links
watermerk
Ik hou van Nieuwerbrug

Op het eerste gezicht lijkt Nieuwerbrug misschien niet bijzonder. Maar wanneer je beter kijkt, heeft het meer te bieden dan je zou verwachten. Ook zijn er bijzondere dingen gebeurd, waarvan veel mensen nu niets meer weten.
Met het project ‘Ik hou van Nieuwerbrug’ onderzoeken we wat er zo bijzonder is aan ons dorp en haar bewoners. Het eindresultaat kan op verschillende manieren worden gepresenteerd.

Groot Nieuwerbrugs Lijsttrekkers Debat
Dinsdagavond 9 november 2010 was het eindelijk zo ver. Bekende en minder bekende lijsttrekkers maakten op ludieke wijze kennis met de (eigen-)aardigheden van het dorpje Nieuwerbrug. Tegelijkertijd konden de in grote getale toegestroomde aanwezigen zich een beeld vormen van het politieke klimaat en de personen achter de partijen in onze toekomstige nieuwe Groene Hart gemeente Bodegraven-Reeuwijk. 
Lees het verslag>>

Tentoonstelling
De komende tijd zal in de gangen van het Wierickehuis de bijzondere kanten van Nieuwerbrug worden getoond.  Afbeeldingen aan de muur en voorwerpen in de vitrines vertellen het verhaal van ons mooie dorp.
Lees meer >>

Theatervoorstelling
Een groep enthousiaste Nieuwerbruggers speelde verschillende gebeurtenissen uit de Nieuwerbrugse geschiedenis met veel humor na. Deze verschillende scènes werden afgewisseld met delen van de film.
Lees meer >>

Film
Bijzondere verhalen over ons dorp worden verteld in de film over Nieuwerbrug. Voor de camera vertelden verschillende mensen hun verhaal. Uit archieven haalden we oudere verhalen, foto’s en filmbeelden. Samen geven ze een mooi beeld van wat voor verrassende dingen er zijn gebeurd  in ons dorp. De DVD van de film ligt binnenkort in de winkel.
Lees meer >>

Republiek aan de Rijn
Een groep mensen onderzoekt momenteel hoe de Nieuwerbruggers in de loop der jaren veel zaken zelfstandig regelden in de brandschouwerij, zonder de gemeenten waar het toen onder viel. Vanuit dit project zijn borden geplaatst om de grenzen van de brandschouwerij te markeren. Daarnaast zijn bordjes geplaatst op plaatsen waar bijzondere gebouwen stonden of nog staan.
Lees meer >>

Meer informatie: Michiel van de Burgt - info@nieuwerbrug.net
Ik hou van Nieuwerbrug
Film 'Nieuwerbrug. Een klein dorp met eigenzinnige mensen'op DVD
home | contact | sitemap | colofon

Voet Nieuwerbrug