Grauwe Paard richting WoerdenDoor het hele land worden oude dorps- en stadsgezichten, plekken, of gebouwen vaak bewonderd en krijgen als ze bijzonder zijn speciale aandacht. Rijk en gemeente geven ze dan de status van monument. Veel van die oude gebouwen en straatbeelden zijn om welke reden dan ook inmiddels verdwenen. Het zijn eigenlijk “verdwenen monumenten”.  Ze worden soms na enkele tientallen jaren al door velen niet meer herkend.  

Van de Brandschouwerij Nieuwerbrug worden ze binnenkort weer zichtbaar gemaakt op de fototentoonstelling “Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug”. Naast de oude verdwenen situatie wordt ook het huidige gebouw of straatbeeld getoond door foto’s van Marc van Heel.Put tijdens het graven

In het kader van Open Monumentendag worden ook “Plekken van plezier” getoond, zoals de Put van Broekhoven waar uit de hele omgeving vroeger gezwommen werd. Ook het eeuwen oude Grauwe Paard en de consumptie kiosk later wegrestaurant De Witte Wimpel langs de oude “Rijksstraatweg”.

WitteWimpelDe onthulling van deze tentoonstelling in het Wierickehuis is op vrijdag 13 september om 19.30 uur. Als openingshandeling zal Corrie van Eijk een bijzonder cadeau aan de voorzitter van het Wierickehuis overhandigen. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Vanwege Open Monumentendag is de tentoonstelling ook op zaterdag 14 september te bezichtigen van 10.00-16.00 uur in het Wierickehuis, Graaf Albrechtstraat 1, te Nieuwerbrug. Daarna tijdens de reguliere openingstijden.

In Nieuwerbrug werken we aan een vernieuwd kloppend hart van het dorp en daarmee versterkten we de authentieke sfeer en het dorpskaaanhetwerkrakter. Ook zijn de werkzaamheden bedoeld om Nieuwerbrug toekomstbestendiger te maken. Daarnaast vinden op een aantal locaties (woning)bouwactiviteiten plaats. Op deze overzichtskaart kunt u zien waar en wanneer wij aan het werk zijn. De kaart wordt ieder kwartaal aangepast. Zo bent u altijd op de hoogte van de meest recente situatie. U kunt ook onze website raadplegen: www.bodegraven-reeuwijk.nl/nieuwerbrug.

Aan het werk in Nieuwerbrug

Samen met inwoners
De gemeente is in 2018 in overleg getreden met dorpsteam WIN (Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug) en inwoners die hadden aangegeven graag te willen meepraten. Op inwonersavonden zijn de plannen gepresenteerd en was er ruimte voor alle inwoners om mee te denken en suggesties te doen voor de totstandkoming van het basisplan. Dit plan wordt nu vanaf 24 juni 2019 uitgevoerd. De belangrijkste items in dit plan gaan over:
a: verbeteren van de samenhang en het dorpskarakter,
b: verbeteren van de verkeersveiligheid en
c: verbeteren van de parkeersituatie.

Lees meer...

Afgeleid van het bekende tv-programma 'De Wereld Draait Door', werd op 29 november 2011 een avond georganiseerd in het Wierickehuis. Met Jakhals Robert van den Berg, burgemeester Christiaan van der Kamp, wethouder Jan-Christiaan Goudbeek, huisdichter Michiel van de Burgt, verenigingen van Nieuwerbrug en met vele andere prominente gasten uit Nieuwerbrug en daarbuiten. De avond werd gepresenteerd door de dorpsshowmaster Pepijn van de Burgt.

NDD 2011 1 NDD 2011 2

NDD 2011 3 NDD 2011 4

Elke donderdag- en vrijdagavond in maart serveren wij een wisselend 3-gangendiner in het pop-up restaurant van Tapperij de Bourgondiër. Genieten van heerlijk eten met vrienden, familie, collega's of gezellig met z'n tweetjes.

Met dit tijdelijke concept hebben wij vorig jaar veel mensen laten kennismaken met onze feestlocatie én onze keuken. Graag willen wij onze culinaire verrassingen nog een keer met u delen.

Ons restaurant is sfeervol, laagdrempelig en onze kok Lars verzorgt in de maand maart een smaakvol menu van 3 gangen. Of u samen komt eten of met een grote groep, laat het ons van te voren even weten door een tafel te reserveren. Dan houden we rekening met uw komst.

Ervaar zelf de uitgebreide culinaire mogelijkheden van Tapperij de Bourgondiër, niet alleen als cateraar tijdens feesten en partijen, maar ook in ons restaurant. Voor € 28,75 kunt u elke week in maart een wisselend menu van ons verwachten tijdens een compleet verzorgde avond met een Bourgondisch tintje.

U kunt een tafel reserveren via www.tap.nu/reserveren of direct bij Patrick Olsthoorn via 06-22667871 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heel graag tot ziens in Tapperij de Bourgondiër! www.tap.nu/restaurant

Op zaterdag 16 juni 2018 werd in het Wierickehuis de tentoonstelling "Schilderijen van Boerderijen" geopend. De expositiecommissie van het Wierickehuis had in de Nieuwsbrug een oproep geplaatst aan eigenaars van schilderijen van boerderijen uit onze Brandschouwerij om hun schilderijen voor twee maanden uit te lenen. Gelukkig waren velen hiertoe bereid zodat we een leuke, mooie en interessante verzameling van schilderijen kunnen laten zien in het Wierickehuis. De tentoonstelling werd geopend door mevrouw N. Habben Jansen die een mooi inleidend verhaal vertelde over de boerderijen van vroeger en nu in onze Brandschouwerij.

Lees meer...

Weersverwachting
Nieuwerbrug
Weeronline.nl - Meer weer in Nieuwerbrug weeronline.nl Altijd jouw weer