De Kleindierverenigingen D.V.V. Nieuwerbrug en Nut & Sport Woerden hebben op 10 september hun gezamenlijke jongdierenkeuring gehouden. In verband het de recente vogelgriep in de regio was het helaas niet mogelijk om pluimvee te laten keuren. Derhalve is de keuring wel gehouden voor de konijnen. Er zijn 110 konijnen gekeurd.
We zijn weer gastvrij onthaalt bij Boer Bert in Kamerik. In de jongveestal zijn de kooien opgesteld en vond de keuring dus plaats op een prima locatie. Het werd een gezellige en gemoedelijke keuring onder leiding van de keurmeesters Martin Kok, Hannes van de Steeg en Jorn Westerlaken.

Lees meer...

Gasunie blokkeert wandelpad

NIEUWERBRUG - Te Voet, de vereniging van wandelaars, heeft zich al een aantal keer als inspreker in de gemeenteraad sterk gemaakt voor het behoud van de wandelroute langs de Dubbele Wiericke in Nieuwerbrug. Na veel overleg zijn Pro-Rail en het Waterschap de Stichtse Rijnlanden akkoord gegaan met het gebruik van een duiker om de spoorlijn te kruisen. Gasunie, de beheerder van het gasnet in Nederland, gooit echter roet in het eten en weigert toestemming voor dat gebruik. Namens Te Voet gaf mevrouw Huizing in haar inspraak aan het jammer te vinden dat de stichting niet betrokken was bij  het overleg met Gasunie. Zij verwijt het bedrijf dat het bij dit besluit geen integrale afweging heeft gemaakt en ze vroeg de raad om steun om met Gasunie tot een oplossing te komen.

Lees meer...

NBKV koos logo

Op dinsdagavond 6 september wordt er weer een avond georganiseerd in het Wierickehuis waarin de bewoners van Nieuwerbrug in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de politieke partijen en het college van Bodegraven-Reeuwijk.
Presentator Pepijn van de Burgt neemt ons, samen met de door de Nieuwerbruggers gekozen politici, mee in de politieke wereld. Maar dan in de taal die we allemaal spreken!
We willen graag in gesprek gaan over wat voor ons belangrijk is in Nieuwerbrug. Waar zijn onze kostbare stemmen nu eigenlijk naartoe gegaan en wat zouden we willen veranderen in ons dorp?
Het belooft weer een verhelderende en vermakelijke avond te worden. Politici en bewoners kunnen hun zegje kunnen doen. Korte filmpjes en live muziek zorgen voor wat humor en lucht op de avond. Voor de eerste keer zal ook de “Geen Gelul Prijs” uitgereikt worden!
Daar wil toch iedereen bij zijn!

IMG 2705 Large

 

Nieuwerbrug koos voorrr... 6 september!

NIEUWERBRUG - Op dinsdagavond 6 september wordt weer een avond georganiseerd in het Wierickehuis waarin de bewoners van Nieuwerbrug in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de politieke partijen en het college van Bodegraven-Reeuwijk.
Presentator Pepijn van de Burgt neemt het publiek, samen met de door de Nieuwerbruggers gekozen politici, mee in de politieke wereld. Maar dan in de taal die we allemaal spreken! Tijdens deze avond gaat men in gesprek over wat voor de aanwezigen belangrijk is in Nieuwerbrug. Waar zijn de kostbare stemmen nu eigenlijk naartoe gegaan en wat wil men veranderen in het dorp?
Het belooft weer een verhelderende en vermakelijke avond te worden. Politici en bewoners kunnen hun zegje kunnen doen. Korte filmpjes en live muziek zorgen voor wat humor en lucht op de avond. Voor de eerste keer zal ook de Geen Gelul Prijs uitgereikt worden! Daar wil toch iedereen bij zijn!
‘Nieuwerbrug koos voorrr...’ vindt plaats in het Wierickehuis. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Lees meer...

Mijn vader kan door zijn lichamelijke en geestelijke beperking niet meer zelfstandig fietsen en wij hebben een elektrisch ondersteunende duofiets aangeschaft.

Wij fietsen regelmatig met mijn vader en hij geniet er enorm van.

Maar het zou mooi zijn als er nog meer vrijwilligers zijn die met regelmaat met hem op de fiets stappen en een rondje omgeving fietsen.

Heeft u mogelijkheden neem dan even contact met mij op dan maak ik de koppeling met mijn ouders en dan komt het vast goed.

 

Naam en telefoonnummer bij redactie bekend.

Heeft u interesse kunt u een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wat vind jij belangrijk in Nieuwerbrug?
Wat moet er veranderen?
Waar gaat je kostbare stem nu eigenlijk naar toe?Nieuwerbrug, laat nu al van je horen!

Op 6 september 2022 in het Wierickehuis

Zaal open: 19.30 uur Aanvang: 20.00 uur

Presentator Pepijn van de Burgt neemt ons, samen met de doorons gekozen politici, mee in de gemeentelijkepolitieke wereld.
Maar dan in de taal die we allemaal spreken!
Jij wilt toch ook weten wie de “Geen Gelul Prijs” gaat winnen!
Heb je een onderwerp wat je wilt bespreken?
Laat het ons weten op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

Wordt Weijpoort opgeknapt?
Komt deKomt de nieuwe school er nu echt ?
Zijn er voldoende betaalbare en geschikte woningen?
Hoe blijven de voorzieningen bestaan in ons dorp?
Hoe gaat het met hetverenigingsleven in ons dorp?

Kom ook op 6 september om 20.00 uur naar het Wierickehuis!

Toegang GRATIS

 

Vlag voor prinselijk hoofd kwartier

NIEUWERBRUG - Dit jaar vieren we dat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar geleden het Franse leger tegen heeft gehouden. Daarom wappert de speciale jubileum vlag al op veel locaties langs de linie.
Bij Post Nieuwerbrug ontvingen burgemeester Erik van Heijningen en Wouter van de Waterlinie een eigen vlag van Anastasia van Noort. De vlag zal wapperen bij alle jubileumactiviteiten in onze gemeente, zoals de musical Water en Vuur, het historisch festival tijdens de najaarsmarkt en bij de diverse tentoonstellingen.
DE WATERLINIE
Tijdens het Rampjaar lag het prinselijke hoofdkwartier bij Bodegraven, beschermd door verdedigingswerken bij Nieuwerbrug. Nadat Franse troepen over de bevroren waterlinie waren getrokken, is Bodegraven echter volledig in de as gelegd. Prins Willem III liet daarom Fort Wierickerschans bouwen om het hart van de waterlinie beter te beschermen.
Kijk voor meer informatie op www.hoofdkwartier1672.nl

Lees meer...

Musical Bodegraafs hoofdkwartier 1672

NIEUWERBRUG - Op 30 september gaat in het Evertshuis de musical ‘Water en Vuur’ in première. Het is dan 350 jaar geleden dat tijdens het Rampjaar 1672 prins Willem III bij Bodegraven het Franse leger tegenhield met de Oude Hollandse Waterlinie. Onze dorpen waren dat jaar het middelpunt van de oorlog en zijn uiteindelijk door Franse troepen in de as gelegd.
In Nieuwerbrug repeteert een enthousiaste groep spelers voor de dans, zang en spelscènes. Een groot deel van hen komt uit onze gemeente. De tekst en de regie is in handen van Nieuwerbrugger Michiel van de Burgt. De Nieuwerbrugse Sharon Slachter verzorgt de choreografie.
In Bodegraven maakt de 21-jarige prins Willem III lastige keuzes. Bij de schansen in Nieuwerbrug wordt een soldaat verliefd op een boerenmeisje. Hij moet het land onder water zetten, waar haar koeien grazen. Meer informatie: www.musicalwaterenvuur.nl

Lees meer...

ONDERNEMERS - MOBIELE RESTAURANTS HEBBEN HET TIJ MEE

Happy van een happie op wielen

Een tap, een ijskastje en een oven, meer heeft Patrick Olsthoom niet nodig om de klanten van zijn foodtruck gelukkig te kunnen maken. De populariteit van de selfmade snackcars, vooral in trek op feestjes en festivals, is de afgelopen vijf jaar behoorlijk gegroeid.

Oorspronkelijk verzorgde Patrick Olsthoom met zijn bedrijf TAP allerlei feesten, maar corona gooide roet in liet eten. Hij bleef niet lang stilzitten en veranderde zijn bedrijfsstrategie volledig. „Ik heb een  busje gekocht, helemaal opgeknapt en ingericht als een grand café op wielen. Ik noem het geen foodtruck, want we serveren meer dan alleen eten.
Patrick heeft de sector de afgelopen jaren zien groeien en probeert zich te onderscheiden door meer dan één product aan te bieden. „De meeste foodtrucks hebben een specialiteit, dat is namelijk het kenmerk van een foodtruck. Maar wij doen het anders dan de rest door een totaalpakket aan te bieden: hapje, drankje en gezellige muziek, verpakt in de meest iconische bus ter wereld.” Door zijn succes heeft hij zelfs al een tweede voertuig kunnen aankopen.

Lees meer...