Opening nieuwe keuken Wierickehuis

NIEUWERBRUG - Het Wierickehuis heeft nu een veilige, moderne, energiezuinige, gasloze en vooral een grotere keuken, die gebruikt wordt voor de commerciële doeleinden van TAP-evenementen en waar alle verenigingen gebruik van kunnen maken. De vrijwilligers van het Huis van Alles Nieuwerbrug kunnen hier bijvoorbeeld elke eerste dinsdag van de maand hun maaltijden bereiden voor hun gasten. Herman Geers van de gemeente verrichtte de openingshandeling door de zelfgemaakte bitterballen in de frituur te laten zakken samen met twee kookvrijwilligers van het Huis van Alles.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 19 februari 2020

Heropening pop-up restaurant Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Culinair genieten in de sfeervolle omgeving van De Bourgondiër in Nieuwerbrug, in maart staat het weer te gebeuren. Dan opent het inmiddels bekende pop-uprestaurant van ondernemer Patrick Olsthoorn haar deuren. Samen met zijn vaste chef-kok Lars laat Patrick graag zien wat De Bourgondiër nog meer te bieden heeft naast het faciliteren van feesten en partijen. "In maart starten we weer met ons tijdelijke restaurant-concept. Dat vinden we zelf ontzettend leuk om te doen en we gaan onze gasten ook echt verrassen met een heerlijk diner. Maar liefst vier gangen serveren we dit jaar. We zijn drie dagen in de week open gedurende de hele maand maart: elke woensdag, donderdag en vrijdag. De reserveringen lopen hard, sommige dagen zitten we zelfs al vol. Mensen die willen komen eten, raden we dan ook aan om een tafeltje te reserveren." Twee jaar geleden nam Patrick het initiatief om een tijdelijk restaurant te openen op zijn locatie, waar normaal gesproken besloten feesten en livemuziekavonden georganiseerd worden. Lars van den Bovenkamp bedenkt de lekkerste gerechten op basis van vis, vlees of vega. Het pop-upmenu wisselt wekelijks en ook al legt Lars de lat voor zichzelf hoog, het restaurantconcept van De Bourgondiër is toegankelijk voor iedereen. Reserveren? www.tap.nu/restaurant of telefonisch via 06-22667871.

Lees meer...

kinderdisco klein

Nieuwe opvoering Animoso

NIEUWERBRUG -Toneelklup Animoso uit Nieuwerbrug staat binnenkort weer op de planken met een opvoering van 'Ik ben er wel, maar... ik ben er niet!', een klucht in twee bedrijven, geschreven door Jan Tol en Astrid Baijs. Het stuk speelt zich af in een hotel dat tijdelijk wordt gerund door Evert. Zonder enige ervaring in het hotelwezen probeert hij zo goed en zo kwaad als het gaat de zaken in goede banen te leiden. En dan... een gaslek, het bad verstopt en een deur op slot? Kom kijken naar de opvoering van de klucht op zaterdag 8 februari, vrijdag 14 februari en zaterdag 15 februari. De deuren van het hotel in het Wierickehuis (Graaf Albrechtstraat 1, Nieuwerbrug) zijn om 19.15 uur geopend en om 20.00 uur start de voorstelling.
Kaarten (a 10 euro, incl. drankje in de pauze) zijn online verkrijgbaar via animoso.nu of fysiek tijdens de reguliere openingstijden van het Huis van Alles in het Wierickehuis of op dinsdagavond 4 februari en donderdag 6 februari tussen 19.00 en 21.00 uur. Let op! Op vrijdagavond 14 februari is de opvoering van de klucht speciaal geschikt gemaakt voor doven en slechthorenden. Meer informatie? Neem contact op met Conny van Bemmel (06-48829288).

Bron: Kijk op Bodegraven Reeuwijk 20 januari 2020

Lees meer...

Nieuwerbrug wordt steeds mooier!

Beschermen van de bermen
De werkzaamheden aan de Korte Waarder gaan een volgende fase in. In de afgelopen periode zijn er diverse maatregelen genomen om het doorgaand verkeer te weren. Deze maatregelen zijn in samenspraak met de inwoners tot stand gekomen. We hielden er rekening mee dat dit in eerste instantie zou leiden tot drukte op de weg en schade aan de bermen
Extra maatregelen
We willen voorkomen dat de bermen beschadigen door het uitwijken van verkeer. Daarom bekijken we hoe we de bermen zo kunnen inrichten dat de schade beperkt wordt.
Tegelijkertijd willen we ook voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunnen we liggende boomstammen plaatsen of duurzame paaltjes, houtwallen maken, ribbelranden met betonnen obstakels of betonblokken op de hoeken zetten. Begin 2020 gaan we de verschillende opties testen. De kennis die we zo opdoen, leidt tot definitieve keuze(s) voor de inrichting van de bermen van de Korte Waarder en voor andere C-wegen in onze gemeente. Daarbij nemen we uiteraard ook uw sugesties en ervaringen mee.

Lees meer...

Zangmiddag in de Brugkerk

Nieuwerbrug - De werkgroep Kerk en Dorp van de Protestantse gemeente Nieuwerbrug heet belangstellenden welkom voor een zangmiddag op zaterdag 23 november. Medewerking wordt verleend door het Chr. Gemengd Koor Nieuwerbrug o.l.v. Pia Schütz en met pianospel van Hans Schoenmakers. Het koor zal bekende liederen uit lang vervlogen tijden ten gehore brengen. Liedjes van vroeger die je niet veel meer hoort, maar die vaak nog wel in ons hoofd zitten. Meezingen is niet verplicht, maar wel toegestaan. De zangmiddag begint om 15.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Vanaf 14.30 uur staan de deuren van de Brugkerk voor u open en is de koffie klaar. U bent van harte welkom. Als u er heen wilt en vervoersproblemen hebt, kunt u contact opnemen met Arida Mourits, telefoon 06-10988767.

Bron: Kijk op Bodegraven Reeuwijk 20 november 2019

Lees meer...

Megafile na botsing met beknelling op A12

NIEUWERBRUG - Bij een ongeval tussen twee bestelbusjes op de A12 bij Nieuwerbrug is gistermiddag een man lichtgewond geraakt Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.
Drie rijstroken in de richting van Utrecht moesten na het ongeval worden afgesloten, waardoor de file snel opliep. Op sommige plaatsen liep de vertraging op tot bijna 300 minuten extra.
Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur. Eén bestelbus kwam op zijn kant en ook het andere voertuig liep schade op. Hierin zat een vrouw in een rolstoel, maar die raakte niet gewond. Wel moest ze door de brandweer worden geholpen met uitstappen. Diverse ambulances en politiewagens waren opgeroepen om hulp te verlenen. Hierbij leek het aanvankelijk te gaan om twee personen die bekneld zouden zitten. De twee bussen raakten total loss en werden weggesleept. Door het ongeval liep de file tussen Gouda en Nieuwerbrug op de A12 op en moesten automoblisiten rekening houden met flinke vertragingen. Tegen de avond was er nóg een aanrijding op de A12 bij Waddinxveen.

Bron: AD Woerden 26 oktober 2019

Dorpsbijeenkomst Wonen in Nieuwerbrug

De druk op de woningmarkt in onze gemeente is groot. Dat is een van de redenen waarom de gemeente de komende maanden de woonvisie gaat actualiseren. De woonvisie beschrijft het woonbeleid van de gemeente.

Lees meer...

Grauwe Paard richting WoerdenDoor het hele land worden oude dorps- en stadsgezichten, plekken, of gebouwen vaak bewonderd en krijgen als ze bijzonder zijn speciale aandacht. Rijk en gemeente geven ze dan de status van monument. Veel van die oude gebouwen en straatbeelden zijn om welke reden dan ook inmiddels verdwenen. Het zijn eigenlijk “verdwenen monumenten”.  Ze worden soms na enkele tientallen jaren al door velen niet meer herkend.  

Van de Brandschouwerij Nieuwerbrug worden ze binnenkort weer zichtbaar gemaakt op de fototentoonstelling “Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug”. Naast de oude verdwenen situatie wordt ook het huidige gebouw of straatbeeld getoond door foto’s van Marc van Heel.Put tijdens het graven

In het kader van Open Monumentendag worden ook “Plekken van plezier” getoond, zoals de Put van Broekhoven waar uit de hele omgeving vroeger gezwommen werd. Ook het eeuwen oude Grauwe Paard en de consumptie kiosk later wegrestaurant De Witte Wimpel langs de oude “Rijksstraatweg”.

WitteWimpelDe onthulling van deze tentoonstelling in het Wierickehuis is op vrijdag 13 september om 19.30 uur. Als openingshandeling zal Corrie van Eijk een bijzonder cadeau aan de voorzitter van het Wierickehuis overhandigen. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Vanwege Open Monumentendag is de tentoonstelling ook op zaterdag 14 september te bezichtigen van 10.00-16.00 uur in het Wierickehuis, Graaf Albrechtstraat 1, te Nieuwerbrug. Daarna tijdens de reguliere openingstijden.

Opening tentoonstelling 'Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug'

Nieuwerbrug - Op vrijdagavond 13 september werd de tentoonstelling 'Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug' geopend. De fototentoonstelling laat zien hoe zeer vele plaatsen in Nieuwerbrug veranderd zijn, door oude foto's van bepaalde straatbeelden en gebouwen te vergelijken met foto's van de huidige situatie.
De oude foto's komen onder andere uit de collecties van Gijs Boer en Cees Brouwer, de foto's van de nieuwe situatie zijn gemaakt door Mare van Heel. Michiel van de Burgt en Corrie van Eijk vertelden als inleiding op de tentoonstelling onder andere over de ontwikkeling van de Put van Broekhoven door de jaren heen. Als openingshandeling overhandigde Corrie van Eijk een bijzonder mooie aquarel van Cor Veelenturf aan Hans Harmsen, voorzitter van het Wierickehuis. De tentoonstelling werd tijdens de opening op vrijdagavond 13 september en zaterdag 14 september goed bezocht door veel Nieu-werbruggers en oud-Nieuwerbruggers. Het 'onherkenbare verleden van Nieuwerbrug' zorgde voor meer dan genoeg gespreksstof voor de bezoekers. De tentoonstelling zal tot medio april te zien zijn tijdens de reguliere openingstijden van het Wierickehuis, Graaf Albrechtstraat 1, te Nieuwerbrug.

Lees meer...

Nieuwerbruggers tegen uitbreiding bedrijfsterrein
Bijna 400 huishoudens tekenen petitie over Barwoutswaarder

Ruud F. Witte

Woerden/Nieuwerbrug - Uitbreiding van het Woerdense bedrijfsterrein aan Barwouts­waarder wordt door een meer­derheid van de bewoners van Nieuwerbrug afgewezen. Een petitie van de Werkgroep Inno­vatie Nieuwerbrug is door bijna 400 huishoudens ondertekend.
Woerden werkt aan herschikking en uitbreiding van bedrijfsterrei­nen. Niet om nieuwe bedrijven te lokken, maar om zittende onderne­mers ter wille te zijn met uitbrei­dingsplannen. Zes tot negen hec­tare grond netto binnen de ge­meente is voor dat 'schuiven' nodig. Waar die uitbreiding komt, is on­derwerp van onderzoek. Dat die schuifruimte er komt, niet. Aanvankelijk ging het om vijf lo­caties, verspreid door de gemeente. Later kwamen daar op verzoek van de gemeenteraad nog twee bij, waaronder de zijkant van Bar­woutswaarder, officieel 'Werklint Nieuwerbrug' geheten. „We kenden het plan voor de schuifruimtes, maar dat er ineens ook onze kant op werd gekeken, heeft ons echt overvallen", zegt Jan de Mol, voorzitter van de Werk­groep Innovatie Nieuwerbrug (WIN) die daarom een een petitie is gestart. De resultaten zijn gistermiddag aangeboden aan wethouder Arjan Noorthoek (economische zaken). „Van de 635 woningen die Nieu­werbrug telt, is door 397 huishou­dens ondertekend. Dat is zestig procent. En door de zomervakantie hebben we bij tien procent geen handtekening kunnen ophalen."

Lees meer...

Weersverwachting
Nieuwerbrug
Weeronline.nl - Meer weer in Nieuwerbrug weeronline.nl Altijd jouw weer