Sinds 1 september is er een nieuw gezicht bij de dagwinkel Nieuwerbrug.

Dhia heeft de afgelopen weken zich behoorlijk ingespannen om de Dagwinkel in Nieuwerbrug verder uit te bouwen. De groente en fruit afdeling is behoorlijk uitgebreid in samenwerking met de landwinkel "Vlooswijk" uit Linschoten. Daarnaast werken wij ook met diverse andere lokale bedrijven samen: Bakkerij Verweij en Kaas van v/d Bas en ijs van Vernooij.
Daarnaast zal binnenkort het assortiment verder worden uitgebreid met o.a. buitenlandse producten, vega producten, halal producten en diverse dranken.
Het assortiment zal continu worden aangevuld zodat er van alles voldoende aanwezig is.
De openingstijden zijn daarbij aangepast, wij zijn elke maandag t/m zaterdag open van 08:00 - 20:00 uur.

TOT SNEL BIJ DE DAGWINKEL NIEUWERBRUG!

Lees meer...

Elke minuut telt na een hartstilstand

NIEUWERBRUG - Het kan zomaar ineens gebeuren. Een buurtbewoner of een goede vriend die in de bloei van zijn of haar leven getroffen wordt door een hartstilstand. Dan is een reanimatiecursus geen overbodige luxe. Hier leer je niet alleen hoe je moet reanimeren maar ook hoe je een AED moet gebruiken.
EHBO vereniging Nieuwerbrug heeft een donatie ontvangen van Stichting Wierickefonds. Hier hebben ze zowel nieuwe AED's als reanimatie poppen van kunnen kopen. Dit is dan ook de reden dat zij in het huidige cursusjaar vier reanimatiecursussen kunnen aanbieden, namelijk op 14 oktober, 4 november, 2 december en 3 maart. De kosten voor deze cursus zijn 15 euro per persoon. De reanimatiecursus neemt een avond in beslag van 19.30 tot 22.00 uur en is inclusief een gratis kopje koffie of thee in de pauze. Inschrijven kan via Saskia, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Onderwerpen die onder andere aan de orde komen tijdens de reanimatiecursus zijn: de oorzaken van een circulatiestilstand, het vaststellen van een bewustzijnsstoornis en ademhalingsstoornis, wat te doen als de circulatie weer op gang komt of toch aanwezig is en de mond-op-mondbeademing en hartmassage. Na de cursus kunt u een hartstilstand bij een slachtoffer vaststellen, de hulpverleningsdienst alarmeren, de reanimatie starten en de AED toepassen. Na het met goed gevolg volgen van de cursus ontvangt u ook een officieel erkend diploma Reanimatie van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). www.ehbo-nieuwerbrug.nl

Lees meer...

Muziek door de straten van Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Afgelopen zondagochtend klonk er al vroeg muziek door de straten van Nieuwerbrug. De Brugkerk, Bethlehemkerk en geloofsgemeenschap Willibrodus Bodegraven hielden hun jaarlijkse tentdienst. In verband met corona ging het dit jaar net iets anders. In plaats van in een tent kwamen de bezoekers bijeen in een weiland, met 1,5 meter afstand. Het thema? 'Lopen over water.' Best toepasselijk met het weer van die dag...
De familie Van der Wind had haar erf opengesteld. Bezoekers moesten zich aanmelden, bij binnenkomst werden de handen ontsmet en in het weiland stonden stokken om de 1,5 meter te waarborgen. Gewapend met stoel, regenjas en paraplu kwamen zo'n tachtig mensen bijeen om met elkaar de tentdienst te vieren. Het was een mooie samenwerking tussen drie kerken en een mooie manier om de opening van de speelweek Nieuwerbrug toch door te laten gaan. Op naar volgend jaar! Dan hopelijk weer 'gewoon' in de tent.

Lees meer...

Auto duikt water Korte Waarder in

NIEUWERBRUG - Een auto is gistermorgen in de sloot beland, nadat de bestuurder een schrikblok raakte. Het ongeluk gebeurde rond 08.15 uur op de Korte Waarder in Nieuwerbrug. Bij het ongeluk waren geen andere auto's betrokken. De bestuurder raakte gewond. Ambulancepersoneel keek haar ter plekke na; de vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De schrikblokken zijn juist geplaatst om automobilisten te waarschuwen dat ze naast de weg dreigen te komen. Hoe het kan dat de bestuurder dan toch in het water terecht is gekomen, is vooralsnog onbekend.

Bron: AD Woerden 27 juli 2020

Lees meer...

Op woensdag 19 augustus 2020 organiseert De Zon in Bodegraven een FIFA 20 Toernooi.fifa2020

In dit toernooi wordt er FIFA 20 gespeeld op de Playstation 4 en kun je een echte beker winnen!

Voor dit toernooi hebben wij 40 plekken beschikbaar gesteld. Iedereen is van harte welkom!

Het toernooi begint om 13:00.

De kosten voor dit toernooi bedragen € 3,00 p.p.

Inschrijven kan via: www.dezonbodegraven.nl/fifa20

De locatie van het evenement is Jongerencentrum De Zon, Eiber 130, Bodegraven.

dagwinkel    PG zorg

Vanaf 13 mei jl. is de Dagwinkel en Dagbesteding in Nieuwerbrug geopend!
Kom eens kijken naar de prachtige winkel en het nieuwe assortiment.

Tot ziens in de Dagwinkel

Meer informatie, klik hier

Door de Corona crisis gaan veel jongeren een andere zomer tegemoet dan zij zich misschien hadden voorgesteld. Festivals zijn afgelast en sport en sociale ontmoetingen zijn er veel minder. Vanuit het jongerenwerk willen we iets leuks willen bieden.

Vanuit het ministerie van VWS (volksgezondheid welzijn en sport) zijn gemeenten gevraagd om extra aandacht te hebben voor jongeren. Zij heeft voor goede plannen en ideeën gericht op jongeren een eenmalige subsidie beschikbaar gesteld. In samenwerking met het programma (maatschappelijke diensttijd (MDT) link) is hierop een plan ingediend en subsidie toegekend gekregen. Onder de titel ‘Jeugd aan zet’ richt dit plan zich op jongeren en maatschappelijke impact, talentontwikkeling en ontmoeting.

Lees meer...

'Met elkaar moesten zij loten wie de dans zou ontspringen'

NIEUWERBRUG - Mevrouw Nel Wagensveld-Schouten is inmiddels 86 jaar. Haar zus Aagje is nu 93. Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonden zij met hun familie in de Meije. Wagensveld: "Het is nu tijd om het verhaal te vertellen. Over vroeger, omdat we deze gebeurtenissen niet mogen vergeten."

Mevrouw Nel Wagensveld-Schouten is geboren en opgegroeid in de Meije, waar haar ouders boerden op de stee nét voorbij de School met de Bijbel, maar dan aan de overkant van het riviertje. Wagensveld: "Vandaar dat er een brug was. Het was destijds zelfs nog een draaibrug." En ook hier trok de Tweede Wereldoorlog voorbij.

Lees meer...

Als het in Nederland langdurig droog is, is er in West-Nederland onvoldoende zoetwater beschikbaar. Dan voeren we extra zoetwater aan door het gebied van De Stichtse Rijnlanden. Deze aanvoerroutes noemen we de KWA: Klimaatbestendige Water Aanvoer Midden Nederland.
De verwachting is dat door klimaatverandering de behoefte aan zoetwater toeneemt en de KWA vaker en langduriger ingezet gaat worden. Onder de naam 'Capaciteitsuitbreiding Klimaatbestendige Wateraanvoer', KWA+ gaan we de wateraanvoer uitbreiden.

Route Enkele Wiericke - Oude Rijn

In droge tijden, zoals in de zomer van 2018, is extra water nodig voor het westen van Nederland. Eén van de routes waarlangs dit water wordt aangevoerd, loopt via de Enkele Wiericke naar de Oude Rijn. Ten oosten van Fort Wierickerschans mondt de Enkele Wiericke uit in de Oude Rijn. Hier liggen twee bruggen over de Enkele Wiericke. De bruggen vormen een knelpunt in de route, omdat ter plekke onvoldoende water doorgevoerd kan worden. Het waterschap wil beide bruggen, de fietsbrug en de autobrug, vervangen door nieuwe bruggen met een groter doorstroomprofiel.
Deze werkzaamheden vinden plaats in het gebied waar u woont of werkt. Reden voor het waterschap om u over deze plannen te informeren. Uitvoering van de plannen is voorzien in 2021.

Lees meer...