Op woensdag 19 augustus 2020 organiseert De Zon in Bodegraven een FIFA 20 Toernooi.fifa2020

In dit toernooi wordt er FIFA 20 gespeeld op de Playstation 4 en kun je een echte beker winnen!

Voor dit toernooi hebben wij 40 plekken beschikbaar gesteld. Iedereen is van harte welkom!

Het toernooi begint om 13:00.

De kosten voor dit toernooi bedragen € 3,00 p.p.

Inschrijven kan via: www.dezonbodegraven.nl/fifa20

De locatie van het evenement is Jongerencentrum De Zon, Eiber 130, Bodegraven.

Door de Corona crisis gaan veel jongeren een andere zomer tegemoet dan zij zich misschien hadden voorgesteld. Festivals zijn afgelast en sport en sociale ontmoetingen zijn er veel minder. Vanuit het jongerenwerk willen we iets leuks willen bieden.

Vanuit het ministerie van VWS (volksgezondheid welzijn en sport) zijn gemeenten gevraagd om extra aandacht te hebben voor jongeren. Zij heeft voor goede plannen en ideeën gericht op jongeren een eenmalige subsidie beschikbaar gesteld. In samenwerking met het programma (maatschappelijke diensttijd (MDT) link) is hierop een plan ingediend en subsidie toegekend gekregen. Onder de titel ‘Jeugd aan zet’ richt dit plan zich op jongeren en maatschappelijke impact, talentontwikkeling en ontmoeting.

Lees meer...

Als het in Nederland langdurig droog is, is er in West-Nederland onvoldoende zoetwater beschikbaar. Dan voeren we extra zoetwater aan door het gebied van De Stichtse Rijnlanden. Deze aanvoerroutes noemen we de KWA: Klimaatbestendige Water Aanvoer Midden Nederland.
De verwachting is dat door klimaatverandering de behoefte aan zoetwater toeneemt en de KWA vaker en langduriger ingezet gaat worden. Onder de naam 'Capaciteitsuitbreiding Klimaatbestendige Wateraanvoer', KWA+ gaan we de wateraanvoer uitbreiden.

Route Enkele Wiericke - Oude Rijn

In droge tijden, zoals in de zomer van 2018, is extra water nodig voor het westen van Nederland. Eén van de routes waarlangs dit water wordt aangevoerd, loopt via de Enkele Wiericke naar de Oude Rijn. Ten oosten van Fort Wierickerschans mondt de Enkele Wiericke uit in de Oude Rijn. Hier liggen twee bruggen over de Enkele Wiericke. De bruggen vormen een knelpunt in de route, omdat ter plekke onvoldoende water doorgevoerd kan worden. Het waterschap wil beide bruggen, de fietsbrug en de autobrug, vervangen door nieuwe bruggen met een groter doorstroomprofiel.
Deze werkzaamheden vinden plaats in het gebied waar u woont of werkt. Reden voor het waterschap om u over deze plannen te informeren. Uitvoering van de plannen is voorzien in 2021.

Lees meer...

Replica's van kanonnen herinneren aan het Rampjaar 1672
Kanon waakt over Nieuwerbrug

Ruud F. Witte

Nieuwerbrug - Nieuwerbrug heeft weer kanonnen op strategische plekken in het dorp. Nou ja, het zijn replica's. Er komt geen kogel uit. Niet erg, want de Fransen die er in 1672 mee moesten worden tegengehouden, zijn al een paar eeuwen geen vijand meer.
Als het gaat over de Oude Hollandse Waterlinie en het Rampjaar 1672, zijn de schijnwerpers vooral gericht op vestingsteden als Montfoort, Oudewater, Woerden, Gouda en Schoonhoven en steden buiten het Groene Hart tot aan Gorcum toe. Ten onrechte, vindt Michiel van de Burgt die zich heeft beijverd voor de komst van de kanonnen. Nieuwerbrug is zeker zo belangrijk.

Lees meer...

Nieuwerbrug heeft met de heropende Dagwinkel een eigen supermarkt

NIEUWERBRUG - Namens het gemeentebestuur overhandigde wethouder Inge Nieuwenhuizen een fraai bloemenboeket aan Maarten Eggenhuizen ter gelegenheid van de (her)opening van de Dagwinkel in Nieuwerbrug. Naast een welkome winkel in het dorp wil eigenaar Maarten ook zorgen voor een gezellige ontmoetingsgelegenheid. Hij heeft in de winkel een zithoek waar (hopelijk binnenkort weer) van een kopje koffie kan worden genoten en een terrasje buiten met oplaadmogelijkheid voor e-bikes. Uit gesprekken met enkele belangstellenden en winkelende klanten mag zeker de conclusie worden getrokken dat de inwoners van Nieuwerbrug blij zijn met hun Dagwinkel.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 20 mei 2020

Lees meer...

Door Ruud de Bruijn

De politie geeft aan dat de nieuwe uitwijkplaatsen aan de Korte Waarder gebruikt worden als parkeerplaatsen. Dit is niet toegestaan en kan leiden tot gevaarlijke situaties. Ook levert dit onjuiste gebruik bij andere gebruikers en omwonenden nare reacties op.
Het parkeren op een uitwijkplaats is verboden en kan een bekeuring opleveren. De politie heeft laten weten hier de komende tijd extra te controleren.
Bron: Adviseur verkeer en vervoer van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven.  We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.

Als teken van hoop en troost, als signaal van respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening, en om mensen met elkaar te verbinden, luiden honderden kerken en torens in deze weken elke woensdagavond om 19.00 uur de klokken van hoop.  Dit initiatief grijpt terug op de eeuwenoude functie van klokken om inwoners van dorpen en steden op bijzondere gebeurtenissen of omstandigheden attent te maken.  Meer informatie kunt u vinden op https://www.klokkenvanhoop.nl/.

Ook de Brugkerk en het College van Bruggemeesters sluiten zich graag hierbij aan. Deze weken, in ieder geval tot eind april, zal elke woensdag iemand van de Brugkerk de klok van de Onafhankelijkheidstoren luiden.

Er komen een paar rare en misschien ook wel zware weken aan. Twee betrokken Nieuwerbruggers, Michel en Pepita, hebben een WhatsApp groep gemaakt: Nieuwerbrug helpt elkaar. Vraag en aanbod: voor mensen die even hulp nodig hebben en mensen die even een handje kunnen toesteken. Het telefoonnummer voor aanmelden is 06-14385933 (Michel).

De grote opruimactie 'Nederland Schoon' op zaterdag 21 maart a.s. is afgelast wegens Corona. Maar Nieuwerbrug gaat door!

Natuurlijk nemen we wel de nodige maatregelen. Het met zijn allen verzamelen en gezellig samen koffiedrinken gaat even niet door; de opruimers gaan alleen of in kleine groepjes te werk langs afzonderlijke routes. Hoe dat georganiseerd wordt lees je in de instructies die je binnenkort ontvangt wanneer je je hebt opgegeven. Je ontvangt ze per e-mail. Daarin lees je ook hoe het gaat met met hesjes, handschoenen, prikkers, emmers en vuilniszakken.

De organisatie vindt uitstellen niet handig, omdat het hoge gras de klus dan een stuk lastiger maakt. En omdat het nu hard nodig is, want kijk zelf maar: er ligt meer rommel dan ooit!

Ben je het thuiswerken zat? Je kunt je nog steeds aanmelden bij Melvin Zaal, maar doe dat dan snel in verband met voldoende materiaal. Zijn emailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; aanmelden door hieronder op dit bericht te reageren kan ook.