Nieuwerbrug heeft met de heropende Dagwinkel een eigen supermarkt

NIEUWERBRUG - Namens het gemeentebestuur overhandigde wethouder Inge Nieuwenhuizen een fraai bloemenboeket aan Maarten Eggenhuizen ter gelegenheid van de (her)opening van de Dagwinkel in Nieuwerbrug. Naast een welkome winkel in het dorp wil eigenaar Maarten ook zorgen voor een gezellige ontmoetingsgelegenheid. Hij heeft in de winkel een zithoek waar (hopelijk binnenkort weer) van een kopje koffie kan worden genoten en een terrasje buiten met oplaadmogelijkheid voor e-bikes. Uit gesprekken met enkele belangstellenden en winkelende klanten mag zeker de conclusie worden getrokken dat de inwoners van Nieuwerbrug blij zijn met hun Dagwinkel.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 20 mei 2020

Lees meer...

Door Ruud de Bruijn

De politie geeft aan dat de nieuwe uitwijkplaatsen aan de Korte Waarder gebruikt worden als parkeerplaatsen. Dit is niet toegestaan en kan leiden tot gevaarlijke situaties. Ook levert dit onjuiste gebruik bij andere gebruikers en omwonenden nare reacties op.
Het parkeren op een uitwijkplaats is verboden en kan een bekeuring opleveren. De politie heeft laten weten hier de komende tijd extra te controleren.
Bron: Adviseur verkeer en vervoer van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven.  We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.

Als teken van hoop en troost, als signaal van respect voor alle mensen die werken in de hulpverlening, en om mensen met elkaar te verbinden, luiden honderden kerken en torens in deze weken elke woensdagavond om 19.00 uur de klokken van hoop.  Dit initiatief grijpt terug op de eeuwenoude functie van klokken om inwoners van dorpen en steden op bijzondere gebeurtenissen of omstandigheden attent te maken.  Meer informatie kunt u vinden op https://www.klokkenvanhoop.nl/.

Ook de Brugkerk en het College van Bruggemeesters sluiten zich graag hierbij aan. Deze weken, in ieder geval tot eind april, zal elke woensdag iemand van de Brugkerk de klok van de Onafhankelijkheidstoren luiden.

Er komen een paar rare en misschien ook wel zware weken aan. Twee betrokken Nieuwerbruggers, Michel en Pepita, hebben een WhatsApp groep gemaakt: Nieuwerbrug helpt elkaar. Vraag en aanbod: voor mensen die even hulp nodig hebben en mensen die even een handje kunnen toesteken. Het telefoonnummer voor aanmelden is 06-14385933 (Michel).

De grote opruimactie 'Nederland Schoon' op zaterdag 21 maart a.s. is afgelast wegens Corona. Maar Nieuwerbrug gaat door!

Natuurlijk nemen we wel de nodige maatregelen. Het met zijn allen verzamelen en gezellig samen koffiedrinken gaat even niet door; de opruimers gaan alleen of in kleine groepjes te werk langs afzonderlijke routes. Hoe dat georganiseerd wordt lees je in de instructies die je binnenkort ontvangt wanneer je je hebt opgegeven. Je ontvangt ze per e-mail. Daarin lees je ook hoe het gaat met met hesjes, handschoenen, prikkers, emmers en vuilniszakken.

De organisatie vindt uitstellen niet handig, omdat het hoge gras de klus dan een stuk lastiger maakt. En omdat het nu hard nodig is, want kijk zelf maar: er ligt meer rommel dan ooit!

Ben je het thuiswerken zat? Je kunt je nog steeds aanmelden bij Melvin Zaal, maar doe dat dan snel in verband met voldoende materiaal. Zijn emailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; aanmelden door hieronder op dit bericht te reageren kan ook.

Graven sluisRijksweg 12 tussen Den Haag en Utrecht lag er voor de tweede wereldoorlog al. Het gedeelte tussen Reeuwijk en Woerden kwam in 1940 jaar gereed en viert dus dit jaar zijn 80e verjaardag!

Tussen eind 1936 en medio 1939 hebben vele honderden arbeiders zes dagen per week, dag en nacht, gewerkt aan de aanleg van dit deel van de Rijksweg. Het was N.V. Aannemersmaatschappij v.h. J.P. Broekhoven uit Nijmegen die het zandbed van dit gedeelte mocht aanleggen. Dit benodigde zand werd gehaald uit een terrein dat in Nieuwerbrug langs de Weiweg gelegen was. Met graafmachines en later een zandzuiger werd het afgegraven en met zandtreinen naar het tracé gereden. De waterplas die daardoor is ontstaan wordt daarom wel de “Put van Broekhoven” genoemd.

Vele honderden mannen en jongens vonden hier werk, waaronder een groot aantal uit Nieuwerbrug en Bodegraven, maar ook uit Driebruggen, Zwammerdam, Reeuwijk, Woerden en verdere omgeving. In die tijd van economische crisis was dat voor veel gezinnen een redding voor jaren.Trein bij de Weiweg

Een enkele jongeman die toen bij Broekhoven werkte aan Rijksweg 12 kan misschien nu op hoge leeftijd nog vertellen over zijn ervaringen uit die tijd. Kwam hij misschien lopend, of op de fiets en wat deden hij en zijn collega’s precies en onder welke omstandigheden? Botsingen en ongelukken met de zandtreinen zijn bekend, ook dat er een Romeinse helm en een bronzen speerpunt zijn gevonden, maar er is vast veel meer te vertellen over de dagelijkse werkzaamheden en gebeurtenissen waaronder die noeste arbeid moest worden verricht.

Oproep

Werkgroep “Republiek aan den Rijn” uit Nieuwerbrug wil graag die verhalen horen en optekenen, ook van familieleden van de werknemers van Broekhoven. Willen deze en anderen die iets meer hierover weten bellen met Jan van de Burgt, telefoon: 0348-688558 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nederland Schoon organiseert op zaterdag 21 maart a.s. de Landelijke Opschoondag en natuurlijk doet Nieuwerbrug weer mee. We starten op 21 maart om 10 uur op het pleintje bij het Wierickehuis. Daar staan we klaar met hesjes, handschoenen, prikkers, emmers en vuilniszakken. Melvin Zaal is de coördinator en als je meedoet, laat dat dan snel weten, dan zorgt hij voor voldoende materiaal. Zijn emailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; aanmelden door hieronder op dit bericht te reageren kan ook.
Ook als je maar een uurtje kunt helpen ben je van harte welkom. Vorig jaar deden veel kinderen mee, hopelijk nu wéér. Tenslotte maken vele handen licht werk en dat is nodig, want we mikken erop dat we alle toegangswegen zwerfafvalvrij maken.
Om ongeveer 12 uur stoppen we en is het nog gezellig napraten en samen iets drinken met wat lekkers in het Huis van Alles. Laten we er een gezellige ochtend van maken met als eindresultaat een dorp om trots op te zijn!

Kijk voor algemene informatie op: https://www.zwerfafvalchallenge.nl

Supermarkt en Dagbesteding "de dagwinkel Nieuwerbrug" opent binnenkort zijn deuren. Naast de dagelijkse boodschappen tegen normale prijzen kan er ook gezellig aangeschoven worden in de huiskamer en het buitenterras in de zomer onder het genot van een heerlijk kopje koffie/thee...of een echte latte macchiato door onze barista of gewoon wat fris. Maar bij al dit hoort ook een overheerlijke, door de dagbesteding, huisgemaakte appelgebak, muffin of een vers belegd broodje.

Wie is de ondernemer die dit gaat oppakken?

Mijn naam is Maarten Eggenhuizen, 35 jaar oud, geboren/getogen in Woerden en directeur/eigenaar van Eggenhuizen Holding BV, gevestigd te Boskoop. Wij zijn o.a. eigenaar van een staalgroothandel, staalbewerkingsbedrijf, chemieonderneming, vastgoed onderneming, zorginstelling en sinds kort ook van de dagwinkel waarvan wij meerdere locaties dit jaar zullen gaan openen, waarvan Nieuwerbrug de eerste zal zijn.
Met de aangekochte locatie van de dagwinkel in Nieuwerbrug willen wij de supermarkt weer terug brengen met lagere prijzen en een betere service dan voorheen en gelijktijdig een dagbesteding openen. Hiervoor zullen wij de komende tijd de winkel volledig gaan renoveren en verbouwen.

Je kunt onze verbouwing en plannen volgen.

Wij vinden het prettig iedereen op de hoogte te houden van onze activiteiten en ontwikkelingen in Nieuwerbrug. Je kunt daarom de volledige verbouwing en uitgebreide plannen inzien en volgen op onze facebook pagina: Dagwinkel Nieuwerbrug.
En als wij er zijn staat de koffie ook klaar....dus schroom niet om even binnen te stappen voor een kop koffie en gezellig praatje.
Mochten er vragen zijn, dan kun je ons op werkdagen bereiken op 085-0608447 of mail ons direct op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwbouw op voormalige bedrijfslocatie Francken Metaalfrancken

NIEUWERBRUG - Op woensdag 19 februari heeft de gemeenteraad ingestemd met de aankoop door de gemeente van de voormalige bedrijfslocatie van de familie Francken. Op het terrein komen woningen en extra parkeergelegenheid. Daarmee sluit het terrein aan bij de herinrichting van de openbare ruimte en wegen in het dorp.

De voormalige bedrijfslocatie van Francken Metaal ligt in het hart van Nieuwerbrug en is al diverse jaren niet meer in gebruik. 'De Nieuwe Ontwikkelaars B.V.' gaat het terrein ontwikkelen.
Ze hebben in nauwe samenwerking met aannemersbedrijf Goudriaan-Jongerius Bouw een schetsontwerp gemaakt. Dit bestaat uit twee levensloopbestendige woningen aan de Hoge Rijndijk en vijf woningen met een ruime achtertuin aan de zuidzijde van de Korte Waarder. Aan de Korte Waarder komt ook een ruim parkeerterrein met achttien (openbare) parkeerplaatsen. Daarmee wordt voorzien in de parkeerbehoefte voor de nieuwbouw en krijgt de buurt extra parkeergelegenheid.

Lees meer...