Nieuwerbrug wordt steeds mooier!

Het zal niemand ontgaan zijn dat de Korte Waarder sinds 19 augustus is afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege de grote opknapbeurt tussen het spoor en school De Brug. Op diverse centrale plekken staan omleidingsborden voor het doorgaande verkeer. Hulpdiensten, aanwonenden, mindervaliden, fietsers en voetgangers houden vrije doorgang.
Laatste fase gestart
De eerste drie fasen van het werk zijn inmiddels klaar. De laatste fase is op 5 september van start gegaan. Dit werk duurt naar schatting tot en met 4 oktober. De Korte Waarder is nu geheel afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Deze weggebruikers moeten omrijden via Bodegraven.
Bewonersavond 14 oktober
Zodra het werk aan de Korte Waarder buiten de bebouwde kom klaar is en voordat de rest van het werk begint (herinrichting basisplan Nieuwerbrug), organiseert de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op 14 oktober een bewonersavond. Wij laten u dan graag de resultaten zien van Korte Waarder (buiten de bebouwde kom) en een doorkijkje naar het volgende werk: de herinrichting van de hoofdstraten in het dorp, die gepland staat vanaf 21 oktober.
Bewoners ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deze avond.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 11 september 2019

Oversteekplaats N458

Over de oversteekplaats op de N458 is opnieuw nagedacht en de provincie Zuid-Holland heeft besloten om het voorstel van de bewoners te volgen: er worden nieuwe verkeerslichten op de oversteekplaats geïnstalleerd. Dit zal in het eerste kwartaal van 2020 gebeuren. Wethouder van Verkeer, Inge Nieuwenhuizen, is blij dat deze oplossing door de bewoners zelf is gekozen: "Het behoud van de oversteekplaats was een vurige wens van de Nieuwerbruggers. We zijn blij dat de provincie alsnog groen licht heeft gegeven".
Hoe lang duurt het?
De herinrichtingswerkzaamheden nemen een tijdspanne van 2019 tot 2021 in beslag. De nieuwbouw in Wijde Wiericke gaat daarna nog door. Wij gaan er van uit dat na afloop iedereen tevreden is over en trots is op het bereikte resultaat!
Kosten
De komende jaren investeert de gemeente Bodegraven-Reeuwijk circa 2 miljoen euro in de herinrichting van de openbare ruimte van Nieuwerbrug.
Meer informatie
Op onze website www.bodegraven-reeuwijk.nl/nieuwerbrug vindt u actuele informatie over de herinrichting van Nieuwerbrug.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 11 september 2019

Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug in beeld

Nieuwerbrug - Door het hele land worden oude dorps- en stadsgezichten, plekken, of gebouwen vaak bewonderd en krijgen als ze bijzonder zijn speciale aandacht. Rijk en gemeenten geven ze dan de status van monument. Veel van die oude gebouwen en straatbeelden zijn om welke reden dan ook inmiddels verdwenen. Het zijn eigenlijk 'verdwenen monumenten'. Ze worden soms na enkele tientallen jaren al door velen niet meer herkend. Het verleden van de Brandschouwerij Nieuwerbrug wordt binnenkort weer zichtbaar gemaakt op de fototentoonstelling "Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug".
Naast de oude verdwenen situatie wordt ook het huidige gebouw of straatbeeld getoond door foto's van Marc van Heel. In het kader van Open Monumentendag worden ook 'Plekken van plezier' getoond, zoals de Put van Broekhoven waar mensen uit de hele omgeving kwamen zwemmen. Ook het eeuwenoude Grauwe Paard en de consumptiekiosk - later wegrestaurant De Witte Wimpel - langs de oude 'Rijksstraatweg'.
De onthulling van deze tentoonstelling in het Wierickehuis is op vrijdag 13 september om 19.30 uur. Als openingshandeling zal Corrie van Eijk een bijzonder cadeau aan de voorzitter van het Wierickehuis overhandigen. Iedereen is van harte uitgenodigd. Vanwege Open Monumentendag is de tentoonstelling ook op zaterdag 14 september te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur in het Wierickehuis, Graaf Albrechtstraat 1, te Nieuwerbrug. Daarna tijdens de reguliere openingstijden.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 11 september 2019

Vrolijke en kleurige Speelweek in Nieuwerbrug aan den Rijn

Nieuwerbrug - Speelweek Nieuwerbrug was een groot succes. Veel kinderen hebben genoten en er zijn veel prachtige hutten gebouwd.

De week begon met (water) spellen voor de jonge kinderen en de oudere kinderen zijn naar het zwembad geweest. Daarna volgde voor de jongere kinderen op dinsdag een speeldag in Ballorig. De oudere kinderen gingen met de fiets op pad, de polder in. Op woensdag werden de hutten gebouwd, door de kleine kinderen met behulp van karton en vanaf groep 3 met houten pallets. Op donderdag hebben de kinderen deelgenomen aan verschillende workshops, was er in de avond een dorpsbarbecue en kon iedereen swingen tijdens de Bonte Avond. Het thema was 'zomercarnaval'. Tijdens deze avond kreeg mevrouw Van Veldhuizen-Janmaat een Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Van der Kamp. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit onder andere vanwege haar jarenlange inzet voor de Speelweek in Nieuwerbrug. Ze heeft in haar periode als vrijwilliger verschillende rollen en taken op zich genomen, van aanspreekpunt tot penningmeester. Ook heeft zij elf jaar in de Marktcommissie gezeten en ontvangt zij Sinterklaas en zijn Pieten voordat ze op de boot stappen en Nieuwerbrug binnenvaren. Vrijdag waren de kinderen welkom om lekker pannenkoeken te komen eten. Daarnaast organiseerde de brandweer waterspelen. Het hoogtepunt van de avond was het aansteken van de brandstapel. Wat een groot vuur!

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 4 september 2019