Parkeerplaatsen in Nieuwerbrug & detailhandel op Rijnhoek

door Bert Verver

BODEGRAVEN / NIEUWERBRUG - De gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk heeft ingestemd met de bestemmingsplannen voor de Hoge Rijndijk 15 in Nieuwerbrug en Lemsteraak/Rijnhoek in Bodegraven. Het eerste plan biedt een oplossing voor de grote parkeerdruk in de omgeving van de Hoge Rijndijk en Korte Waarder.
Het plan om op de Hoge Rijndijk dertien parkeerplaatsen aan te leggen tezamen met de bouw van één of twee woningen? leek als hamerstuk naar de raad te gaan, mede omdat er geen zienswijzen waren ingediend. De PvdA vroeg echter nog de garantie om de woningen binnen de sociale huur of betaalbare koopsector te bouwen. De motie kon niet op veel steun rekenen, zeker niet nadat wethouder Dirk-Jan Knol benadrukte dat het vooral ging om de parkeerplaatsen en dat de woning of appartementen als 'bijvangst' moesten worden beschouwd.


Voor het zuidelijk deel van het bedrijvenpark Rijnhoek (Lemsteraak) moest een nieuw bestemmingsplan worden vastgesteld om te regelen wat toegestaan is qua detailhandel in volumineuze goederen en op welke schaal ander gebruik is toegestaan. Drie zienswijzen tegen het plan hebben geleid tot aanscherping van de regelgeving. De raadsleden maakten weinig woorden meer vuil aan het voorstel, dat dan ook zonder tegenstemmen werd aangenomen.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 22 februari 2023

Lampionnen optocht 

NIEUWERBRUG - Dinsdag 31 januari is weer een lampionnenoptocht ter ere van de verjaardag van prinses Beatrix. Wat is er leuker dan in het donker achter de muziek en majorettes aan te lopen. Oranjevereniging 'Prinses Juliana' organiseert de lampionnenoptocht en hoopt dat weer veel kinderen (verkleed) mee komen lopen of meedoen met hun versierde fietsen, buggy, wagens of skelters. Je kunt ook zelf een mooie lampion maken door er een lampje in te hangen. Voor de mooiste verklede kinderen en/of het leukste voertuig, lampion enzovoorts zijn leuke prijzen te winnen. De optocht start om 18.30 uur vanaf het Wierickehuis.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 1 februari 2023

Optocht door Nieuwerbrug voor jarige prinses Beatrix

Met een optocht door Nieuwerbrug hebben kinderen en begeleiders gisterenavond aandacht geschonken aan de verjaardag van prinses Beatrix, die gisteren 85 jaar is geworden. De lampionnenoptocht door verklede kinderen, met naast de lampionnen ook versierde fietsen en skelters, vertrok rond 18.30 uur bij het Wierickehuis aan de Graaf Adolfstraat en trok door het dorp. De tocht is jaarlijks en is georganiseerd door de ruim honderd jaar bestaande Oranjevereniging Prinses Juliana. Voor de mooiste verklede deelnemers en leukste voertuig of lampion waren er mooie prijzen te winnen.

Bron: AD Woerden 1 februari 2023

 

Pin It