Afrondende herstelwerkzaamheden

NIEUWERBRUG - In Nieuwerbrug wordt een herinrichting binnen de bebouwde kom uitgevoerd. In hoofdlijnen bestaat deze her­inrichting uit het opbreken en aanbrengen van elementenverharding, groenvoorzienin­gen en asfalt. De werkzaamheden zijn bijna gereed.
Er zijn nog enkele herstelwerkzaamheden die binnenkort plaatsvinden. Na de reconstructie zijn er toegenomen trillingen geconstateerd op de Graaf Florisweg tussen de Bruggemeesterstraat en de Hoge Rijndijk. Om toekom­stige schade aan de woningen te voorkomen dient de gemeente herstelwerkzaamheden aan de onderliggende fundering van de rij­baan uit te voeren. Wat houd dit in? Om de herstelwerkzaamheden uit te voeren wordt de verharding over de gehele rijbaan verwij­derd. Daarnaast wordt plaatselijk de volle­dige fundering verwijderd en opnieuw uit­gevuld. Wanneer de werkzaamheden gereed zijn, wordt de rijbaan weer dicht gemaakt en bestraat. De verwachting is dat de werkzaam­heden van 19 april tot en met 30 april duren. Hierbij wordt de rijbaan volledig afgesloten voor het verkeer. De gemeente is zich bewust van de extra overlast.

VERKEERSREMMENDE MAATREGELEN
In de afgelopen periode zijn veel meldingen binnengekomen over te hoge snelheden bin­nen de bebouwde kom. De gemeente heeft besloten om aanvullende snelheidsbeperkende maatregelen te plaatsen op de Graaf Florisweg en de Korte Waarder. Deze worden in dezelfde periode als bovenstaande werk­zaamheden geplaatst. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk via telefoonnummer 0172-522522 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgeleid van het bekende tv-programma 'De Wereld Draait Door', werd op 29 november 2011 een avond georganiseerd in het Wierickehuis. Met Jakhals Robert van den Berg, burgemeester Christiaan van der Kamp, wethouder Jan-Christiaan Goudbeek, huisdichter Michiel van de Burgt, verenigingen van Nieuwerbrug en met vele andere prominente gasten uit Nieuwerbrug en daarbuiten. De avond werd gepresenteerd door de dorpsshowmaster Pepijn van de Burgt.

NDD 2011 1 NDD 2011 2

NDD 2011 3 NDD 2011 4