Vanaf 1 maart gaan peutergroepen de Brug (Nieuwerbrug), de Bron (Reeuwijk) en Speel- en Werkhoeve (Bodegraven) een extra dag open. De peuteropvang zal open zijn op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend, zoveel mogelijk gelijk aan de schooltijden.
De peutergroepen gaan 4 dagen open omdat de overheid de uren voor de Voorschoolse educatie(VE) regeling uitbreidt naar 16 uur. Peuters met (risico op) een taalachterstand krijgen vanuit het consultatiebureau een VE-indicatie. Tijdens deze voorschoolse educatie wordt er extra aandacht besteed aan de ontwikkeling van de peuters en kunnen zij zonder achterstand starten op de basisschool. Peutergroep de Brug is een gecertificeerde VE peutergroep, vandaar de extra openingsdag.
Op peutergroepen zijn ook kinderen zonder VE indicatie welkom. De ouders kunnen dan zelf kiezen welke dag en hoeveel dagen ze hun peuter naar de peuteropvang brengen.
Op de peutergroepen kunnen peuters spelen, leren en de wereld ontdekken. Er wordt aandacht besteed aan de taalontwikkeling, de sociaal emotionele ontwikkeling, de ontwikkeling van zintuigen en de motoriek. Doordat de peutergroepen gevestigd zijn in een basisschool wennen de peuters alvast aan de omgeving, dit maakt de stap naar de basisschool minder spannend. Dit alles zorgt dat de peutergroepen een fijne, veilige plek is voor alle peuters.

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur, tijd voor leuke sportieve activiteiten!

Voor kinderen tot en met 17 jaar hebben we vele, maar bovenal leuke activiteiten klaar staan. Dus trek snel je jas aan, neem een flesje water mee en meld je snel aan voor de volgende activiteiten:

Sport Try Out in Bodegraven op maandag: een ochtend meerdere sporten uitproberen. Welke verenigingen zullen er op deze dag aanwezig zijn? Dat blijft nog even een verrassing! Waar: hockeyclub HCRB in Bodegraven. Wanneer: maandag 22 februari, 09.45-11.15 uur. Voor wie: 6 t/m 12 jaar.

Schattenjacht in Reeuwijk op dinsdag: wij hebben een hele oude brief gevonden. Wij hebben jullie nodig om de schat te vinden die dus ergens verborgen ligt bij de Reeuwijkse Plassen! Kom jij ons helpen? Waar: Reeuwijkse Plassen. Wanneer: dinsdag 23 februari, 14.00-15.30 uur. Voor wie: 6 t/m 12 jaar. Prijs: €2,50.

Sport en Spel in Nieuwerbrug op donderdag: gezellig met ons bewegen! Welk spel en/of sport wil jij met ons doen?! Waar: VV Rijnstreek in Nieuwerbrug. Wanneer: donderdag 25 februari 14.00-15.00 uur. Voor wie: 4 t/m 12 jaar.

Jongerenbootcamp in Driebruggen op vrijdag: samen met de jongeren t/m 17 jaar wordt deze bootcamp opgezet. Tijd en locatie volgt via onze website! Ben jij er bij?!

Houdt de website (www.senw-br.nl) en de sociale kanalen van SenW in de gaten voor het complete programma.

‘Ze noemen me een juf met lef’

WOERDEN - "Ik ben zo verrast," reageert Linda. Deze maand hoorde ze dat ze, in haar categorie Primair onderwijs, tot de laatste drie leraren hoort bij de verkiezing Leraar van het jaar 2021. "Alles was zo vaag in verband met corona, ik had er helemaal niets meer van verwacht."
‘WAAROM KIEZEN ZE MIJ? ER ZIJN ZOVEEL GOEDE MENSEN!'
Tijdens een vergadering zette ze toch maar de nominatievideo aan. "Toen de bekendmaking kwam, was ik echt in shock. Waarom kiezen ze mij? Er zijn zoveel goede mensen!" In het filmpje licht de jury hun keuze toe. Zij omschrijven Linda als lerares met lef. "Ze vertelden dat ze mij kozen omdat ik keuzes durf te maken en af durf te wijken van wat normaal is." Daarnaast wordt ze geprezen om haar inzet tegen pesten. "Dat gaven de leerlingen zelf ook aan in het filmpje dat we maakten voor de verkiezing. En dat had ik ze niet ingefluisterd."
Nominatievideo
Linda zet zich op haar school in tegen pesten. "Wat ik exact doe kan ik niet zeggen vanwege de privacy van mijn klas." Maar waar het volgens haar om gaat is dat je als leraar betrouwbaar bent. "Ik durf mezelf kwetsbaar op te stellen, waardoor kinderen leren dat ze zich veilig kunnen voelen en zich kunnen en mogen uiten.

Lees meer...

Onder Professoren
Je ziet niet wat je niet ziet

Bert van den Hoogen
Aart Nederveen uit Nieuwerbrug doet onderzoek naarde techniek van MRI-scanners. Als wetenschapper met interesse voor filosofie en theologie stelt hij zich daarbij de vraag of iedere technische verbetering waar hij aan werkt ook gewenst is en hij wil het ultieme onderzoek naar 5G-straling doen.
Kunt u in maximaal honderd woorden uitleggen wat uw vakgebied inhoudt?
„Ik ben van oorsprong natuurkundige, maar ik vind mezelf niet een pure bètawetenschappen Ik wilde meer richting de gezondheidszorg en uiteindelijk kwam ik terecht bij radiologie. De MRI-techniek is mijn vakgebied geworden. Bij een MRI-scan zijn er twee ingrediënten. In het apparaat wordt een ontzettend sterk magnetisch veld opgewekt. In dat veld stuur je radiogolven op een lichaamsdeel af. Daar reageren je waterstofatomen op en ‘weerkaatst’ er een signaal. Die signalen worden door computers omgezet in een zichtbaar beeld. Met mijn onderzoek probeer ik de scans sneller te laten verlopen en scherpere beelden te krijgen.”

Lees meer...

NIEUWERBRUG AAN DEN RIJN - 15 januari 1921 werd ineen druk bezochte vergadering Oranjevereniging 'Prinses Juli­ana' opgericht. In deze vergadering, waarin het reglement werd vastgesteld onder voorbehoud, was het reglement van tevoren opgesteld door een voorlopige commissie. Voorzit­ter was Dhr. C. Eibers, bestuursleden waren N. Breedijk, A. van Boven, Willem D., W.D. Prins, van Leeuwen en D. van Dam. In de maand juli werd de contributie geïnd. Men ging rond in de Brandschouwerij om zoveel mogelijk mensen lid te maken. De eerste activiteit was het organiseren van een kinderfeest in samenwerking met de school waarvan als hoofd van de school dhr. Kroon. Dit is het eerste wat de vrijwilligers van de vereniging hebben teruggevonden in het archief van de ver­eniging.

"Wij hadden grootste plannen om dit bijzondere jubileum te vieren met verschillende activiteiten," vertelt een van de vrijwilligers. "Te beginnen op de jubileumdag vrijdag 15 janu­ari, maar helaas door de coronamaatregelen is het op het moment niet mogelijk om een activiteit te organiseren." Ook de lampionnenoptocht van 31 januari gaat niet door. Later in het jaar wordt er ook een tentoonstelling geplaatst in het Wierickehuis met alles over de vereniging van 1921 tot nu. "Wij hopen dat we in het loop van het jaar wel activiteiten kunnen gaan organiseren, die vermelden we dan op onze facebookpagina. Maar we laten het jubileum niet helemaal stilletjes voorbij gaan dus let wel op uw brievenbus rond 15 januari!"

Jubileum logo v2