Atelier Kunstroute 20 en 21 mei 2023 in Bodegraven-Reeuwijk

 

De tweejaarlijkse atelier-kunstroute van de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk nadert met rassen schreden. De atelier-kunstroute wordt gehouden op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2023.

Aan de laatste kunstroute deden meer dan 100 kunstenaars mee en het was, mede door het mooie weer, een groot succes. Duizenden mensen waren in de weer en bezochten de kunstenaars in hun ateliers en genoten van kunst op hoog niveau. Zet daarom deze data in uw agenda en doe mee.

In Nieuwerbrug doen de volgende kunstenaars mee:

coraPostemaSCHILDERIJEN EN LEVENSTUIN

Cora Postema

Ik schilder intuïtief met acrylverf. Bijna altijd ontstaan er boompjes, blaadjes en bolle vormen. Een soort abstracte landschappen. Afgelopen herfst werden de blaadjes opeens tot bloemen.  veranderden de blaadjes opeens.in bloemen.  Dit werd het begin van de geboorte van een pluktuin naast ons huis. Een pluktuin om te genieten van de schoonheid van de natuur, om te schilderen, te fotograferen, te vertellen. Als onderwerp van een gesprek Een plek om kunst te laten ontstaan!

Expositieadres:Weijland 34, Nieuwerbrug

Telefoon:06 - 50 65 54 37

Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.vertelhetmetbloemen.nl 

 

BarryPasschierTEXTIELKUNST

Barry Passchier

De textielkunstwerken van Barry Passchier ontstaan soms vanuit een idee of een schets, maar meestal begin ik direct met het materiaal, lapjes gebruikt textiel. Ik kies ze intuïtief bij elkaar, waarbij niet alleen de kleur, maar ook het materiaal en de textuur een rol spelen. Daarna begin ik een ontdekkingsreis met stof, naald en draad waaruit gaandeweg een kunstwerk ontstaat. In haar werk is zowel haar bouwkundige achtergrond als het plezier in het spelen met de compositie altijd aanwezig.

Meer zien? Volg haar op Instagram: @found_fabric

Expositieadres:Weijland 38, Nieuwerbrug

Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.foundfabric.com 

Instagram:@found_fabric

 

PietDeWildeBRONZEN BEELDEN

Piet de Wilde

Ik maak bronzen beelden maximaal 40 cm hoog.
De meeste realisaties zijn geschikt voor in de kamer of in de tuin
ik giet ze zelf, dus het zijn allemaal unieke beeldjes.

Expositieadres:Graaf Florisweg 13, Nieuwerbrug

Telefoon:06 - 29 81 13 46

Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.atelierdewilde.nl 

 

Een eerdere poging moest worden uitgesteld wegens ziekte, maar nu is het dan zo ver: het bezoek van onze nieuwe burgemeester, Drs. M.K.A. (Michiel) Grauss, is nu gepland op a.s. vrijdag 12 mei in het Huis van Alles (in het Wierickehuis), van ongeveer 12.30 tot 13.45 uur. Misschien een leuk idee als je toch in de buurt bent?

Programma 

ORANJE BINGOMIDDAG WOENSDAG 26 APRIL

Woensdag 26 april is er weer een oranje bingo in het Wierickehuis voor Jong en Oud. We beginnen om 15.00 uur. De Oranjevereniging zorgt voor koffie met iets lekkers en leuke prijzen voor bij de bingo. We spelen dan 5 rondjes bingo en een boekje voor 5 rondjes kost € 5,00. Daarna gaan we met elkaar heerlijke pannenkoeken eten. Wij hopen weer veel mensen te zien in het Wierickehuis.

Lees meer...

WOW! Unieke bedrijven, unieke producten. Gewoon van hier.

‘We willen de zoete smaak- beleving doorbreken’

door Loes Kamer

NIEUWERBRUG - Twee collega’s werkzaam bij een toeleverancier voor de kindercentrabranche hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie om kinderen te leren kiezen voor gezond, simpelweg omdat het lekkerder is. In september 2021 richtten Joey Blom en Jurian de Wilde hun BV op en startten ze met de ontwikkeling van het product. In februari 2022 werd Tootea in de markt gezet. Per april 2023 krijgen kinderen in zeshondèrd peuterspeelzalen, kinderdagverblijven én buitenschoolse opvanglocaties dóór het hele land hun heerlijke Tootea aangeboden. Joey en Jurian vertellen over dit avontuur.

Lees meer...

Ik voel me ineens veel sneller en soepeler.

Tim Koning

Nieuwerbrug - Judith heeft MS, maar leeft op door hypermoderne pak

Judith (47) moest jarenlang iedere dag wel ergens ‘nee’ tegen zeggen: door de slopende ziekte MS was ze gewoonweg vaak niet in staat om veel te doen. Sinds ze oefent met een pak dat elektrische signalen via elektroden het lichaam in stuurt, voelt ze zich een ander mens. Ik had geen hoge verwachtingen, maar toen ik het pak een uur had aangehad voelde ik me ineens veel sneller en soepeler. Dat was een hele bizarre ervaring. Het voelde alsof ik weer een paar jaar terug in de tijd was.”

Lees meer...

Hoewel we eigenlijk mensen tekort komen, zijn we er toch voor gaan zitten om onze Dorpsvisie bij te werken. Met de eerste Dorpsvisie hebben we veel bereikt. Dat was een nog eigen initiatief (“Leefbaarheidsplan 2013-2023”), inmiddels vraagt de gemeente alle wijkteams erom.

Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden: opmerkingen, suggesties etc. kun je kwijt op het contactformulier.

De gemeente staat er financieel slecht voor, wij zijn benieuwd wat er nog overschiet voor verdere plannen. Maar wie niet droomt is nooit wakker, in ons nieuwe concept besteden we aandacht aan de volgende prioriteiten:

Lees meer...

Onze nieuwe burgemeester, Drs. M.K.A. (Michiel) Grauss, brengt 24 februari a.s. een bezoek aan Nieuwerbrug.
Rond 14.45 tot 15.30 uur zal hij in het Huis van Alles (in het Wierickehuis) zijn. Misschien een leuk idee als je toch in de buurt bent?

Parkeerplaatsen in Nieuwerbrug & detailhandel op Rijnhoek

door Bert Verver

BODEGRAVEN / NIEUWERBRUG - De gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk heeft ingestemd met de bestemmingsplannen voor de Hoge Rijndijk 15 in Nieuwerbrug en Lemsteraak/Rijnhoek in Bodegraven. Het eerste plan biedt een oplossing voor de grote parkeerdruk in de omgeving van de Hoge Rijndijk en Korte Waarder.
Het plan om op de Hoge Rijndijk dertien parkeerplaatsen aan te leggen tezamen met de bouw van één of twee woningen? leek als hamerstuk naar de raad te gaan, mede omdat er geen zienswijzen waren ingediend. De PvdA vroeg echter nog de garantie om de woningen binnen de sociale huur of betaalbare koopsector te bouwen. De motie kon niet op veel steun rekenen, zeker niet nadat wethouder Dirk-Jan Knol benadrukte dat het vooral ging om de parkeerplaatsen en dat de woning of appartementen als 'bijvangst' moesten worden beschouwd.

Lees meer...

Enige café in het dorp dreigt te verdwijnen

NIEUWERBRUG/WATERINGEN - Het zou zomaar kunnen dat Nieuwerbrug z’n enige cafeetje kwijtraakt. Het al een jaar leegstaande eetcafé De Spijker is te koop gezet en een ombouw naar een woonhuis is daarbij denkbaar. De eigenaar uit Wateringen heeft het pand in de etalage gezet bij makelaar Rien Treur in Harmelen. Opmerkelijk, omdat hij tot nu toe vasthield aan verhuur. Dat laatste was de reden voor Linda Sluijs uit Schoonhoven, de laatste uitbater, om eind 2021 te stoppen met het café. Makelaar Treur meldt in de beschrijving van het object aan het straatje Gloeiende Spijker dat het ‘voor diverse doeleinden’ geschikt is te maken. „Het pand heeft een horecabestemming, maar wonen is ook toegestaan.” Op de begane grond is de huidige caféruimte met podium en bar, plus keuken en garage. Op de eerste etage zijn twee (slaap)kamers en een badkamer. Het geheel staat te koop voor 389.000 euro. Linda Sluijs, de vooralsnog laatste uitbater, was er tot eind 2021 gedurende vijf jaar actief als kroeg-exploitant.

Lees meer...