Op zaterdag 16 juni 2018 werd in het Wierickehuis de tentoonstelling "Schilderijen van Boerderijen" geopend. De expositiecommissie van het Wierickehuis had in de Nieuwsbrug een oproep geplaatst aan eigenaars van schilderijen van boerderijen uit onze Brandschouwerij om hun schilderijen voor twee maanden uit te lenen. Gelukkig waren velen hiertoe bereid zodat we een leuke, mooie en interessante verzameling van schilderijen kunnen laten zien in het Wierickehuis. De tentoonstelling werd geopend door mevrouw N. Habben Jansen die een mooi inleidend verhaal vertelde over de boerderijen van vroeger en nu in onze Brandschouwerij.

Lees meer...

Aanmelden voor de dag van de manterzorg

NIEUWERBRUG - Stichting SAM zet ieder jaar, samen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, mantelzorgers in het zonnetje op de dag van de mantelzorg op 10 november. In het Wierickehuis in Nieuwerbrug kunnen mantelzorgers gratis genieten van een diner met muziek en zang van de Pauwergirls. Ook wordt op deze avond de Mantelzorg Award uitgereikt. Het diner begint om 18.00 uur aan de Graaf Albrechtstraat 1. Opgeven kan tot dinsdag 30 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, telefoonnummer en adres en eventueel introducé. Mensen die wel willen komen maar problemen hebben met vervoer naar het Wierickehuis, kunnen contact opnemen via bovenstaand mailadres of via het telefoonnummer 06-49880305.

Bron: AD Woerden 23 oktober 2018

Wouter van de Waterlinie neemt iedereen mee naar Rampjaar 1672

Janet de Vos
Nieuwerbrug/Bodegraven - Gevechten tegen de Fransen, het platbranden van' Bodegraven en Zwammerdam. Wouter van de Waterlinie vertelt.
Nieuwerbrug speelde een vrij onbekende, maar belangrijke rol in het Rampjaar 1672. Om daar meer bekendheid aan te geven, heeft theatermaker Michiel van de Burgt uit Nieuwerbrug de jeugdvoorstelling Wouter van de Waterlinie en het hoofdkwartier van de Prins gemaakt. Tijdens de Dag van de geschiedenis, zaterdag in het Everthuis in Bodegraven, speelt hij de try-out.

Lees meer...

Touwtrekwedstrijden Oranjevereniging

NIEUWERBRUG - Oranjevereniging Prinses Juliana houdt zaterdag een touwtrektoernooi. Om 20.00 uur gaan de spierbundels de strijd aan op het Weyland. Verschillende ploegen hebben zich al opgegeven, maar er is nog plek voor damesteams. Teams bestaan uit zes personen. Opgeven kan via 06-11211103. De entree is gratis, bij de oranjekramen is eten en drinken te koop.

Bron: AD Woerden 29 augustus 2018

Oecumenische dienst in de grote tent

NIEUWERBRUG - Voorafgaand aan de 42ste Speelweek wordt in een grote tent een oecumenische dienst gehouden. Dat gebeurt zondag om 10.30 uur. De voorgangers zijn dominee Martin van Oordt (Bethlehem-kerk), dominee Nathan Noorland (Brugkerk) en Nellie Plaisier van de rooms-katholieke kerk in Bodegraven. De Bodegraafse praise-band Refresh zorgt voor de muzikale ondersteuning. Na afloop is er koffie voor de volwassenen en frisdrank voor de kinderen. Het thema van de speelweek is Waterwereld. Op dat thema sluiten de drie voorgangers aan. speelweeknieuwerbrug.nl

Bron: AD Woerden 14 augustus 2018

Lees meer...

Dorpshuis mogelijk bij nieuwbouw De Brug

NIEUWERBRUG De gemeente Bodegraven-Reeuwijk laat de mogelijkheden van nieuwbouw voor basisschool De Brug onderzoeken. Naast een verkenning van de haalbaarheid op de huidige locatie aan de Burgemeester Bruntstraat, hebben b en w ook hun oog laten vallen op nieuwbouwwijk De Wijde Wiericke.
Het bestemmingsplan biedt die mogelijkheid. Daarbij is zelfs een combinatie met het Wierickehuis niet uitgesloten. Het uit 1976 daterende dorpshuis annex verenigingsgebouw is nu nog gevestigd aan de Graaf Albrechtstraat. Voor een mogelijke samenvoeging van de school met het Wierickehuis, hebben b en w zo hun redenen. „Aan combinaties van voorzieningen wordt door partijen uit Nieuwerbrug veel waarde gehecht. Dat is gebleken tijdens een bijeenkomst met het stichtingsbestuur Wierickehuis, Stichting Beheer Accommodaties Bodegraven-Reeuwijk, directie en bestuur van De Brug en de Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug."
Renovatie
Aanvankelijk ging het dorpsbestuur uit van renovatie van het schoolgebouw in 2020. Voor deze opknapbeurt was in 2015 nog een bedrag van 1,4 miljoen euro berekend. Begin van dit jaar bleek de investering uit te komen op 2,6 miljoen euro. B en W denken dan ook dat nieuwbouw financieel aantrekkelijker is dan renovatie.

Bron: AD Woerden 28 december 2019

Lees meer...

Brandweer in actie

Nieuwerbrug - Op zaterdag 22 september zijn er wedstrijden voor de Regionale Vaardigheidstoetsen Brandweer Hollands Midden (BHM). Aan het Weiland 37e in Nieuwerbrug krijgen negen korpsen, waaronder dat van Reeuwijk, te maken met realistische scenario's die ze ook in de dagelijkse praktijk tegen komen. De nummers 1, 2 en 3 krijgen een plek in de finale. De deelnemende ploegen zullen er daarom alles aan doen om een finaleplek te bemachtigen. Om 8.00 uur komt het eerste korps in actie, om 16.00 uur het laatste. Reeuwijk start om 9.40 uur. Voor het korps Nieuwerbrug staan er andere zaken op de rol: op zaterdag 29 september om 17.00 uur wordt de vroegere brandweerwagen van Nieuwerbrug - die is opgekocht - het dorp ingereden. Op zaterdag 6 oktober om 15.30 uur is de officiele heropening van de verbouwde/uitgebreide kazerne in het bijzijn van de burgemeester.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 19 september 2018

Lees meer...

Nieuwerbrug moet weer een mooier, veiliger dorp worden.

Werkgroep presenteert asfalt eruit, straatklinkers en groen terug.

Janet de Vos

Nieuwerbrug - Sluipverkeer, zwaar verkeer en te hard rijden zijn al jaren een probleem in Nieuwerbrug. Bovendien mist het dorp een hart. Na jaren van praten en plannen maken is het nu tijd voor actie, vinden de inwoners.

Lees meer...

Reconstructie Korte Waarder naar begin volgend jaar

Nieuwerbrug - De reconstructie van de Korte Waarder in Nieuwerbrug wordt wat later uitgevoerd. Dit bleek uit de beantwoording door wethouder Inge Nieuwenhuizen op vragen die CDA-raadslid Jan van Rooijen over dit onderwerp had gesteld. De uitvoering van de werkzaamheden wordt bemoeilijk door de veelheid aan kabels en leidingen die er liggen. De wethouder zegde toe dat de kuilen in de weg voor de kerst worden gedicht, maar dat de uitvoering van de reconstructie doorschuift naar begin volgend jaar. Tijdens een bewonersavond op 6 december komt daar meer informatie over beschikbaar. Om het hinderlijke sluipverkeer door het dorp te verminderen, is een betere ontsluiting van Woerden van belang. De wethouder weet te melden dat in buurgemeente Woerden momenteel gestudeerd wordt op een tweetal tracés. Woerden wil zich in eerste instantie richten op een tracé zo dicht mogelijk bij de bebouwde kom met een nieuwe Rijnbrug, maar wil ook onderzoeken welke mogelijkheden een verlenging van de Molendijk biedt.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 28 november 2018

Lees meer...