Grauwe Paard richting WoerdenDoor het hele land worden oude dorps- en stadsgezichten, plekken, of gebouwen vaak bewonderd en krijgen als ze bijzonder zijn speciale aandacht. Rijk en gemeente geven ze dan de status van monument. Veel van die oude gebouwen en straatbeelden zijn om welke reden dan ook inmiddels verdwenen. Het zijn eigenlijk “verdwenen monumenten”.  Ze worden soms na enkele tientallen jaren al door velen niet meer herkend.  

Lees meer...

Nieuwerbrug wordt steeds mooier!

Beschermen van de bermen
De werkzaamheden aan de Korte Waarder gaan een volgende fase in. In de afgelopen periode zijn er diverse maatregelen genomen om het doorgaand verkeer te weren. Deze maatregelen zijn in samenspraak met de inwoners tot stand gekomen. We hielden er rekening mee dat dit in eerste instantie zou leiden tot drukte op de weg en schade aan de bermen
Extra maatregelen
We willen voorkomen dat de bermen beschadigen door het uitwijken van verkeer. Daarom bekijken we hoe we de bermen zo kunnen inrichten dat de schade beperkt wordt.
Tegelijkertijd willen we ook voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunnen we liggende boomstammen plaatsen of duurzame paaltjes, houtwallen maken, ribbelranden met betonnen obstakels of betonblokken op de hoeken zetten. Begin 2020 gaan we de verschillende opties testen. De kennis die we zo opdoen, leidt tot definitieve keuze(s) voor de inrichting van de bermen van de Korte Waarder en voor andere C-wegen in onze gemeente. Daarbij nemen we uiteraard ook uw sugesties en ervaringen mee.

Lees meer...

In Nieuwerbrug werken we aan een vernieuwd kloppend hart van het dorp en daarmee versterkten we de authentieke sfeer en het dorpskaaanhetwerkrakter. Ook zijn de werkzaamheden bedoeld om Nieuwerbrug toekomstbestendiger te maken. Daarnaast vinden op een aantal locaties (woning)bouwactiviteiten plaats. Op deze overzichtskaart kunt u zien waar en wanneer wij aan het werk zijn. De kaart wordt ieder kwartaal aangepast. Zo bent u altijd op de hoogte van de meest recente situatie. U kunt ook onze website raadplegen: www.bodegraven-reeuwijk.nl/nieuwerbrug.

Aan het werk in Nieuwerbrug

Samen met inwoners
De gemeente is in 2018 in overleg getreden met dorpsteam WIN (Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug) en inwoners die hadden aangegeven graag te willen meepraten. Op inwonersavonden zijn de plannen gepresenteerd en was er ruimte voor alle inwoners om mee te denken en suggesties te doen voor de totstandkoming van het basisplan. Dit plan wordt nu vanaf 24 juni 2019 uitgevoerd. De belangrijkste items in dit plan gaan over:
a: verbeteren van de samenhang en het dorpskarakter,
b: verbeteren van de verkeersveiligheid en
c: verbeteren van de parkeersituatie.

Lees meer...

Zangmiddag in de Brugkerk

Nieuwerbrug - De werkgroep Kerk en Dorp van de Protestantse gemeente Nieuwerbrug heet belangstellenden welkom voor een zangmiddag op zaterdag 23 november. Medewerking wordt verleend door het Chr. Gemengd Koor Nieuwerbrug o.l.v. Pia Schütz en met pianospel van Hans Schoenmakers. Het koor zal bekende liederen uit lang vervlogen tijden ten gehore brengen. Liedjes van vroeger die je niet veel meer hoort, maar die vaak nog wel in ons hoofd zitten. Meezingen is niet verplicht, maar wel toegestaan. De zangmiddag begint om 15.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Vanaf 14.30 uur staan de deuren van de Brugkerk voor u open en is de koffie klaar. U bent van harte welkom. Als u er heen wilt en vervoersproblemen hebt, kunt u contact opnemen met Arida Mourits, telefoon 06-10988767.

Bron: Kijk op Bodegraven Reeuwijk 20 november 2019

Lees meer...

Elke donderdag- en vrijdagavond in maart serveren wij een wisselend 3-gangendiner in het pop-up restaurant van Tapperij de Bourgondiër. Genieten van heerlijk eten met vrienden, familie, collega's of gezellig met z'n tweetjes.

Met dit tijdelijke concept hebben wij vorig jaar veel mensen laten kennismaken met onze feestlocatie én onze keuken. Graag willen wij onze culinaire verrassingen nog een keer met u delen.

Ons restaurant is sfeervol, laagdrempelig en onze kok Lars verzorgt in de maand maart een smaakvol menu van 3 gangen. Of u samen komt eten of met een grote groep, laat het ons van te voren even weten door een tafel te reserveren. Dan houden we rekening met uw komst.

Ervaar zelf de uitgebreide culinaire mogelijkheden van Tapperij de Bourgondiër, niet alleen als cateraar tijdens feesten en partijen, maar ook in ons restaurant. Voor € 28,75 kunt u elke week in maart een wisselend menu van ons verwachten tijdens een compleet verzorgde avond met een Bourgondisch tintje.

U kunt een tafel reserveren via www.tap.nu/reserveren of direct bij Patrick Olsthoorn via 06-22667871 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heel graag tot ziens in Tapperij de Bourgondiër! www.tap.nu/restaurant

Megafile na botsing met beknelling op A12

NIEUWERBRUG - Bij een ongeval tussen twee bestelbusjes op de A12 bij Nieuwerbrug is gistermiddag een man lichtgewond geraakt Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.
Drie rijstroken in de richting van Utrecht moesten na het ongeval worden afgesloten, waardoor de file snel opliep. Op sommige plaatsen liep de vertraging op tot bijna 300 minuten extra.
Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur. Eén bestelbus kwam op zijn kant en ook het andere voertuig liep schade op. Hierin zat een vrouw in een rolstoel, maar die raakte niet gewond. Wel moest ze door de brandweer worden geholpen met uitstappen. Diverse ambulances en politiewagens waren opgeroepen om hulp te verlenen. Hierbij leek het aanvankelijk te gaan om twee personen die bekneld zouden zitten. De twee bussen raakten total loss en werden weggesleept. Door het ongeval liep de file tussen Gouda en Nieuwerbrug op de A12 op en moesten automoblisiten rekening houden met flinke vertragingen. Tegen de avond was er nóg een aanrijding op de A12 bij Waddinxveen.

Bron: AD Woerden 26 oktober 2019

Dorpsbijeenkomst Wonen in Nieuwerbrug

De druk op de woningmarkt in onze gemeente is groot. Dat is een van de redenen waarom de gemeente de komende maanden de woonvisie gaat actualiseren. De woonvisie beschrijft het woonbeleid van de gemeente.

Lees meer...

Opening tentoonstelling 'Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug'

Nieuwerbrug - Op vrijdagavond 13 september werd de tentoonstelling 'Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug' geopend. De fototentoonstelling laat zien hoe zeer vele plaatsen in Nieuwerbrug veranderd zijn, door oude foto's van bepaalde straatbeelden en gebouwen te vergelijken met foto's van de huidige situatie.
De oude foto's komen onder andere uit de collecties van Gijs Boer en Cees Brouwer, de foto's van de nieuwe situatie zijn gemaakt door Mare van Heel. Michiel van de Burgt en Corrie van Eijk vertelden als inleiding op de tentoonstelling onder andere over de ontwikkeling van de Put van Broekhoven door de jaren heen. Als openingshandeling overhandigde Corrie van Eijk een bijzonder mooie aquarel van Cor Veelenturf aan Hans Harmsen, voorzitter van het Wierickehuis. De tentoonstelling werd tijdens de opening op vrijdagavond 13 september en zaterdag 14 september goed bezocht door veel Nieu-werbruggers en oud-Nieuwerbruggers. Het 'onherkenbare verleden van Nieuwerbrug' zorgde voor meer dan genoeg gespreksstof voor de bezoekers. De tentoonstelling zal tot medio april te zien zijn tijdens de reguliere openingstijden van het Wierickehuis, Graaf Albrechtstraat 1, te Nieuwerbrug.

Lees meer...

Nieuwerbruggers tegen uitbreiding bedrijfsterrein
Bijna 400 huishoudens tekenen petitie over Barwoutswaarder

Ruud F. Witte

Woerden/Nieuwerbrug - Uitbreiding van het Woerdense bedrijfsterrein aan Barwouts­waarder wordt door een meer­derheid van de bewoners van Nieuwerbrug afgewezen. Een petitie van de Werkgroep Inno­vatie Nieuwerbrug is door bijna 400 huishoudens ondertekend.
Woerden werkt aan herschikking en uitbreiding van bedrijfsterrei­nen. Niet om nieuwe bedrijven te lokken, maar om zittende onderne­mers ter wille te zijn met uitbrei­dingsplannen. Zes tot negen hec­tare grond netto binnen de ge­meente is voor dat 'schuiven' nodig. Waar die uitbreiding komt, is on­derwerp van onderzoek. Dat die schuifruimte er komt, niet. Aanvankelijk ging het om vijf lo­caties, verspreid door de gemeente. Later kwamen daar op verzoek van de gemeenteraad nog twee bij, waaronder de zijkant van Bar­woutswaarder, officieel 'Werklint Nieuwerbrug' geheten. „We kenden het plan voor de schuifruimtes, maar dat er ineens ook onze kant op werd gekeken, heeft ons echt overvallen", zegt Jan de Mol, voorzitter van de Werk­groep Innovatie Nieuwerbrug (WIN) die daarom een een petitie is gestart. De resultaten zijn gistermiddag aangeboden aan wethouder Arjan Noorthoek (economische zaken). „Van de 635 woningen die Nieu­werbrug telt, is door 397 huishou­dens ondertekend. Dat is zestig procent. En door de zomervakantie hebben we bij tien procent geen handtekening kunnen ophalen."

Lees meer...

Uitbreidingsplan van Woerden valt slecht

NIEUWERBRUG - Nieuwerbruggers staan bepaald niet te juichen over het plan voor een mogelijke uitbreiding van bedrijventerrein Barwoutswaarder in Woerden. Met een handtekeningenactie komen ze in verweer tegen de plannen van de gemeente Woerden.
De Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug (WIN) heeft in korte tijd meer dan driehonderd handtekeningen verzameld voor een petitie die zij bij de gemeente Woerden gaat indienen.
De Nieuwerbruggers maken zich namelijk zorgen over een mogelijke uitbreiding van bedrijventerrein Barwoutswaarder. Het terrein aan de westkant van Woerden grenst aan Nieuwerbrug.
„De Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug wil met deze petitie aangeven dat ze het niet eens is met de plannen. De bedoelingen van Woerden druisen regelrecht in tegen de dorpsvisie en recente be-sluitvorming in de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk, waarin juist de aanzet is gegeven om Nieuwerbrug landelijk te houden en verkeersluw te maken", laat de WIN op haar website weten.
In Woerden zijn al handtekeningenacties geweest tegen de keuze voor andere uitbreidingslocaties voor bedrijven. Hierdoor komt de westkant van de gemeente wel erg dicht bij Nieuwerbrug. Daarom moet ook Nieuwerbrug van zich laten horen, melden de initiatiefnemers.
„Wij zijn zelf niet enthousiast over de plannen, maar dat is niet belangrijk: We willen graag van de Nieuwerbruggers weten wat ze ervan vinden. Natuurlijk is het belangrijk dat er bedrijvigheid in de regio blijft of komt, maar dat is nog iets anders dan de blanco cheque die Woerden meent te hebben om uit te breiden", aldus de organisatie op de site.

Bron: AD Woerden 4 juli 2019