Met kunstenaar Titus Meeuws gesprek over creatie en kunst 

NIEUWERBRUG- Op donderdag 7 september kunt vanaf 20.00 uur in gesprek met kunstenaar Titus Meeuws over de magie van het creëren.
Titus Meeuws is 25 jaar kunstenaar en heeft om dat te vieren een documentaire gemaakt waarin hij in gesprek met 15 verschillende kunstenaars de magie van het creëren probeert te duiden. Het resultaat is te beluisteren via de podcast Zintuig. Titus: "Ieder mens is creatief. Ik wil graag met mensen in gesprek over hoe zij uiting geven aan hun creativiteit en wat ze daarin bijvoorbeeld afremt of stimuleert."
De gedachten van de kunstenaars in de podcast over wat kunst is, waar hun creatieve vermogen vandaan komt, is niet eenduidig. Want wat is kunst? Titus zal zijn inbreng aan het gesprek illustreren aan de hand van eigen werk, boeken, plaatjes en wat hij verder in zijn rugzak meebrengt.

Lees meer...

Inwoners uit Nieuwerbrug starten crowdfunding voor brand in dagwinkel

23 augustus 2022 | 15:00
Het is zaterdagavond 20 augustus als om 19.30 uur de brandweer wordt gealarmeerd voor een uitslaande brand in een winkel aan de Graaf Albrechtstraat in Nieuwerbrug. De dorpswinkel stond in lichterlaaie. De verwachting is dat het pand als verloren kan worden beschouwd. Een flinke strop voor de ondernemer en inwoners van Nieuwerbrug.
Daarom is er nu een crowdfundingspagina opgestart om hem weer op weg te helpen. “We kwamen hier graag voor de de boodschappen, maar ook zeker voor de heerlijke afhaal pizza en broodjes.”
De teller staat na ruim een dag op meer dan 1000 euro. Hier kan je doneren.

Bron: Rebonieuws

Brandweer heeft handen vol aan dorpssupermarkt in Nieuwerbrug, veel rook en geen gewonden

De brandweer heeft zaterdagavond de handen vol aan een brand die uitbrak in de dorpssuper van Nieuwerbrug.

Jan Belt 20-08-22, 21:20 Laatste update: 21-08-22, 09:57
Daar zagen omwonenden eerder vanavond vlammen uit het dak komen. Wat er is gebeurd, kan een woordvoerder van de brandweer nog niet zeggen. ,,We gaan ervan uit dat er geen slachtoffers zijn. Er is niemand vermist.”

Lees meer...

Rijnstreek jeu-de-boulestoernooi

De zon is nu echt gaan schijnen en het voorjaar brengt ons eindelijk weer wat lucht. Daarom kijkt de organisatie van Rijnstreek Jeu de Boules alvast naar de zomer. Hoe krijgen zij mensen aan jeu de boules? Met het jeu-de-boulestoernooi bij VV De Rijnstreek natuurlijk! Zijn het de optredens van Helemaal Top die u trekken, gaat u voor de grote loterijprijzen of heeft u gewoon zin in gezelligheid? Voor iedereen, van jong tot bejaard, is er wat te beleven op het toernooi.

U kunt zich nu al inschrijven voor het toernooi op 11 juni. Schrijf u in met een team van twee personen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten zijn 25 euro per team.

Lees meer...

In de kerstvakantie zijn verschillende activiteiten gepland door de Buurtsportcoaches. Kinderen, jongeren en volwassenen binnen de gemeente konden zich aanmelden voor verschillende activiteiten. In verband met de huidige lock-down is het niet mogelijk deze activiteiten door te laten gaan.

Maar niet getreurd! De Buurtsportcoaches staan niet stil en werken oplossingsgericht. Zo blijft het mogelijk mee te doen aan de ‘geplande’ (kerst)activiteiten, alleen op een ander moment. De Flex & Relax Sport Try-Out voor volwassenen, de Glow-Sports en de Kids Sport Try-Out worden verplaatst naar 2021.

Wil je op de hoogte blijven van vernieuwende en leuke activiteiten en exacte data; houdt dan de website, de facebook en de Instagram van Sport en Welzijn in de gaten!

W: www.senw-br.nl
Fb: www.facebook.com/SenWBR
In: www.instagram.com/senwbr/

 

dec 2019

nov 2019

Deze site wordt aangeboden en beheerd door Theatermaker Michiel van de Burgt en Ciska Klooster van C&C Design.
Een deel van de teksten worden gemaakt door 'Nieuwerbrug, Republiek aan den Rijn'.

Voelt u zich geroepen om een bijdrage te leveren aan deze site, dan kunt u zich aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
We zijn zeer geinteresseerd in verhalen, fotomateriaal en voorwerpen die iets over ons dorp vertellen.

Op de site wordt volop beeldmateriaal gebruikt. We proberen zo veel mogelijk de rechtmatige eigenaar op te sporen. Maar omdat er ook veel digitaal is aangeleverd, is dit niet altijd mogelijk. Bent u eigenaar van een van de gebruikte afbeeldingen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Theatermaker Michiel van de Burgt
Graaf Lodewijkstraat 37
2415 AP Nieuwerbrug
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.michielvandeburgt.nl

C&C Design
Ciska Klooster
Graaf Albrechtstraat 14
2415 AW Nieuwerbrug
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.ccdesign.nl

Alle rechten voorbehouden.

Hier kunt u allerlei handige adressen terug vinden. Mocht er iets veranderd zijn, laat ons het dan weten.

Alarmnummer : 112

Brandweer

Graaf Albrechtstraat 5
2415 AW Nieuwerbrug aan den Rijn
telefoon: 088-2465000

Politie

Julianastraat 6, 2411 CV Bodegraven
telefoon: 0900-8844

Huisarts

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Nieuwerbrug
Gravin Jacobastraat 24
2415 AX Nieuwerbrug
telefoon: 0348 - 688379
www.huisartsnieuwerbrug.nl

Huisartsenpost Midden-Holland
Bluelandweg 10
2803 HH Gouda
telefoon: 0182 - 322488
www.hapmh.nl
Geopend ma t/m vr 17.00 - 08.00 uur, in het weekend en tijdens feestdagen, dag en nacht beschikbaar

Dierenhulpverlening

Telefoon: 0348-414242
of kijk op www.dierenhulpverleningwoerden.nl 

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Julianastraat 6
2411 CV Bodegraven

Afvalbrengstation

Portugalweg 6
2411PR Bodegraven

Maandag 13.00 tot 16.00 uur
Woensdag en vrijdag 13.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 09:00 tot 18:00 uur
Dinsdag, donderdag en zondag Gesloten

Algemeen

De Nieuwsbrug is het maandblad dat wordt verspreid binnen de Brandschouwerij Nieuwerbrug.

Bezorging: Laatste dag van de maand

Oplage: 1000 exemplaren

Kopij aanleveren: Voor de 18de van de maand, per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tekst aanleveren in Word-bestand, foto’s als aparte bijlage meesturen.)

Drukwerk: Drukkerij Vuurpijl, Elim

De Nieuwsbrug digitaal: De Nieuwsbrug kan digitaal worden toegestuurd. Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u ontvangt de Nieuwsbrug vanaf de volgende editie in uw mailbox.

Redactieteam

Cora Postema
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jaap den Bleker
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leonie Bosklopper
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Melvin Zaal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Abonnementen

Als u woont binnen het gebied van de Brandschouwerij Nieuwerbrug ontvangt u de Nieuwsbrug gratis in uw brievenbus. Woont u hierbuiten, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. van naam, adres en woonplaats. De kosten zijn € 27,50 per jaar. Hiervoor ontvangt u een factuur. Na betaling ontvangt u de eerstvolgende Nieuwsbrug.

Rekeningnummer voor abonnees: NL17 INGB 000.420.7477
                                                  T.n.v. Stichting Nieuwsbrug

Adverteren

Wilt u adverteren, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan alle informatie over tarieven, aanleverspecificaties en betaling.

Brugjes

Brugjes zijn gratis korte (niet-commerciële) advertenties, die kunnen worden geplaatst door inwoners van de Brandschouwerij. Een Brugje bestaat uit maximaal 50 woorden en kan worden opgestuurd naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verantwoordelijkheid

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van ingezonden stukken. Plaatsing is alleen mogelijk o.v.v. naam en adres (adres wordt niet opgenomen in de Nieuwsbrug). De redactie heeft het recht om ingezonden stukken in te korten, aan te passen of te weigeren.

Welkom in ons virtuele museum!

In de Onafhankelijkheidstoren was een korte periode het kleinste museum van Nederland gevestigd. Nu vindt u er alleen nog het uurwerk en duivennesten.
Wel hebben we in ons dorp het koffiemuseum. Maar een echt museum over Nieuwerbrug was er niet. Tot nu.
Net als het 'Nationaal Historisch Museum' is 'Museum Nieuwerbrug' vooral te vinden op het wereldwijde web.
Momenteel zijn we nog aan het inrichten. Maar kijkt u gerust al even rond.
Naast de website exposeren we ook regelmatig in het Wierickehuis.

 
Museum Nieuwerbrug Beeldarchief
Blader hier door ons archief van foto's, prenten en oude kaarten. Zie hoe sterk ons dorp in de afgelopen jaren is veranderd.

 
Museum Nieuwerbrug Voorwerpen
In onze virtuele tentoonstellingsruimte vindt u een speerpunt uit de bronstijd, een Romeinse ruiterhelm, glaswerk en veel andere vondsten van de Hof van Waarder, een sabel van Fort Nieuwerbrug, de handbrandspuit uit 1888 en nog veel meer.
 
Museum Nieuwerbrug Gebouwen
Hier vindt u informatie over de gebouwen in ons openluchtmuseum. Natuurlijk de Tolbrug, het Fort Wierickerschans en de Onafhankelijkheidstoren. Maar ook verdwenen gebouwen als het Hof van Waarder,  Fort Pain et Vin, Fort Nieuwerbrug en onze treinhalte.
 
Museum Nieuwerbrug Geschiedenis
Lees over de Romeinse grens, de inpoldering, de Johanniter orde, onze Tolbrug, de drie forten rond het rampjaar, hoe het dorp de afgelopen 100 jaar sterk is veranderd en nog veel meer.
 
Museum Nieuwerbrug Verhalen
Hoe ons dorp in 1672 werd platgebrand door de Fransen. Het ontstaan van ons dorpswapen. Het grote treinongeluk. Een haai zwemt door Nieuwerbrug.

juli 24