Met kunstenaar Titus Meeuws gesprek over creatie en kunst 

NIEUWERBRUG- Op donderdag 7 september kunt vanaf 20.00 uur in gesprek met kunstenaar Titus Meeuws over de magie van het creëren.
Titus Meeuws is 25 jaar kunstenaar en heeft om dat te vieren een documentaire gemaakt waarin hij in gesprek met 15 verschillende kunstenaars de magie van het creëren probeert te duiden. Het resultaat is te beluisteren via de podcast Zintuig. Titus: "Ieder mens is creatief. Ik wil graag met mensen in gesprek over hoe zij uiting geven aan hun creativiteit en wat ze daarin bijvoorbeeld afremt of stimuleert."
De gedachten van de kunstenaars in de podcast over wat kunst is, waar hun creatieve vermogen vandaan komt, is niet eenduidig. Want wat is kunst? Titus zal zijn inbreng aan het gesprek illustreren aan de hand van eigen werk, boeken, plaatjes en wat hij verder in zijn rugzak meebrengt.

Lees meer...

Inwoners uit Nieuwerbrug starten crowdfunding voor brand in dagwinkel

23 augustus 2022 | 15:00
Het is zaterdagavond 20 augustus als om 19.30 uur de brandweer wordt gealarmeerd voor een uitslaande brand in een winkel aan de Graaf Albrechtstraat in Nieuwerbrug. De dorpswinkel stond in lichterlaaie. De verwachting is dat het pand als verloren kan worden beschouwd. Een flinke strop voor de ondernemer en inwoners van Nieuwerbrug.
Daarom is er nu een crowdfundingspagina opgestart om hem weer op weg te helpen. “We kwamen hier graag voor de de boodschappen, maar ook zeker voor de heerlijke afhaal pizza en broodjes.”
De teller staat na ruim een dag op meer dan 1000 euro. Hier kan je doneren.

Bron: Rebonieuws

Brandweer heeft handen vol aan dorpssupermarkt in Nieuwerbrug, veel rook en geen gewonden

De brandweer heeft zaterdagavond de handen vol aan een brand die uitbrak in de dorpssuper van Nieuwerbrug.

Jan Belt 20-08-22, 21:20 Laatste update: 21-08-22, 09:57
Daar zagen omwonenden eerder vanavond vlammen uit het dak komen. Wat er is gebeurd, kan een woordvoerder van de brandweer nog niet zeggen. ,,We gaan ervan uit dat er geen slachtoffers zijn. Er is niemand vermist.”

Lees meer...

Rijnstreek jeu-de-boulestoernooi

De zon is nu echt gaan schijnen en het voorjaar brengt ons eindelijk weer wat lucht. Daarom kijkt de organisatie van Rijnstreek Jeu de Boules alvast naar de zomer. Hoe krijgen zij mensen aan jeu de boules? Met het jeu-de-boulestoernooi bij VV De Rijnstreek natuurlijk! Zijn het de optredens van Helemaal Top die u trekken, gaat u voor de grote loterijprijzen of heeft u gewoon zin in gezelligheid? Voor iedereen, van jong tot bejaard, is er wat te beleven op het toernooi.

U kunt zich nu al inschrijven voor het toernooi op 11 juni. Schrijf u in met een team van twee personen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten zijn 25 euro per team.

Lees meer...