Touwtrekwedstrijden Oranjevereniging

NIEUWERBRUG - Oranjevereniging Prinses Juliana houdt zaterdag een touwtrektoernooi. Om 20.00 uur gaan de spierbundels de strijd aan op het Weyland. Verschillende ploegen hebben zich al opgegeven, maar er is nog plek voor damesteams. Teams bestaan uit zes personen. Opgeven kan via 06-11211103. De entree is gratis, bij de oranjekramen is eten en drinken te koop.

Bron: AD Woerden 29 augustus 2018

Oecumenische dienst in de grote tent

NIEUWERBRUG - Voorafgaand aan de 42ste Speelweek wordt in een grote tent een oecumenische dienst gehouden. Dat gebeurt zondag om 10.30 uur. De voorgangers zijn dominee Martin van Oordt (Bethlehem-kerk), dominee Nathan Noorland (Brugkerk) en Nellie Plaisier van de rooms-katholieke kerk in Bodegraven. De Bodegraafse praise-band Refresh zorgt voor de muzikale ondersteuning. Na afloop is er koffie voor de volwassenen en frisdrank voor de kinderen. Het thema van de speelweek is Waterwereld. Op dat thema sluiten de drie voorgangers aan. speelweeknieuwerbrug.nl

Bron: AD Woerden 14 augustus 2018

Feestelijk onthaal in Nieuwerbrug verwacht, Terugkeer van oude brandspuit is rond

Ruud F. Witte

Nieuwerbrug - De bijna zestig jaar oude brand-spuit van de brandweer Nieuwerbrug keert definitief terug. „Het is nog een kwestie van de rekening betalen."
Brandweerchef Marcel Oussoren is enthousiast. „Ik denk dat we de auto deze maand ophalen in Limburg."
Het voertuig, een Chevrolet Viking uit 1959, kwam nadat hij jaren later (niemand weet het jaar meer) 'buiten dienst' ging, via omzwervingen uiteindelijk in Limburg terecht. Daar stond de auto te koop voor 3000 euro. Dat geld had het brandweerkorps uit Nieuwerbrug niet. Maar na onder andere een artikel in deze krant kwam de inzamelingsactie in een stroomversnelling.
Niet alleen het benodigde bedrag kwam vrij vlot binnen, ook werd van alle kanten hulp aange-boden voor de restauratie van de brandspuit. „Onder meer via een stichting van de brandweer Hollands Midden. En bij Opel van Vliet in Woerden, die de brandweerauto destijds geleverd heeft, gaan we praten over wat zij voor ons kunnen betekenen."
Het enthousiasme voor de terugkeer van de oude Nieuwerbrugse brandspuit is nog groter geworden na een bezoek aan Limburg. „Alles is er nog. De auto ziet er kaal uit, maar alle 'verdwenen' onderdelen zijn opgeborgen in dozen." Het enige minpuntje is dat de motor vastzit. „Maar met enthousiaste vrijwilligers lossen we dat echt wel op", zegt Oussoren. Zelfstandig naar Nieuwerbrug is er dus niet bij. „Nee, dat moet met een vrachtauto gebeuren."
Leuk feestje
De inzamelingsactie voor de oude brandweerauto is nog niet afgelopen. „De aankoop is rond, maar met de renovatie is ook geld gemoeid. We kunnen dus best nog geld gebruiken." Hij voorspelt een 'leuk feestje' als de Chrevolet Viking daadwerkelijk in de Nieuwerbrugse brandweerkazerne binnenkomt.
Van dit merk en type brandweerauto heeft Van Vliet er in 1959 drie geleverd. Een van de voertuigen was voor de brandweer in Woerden, de andere voor Zegveld en de derde voor Nieuwerbrug. De Nieuwerbrugse auto is voor zover bekend de enige die bewaard is gebleven.

Bron: AD Woerden 3 augustus 2018

Oprichter verlaat dorpskrant

Ruud F. Witte

Nieuwerbrug - Na 36 jaar neemt Cees Brouwer afscheid van de redactie van Nieuwsbrug, de dorpskrant van Nieuwerbrug. „Ik blijf wel schrijven, hoor!"

Zijn idee voor een dorpskrant ontstond bij toeval in de sinterklaasperiode, 36 jaar geleden. „Ik had een drukkerij aan huis. Vijf verenigingen uit het dorp kwamen allemaal met een eigen bericht dat gedrukt moest worden over een sinterklaasfeest. Ik zei: dat kan beter. We moeten het bundelen", zegt Brouwer (72).
Het bleef niet bij een eenmalige uitgave. En na dik drie decennia is de maandelijkse dorpskrant niet meer weg te denken, zegt hij met enige trots. „Het begon met die paar verenigingen. Later kwamen er meer clubs met hun nieuws, de kerken, de brandweer, de scholen. Van en voor bewoners van Nieuwerbrug dus."
Schrijverspen
En er kwamen verhalen van een gevormde redactie, onder wie ook Brouwer zelf. „Schrijven heb ik altijd leuk gevonden om te doen. Geef mij twee zinnen van een onderwerp als basis. Dan neem ik een borrel in de ene hand en mijn schrijverspen in de andere en dan komt het goed."
Niet zelden figureert zijn hond Mokka in de verhalen. In elke editie van de Nieuwsbrug duikt er wel een verhaal op met hem. Hoeveel uur hij al die jaren in zijn krant heeft gestoken, weet Brouwer niet. „Dat heb ik nooit bijgehouden."
Het scheelt dat hij Nieuwerbrug op zijn duimpje kent. „Ik ben hier geboren en getogen. Met mijn vrouw woon ik nog steeds in het huis waar ik geboren ben." Brouwer heeft jaren geleden een goede reden gehad om te stoppen met de Nieuwsbrug. „Toen ik met pensioen ging en ik stopte met mijn drukkerij. Maar iedereen wilde door en er werd een nieuwe drukker gevonden." Dus ging Brouwer ook door. „Tot nu toe. Na 36 jaar is het moment gekomen om te stoppen. Ik maak al geen deel meer uit van de redactie, maar ik blijf wel schrijven." En er valt nog genoeg te schrijven, zegt Brouwer. Vooral als het gaat om de historie van Nieuwerbrug, blijft de Nieuwsbrug bij hem nog aan het goede adres kloppen. „Ik hoef er geen extra moeite voor te doen. Ik verdiep me in de geschiedenis van Nieuwerbrug en haal inspiratie uit oude historische boeken. Verhalen zat nog."

Bron: AD Woerden 2 augustus 2018
Pin It