Zangmiddag in de Brugkerk

Nieuwerbrug - De werkgroep Kerk en Dorp van de Protestantse gemeente Nieuwerbrug heet belangstellenden welkom voor een zangmiddag op zaterdag 23 november. Medewerking wordt verleend door het Chr. Gemengd Koor Nieuwerbrug o.l.v. Pia Schütz en met pianospel van Hans Schoenmakers. Het koor zal bekende liederen uit lang vervlogen tijden ten gehore brengen. Liedjes van vroeger die je niet veel meer hoort, maar die vaak nog wel in ons hoofd zitten. Meezingen is niet verplicht, maar wel toegestaan. De zangmiddag begint om 15.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Vanaf 14.30 uur staan de deuren van de Brugkerk voor u open en is de koffie klaar. U bent van harte welkom. Als u er heen wilt en vervoersproblemen hebt, kunt u contact opnemen met Arida Mourits, telefoon 06-10988767.

Bron: Kijk op Bodegraven Reeuwijk 20 november 2019

Feest bij 10-jarig bestaan kapsalon

Nieuwerbrug - In december viert de kapsalon Kniploods 43 haar 10-jarig jubileum. Klanten worden verwend met leuke cadeautjes. Gedurende de maand december staat er een rad van avontuur in de salon waar iedereen een draai aan mag geven. Altijd prijs! Voor de kids is er popcorn tijdens de kinderknipmiddag op woensdag. Ook kunnen kinderen tot 12 jaar meedoen aan de kleurwedstrijd met als hoofdprijs een Kurio kindertablet. Eigenaresse Isabel van Wijk kijkt met veel plezier terug op de afgelopen 10 jaar. "Ik ben ontzettend blij met het team waar we elke dag mee werken en natuurlijk met onze klanten uit Nieuwerbrug en de wijde regio. Nog steeds geniet ik volop van het kappersvak, nieuwe trends, het geven van een goed en eerlijk advies en de fijne gesprekken met onze klanten. Wat ons betreft gaan we lekker zo door!" www.kniploods43.nl

Bron: Kijk op Bodegraven Reeuwijk 20 november 2019

Onderlinge Rijn en Aar viert 110e verjaardag

Nieuwerbrug - Verzekeraar Onderlinge Rijn en Aar bestaat dit jaar liefst 110 jaar. En dat gaat niet ongemerkt voorbij in en rond Nieuwerbrug en Ter Aar, waar de twee kantoren van de verzekeraar gevestigd zijn. Met feestelijke billboards en een cadeau op de deurmat van alle 6000 duizenden klanten wordt het jubileum gezamenlijk gevierd, volledig in lijn met de filosofie van Onderlinge Rijn en Aar. In de envelop zit ook een veiligheidsarmband met ledverlichting. Adrie de Groot, directeur van Onderlinge Rijn en Aar: "De veiligheidsarmband, die bevestigd kan worden aan de bovenarm, zorgt dat men goed herkenbaar is in het verkeer. Dat vinden we een passende manier om onze klanten te bedanken voor het vertrouwen." Het verhaal van Onderlinge Rijn en Aar begon op 16 september 1909 'des namiddags te 7 ure', uit onvrede met de 'grote' landelijke verzekeraars. Inmiddels is Onderlinge Rijn en Aar uitgegroeid tot een volwaardig verzekeraar, waar particulieren, zakelijke klanten en agrarische ondernemers terecht kunnen voor een advies over verzekeringen en hypotheken. De organisatie werkt zonder winstoogmerk. Dat betekent dat de leden meedelen in de winst bij hun brandpremie: na een jaar waarin weinig schade wordt betaald, ontvangen zij een deel van de door hen betaalde brandpremie terug.

Bron: Kijk op Bodegraven Reeuwijk 20 november 2019

Achter de stugge kroegbaas schuilt een kletskous

Wat moet je tussen die stugge boeren in Nieuwerbrug? Dat vragen ze weleens aan Linda Sluijs (32) van stamkroeg De Spijker. „Misschien ben ik zelf ook wel zo'n stugge", zegt de kroegbaas lachend, terwijl een stel vaste klanten aan de bar instemmend knikt. „Ik ben geboren en getogen in Polsbroek. Dat dorp is nog een maatje kleiner dan Nieuwerbrug." En als je haar vraagt of ze het spannend vindt om als jonge vrouw kroegbaas te zijn, dan klinkt het al even nuchter: „Niet meer zo spannend als toen ik op mijn achttiende achter de bar stond van café Huis den Hoek in Haastrecht. Daarna heb ik negen jaar gewerkt in de Vlisterstee in Vlist."
Kortom, hier staat iemand achter de bar die haar pappenheimers kent. De Spijker ligt langs de doorgaande weg tussen Bodegraven en Woerden, net even buiten het centrum van Nieuwerbrug. Het is de enige kroeg van het dorp. Toen Linda Sluijs er drie jaar geleden op de motor voorbij reed, draaide ze meteen om. „Ik was gelijk verliefd op het pand en ik wilde toch al voor mezelf beginnen", zegt ze. „Het was een spontane actie en ik heb er geen moment spijt van gehad. Hoewel je de hele dag op hetzelfde plekje zit, het werk verveelt nooit. Ik vind het heerlijk om de hele dag te kletsen. Alleen als ik in de keuken sta, ben ik even stil. Ik ben gek op sociale contacten. En als barvrouw ben je natuurlijk verantwoordelijk voor de sfeer. Als het even dreigt stil te vallen, zeg ik: En, heb jij nog spannende verhalen?"
Het was en is natuurlijk wel aanpoten in je eentje. „Eerst moest de hele boel opgeknapt worden, want de kroeg had twee jaar leeg gestaan. Het zag er niet uit. Daarna ben ik druk geweest met het opbouwen van een kring gasten. Ik kende hier niemand, dus dat had tijd nodig." Daar komt nog bij dat ze de kroeg praktisch in haar eentje runt. „Ach, misschien komt er met de tijd wel iemand bij en neem ik af en toe een dag vrij."

Bron: AD Groene Hart 16 november 2019

Personenauto bij oprit uitgebrand

NIEUWERBRUG - Bij de oprit van de A12 bij Nieuwerbrug is gisterochtend een personenauto in brand gevlogen. De bestuurder zag rond 09.15 uur plotseling rook onder zijn dashboard vandaan komen en zette zijn auto stil. Even later sloegen de vlammen uit het dashboardkastje. De auto is volledig uitgebrand. De automobilist wist zichzelf in veiligheid te brengen. De oprit bij de Burgemeester van Zwietenweg is enige tijd afgesloten geweest.

Bron: AD Woerden 16 november 2019

Volle Kuip zingt voor overleden Giovanni van Emmerik uit Nieuwerbrug
Kippenvel in de 20ste minuut

Giovanni van Emmerik uit Nieuwerbrug leefde voor Feyenoord. Zondag overleed hij onverwachts en veel te jong aan de gevolgen van kanker. Als eerbetoon zong het legioen gisteren voor hem You'll never walkalone in de 20ste minuut, de leeftijd van Giovanni.
Janet de Vos
Nieuwerbrug/Rotterdam - „Giovanni kreeg vorige week te horen dat hij galwegkanker en nog maar enkele maanden te leven had. Een paar dagen later bleek tijdens een biopt dat het was uitgezaaid en zondag is hij overleden. Maanden werden dagen en dagen werden uren. Onvoorstelbaar. Hij was pas 20", vertelt vriend Kevin Aantjes. Samen met Giovanni's broertje Romano (15) nam hij het initiatief voor het eerbetoon in de door Giovanni geliefde Kuip.
Voorafgaand aan de wedstrijd hadden zij via social media supporters opgeroepen om tijdens de Europa League-wedstrijd massaal in de 20ste minuut You'll never walk alom te zingen. Voor Giovanni. Hun post op social media werd ruim 400 keer gedeeld. En enkele minuten nadat Steven Berghuis de Rotterdammers op voorsprong zette galmde inderdaad You'll never walk alone door de Kuip. Gevolgd door een applaus.
„Een kippenvelmomentje", reageert Aantjes na afloop. „In de twintigste minuut heb ik het Feyenoord-shirtje van hem omhooggehouden en zetten we uit volle borst You'll never walk alone in. Het was super en laat zien dat we Feyenoorders zijn en elkaar steunen. Supporters die je niet kent, stonden te huilen. Het was gaaf om dit te kunnen doen. Ook voor zijn ouders - die thuis meekeken - om hen steunen."
De twee kozen voor deze actie, omdat Giovanni een groot Feyenoordfan was. „Het was een ontzettend lieve jongen, heel geliefd en een groot Feyenoordfan, net als de rest van zijn familie. Hij leefde voor Feyenoord en had een seizoenskaart, voor vak S, samen met zijn broertje. Alle mensen die hebben geholpen met het delen en alle Feyenoorders die uit volle borrst meezongen: bedankt, namens mij en Romano." Ook sportcentrum Doets in Reeuwijk, waar de moeder van Giovanni spinningles geeft, stond stil bij het overlijden van de 20-jarige man uit Nieuwerbrug en hield gisteravond een kleinschalige actie. De spinninggroep heeft vanavond een ritje op You'll never walk alone gefietst. Daar hebben we een video van gemaakt en die sturen we naar de familie als blijk van steun. Het is kleinschalig, maar je moet toch iets doen. Het heeft een enorme impact als zo'n jonge jongen het leven laat", licht eigenaar Roy Doets toe. Het sportcentrum speelde ook een belangrijke rol in actie in de Kuip. Zij plaatsten de oproep op hun Facebookpagina. „Dat bericht is 350 keer gedeeld en door zo'n 20.000 mensen gezien. Ook hebben heel veel mensen een reactie achtergelaten. Mensen die we niet kennen. Al die reacties verzamelen we en geven we aan de familie. Maar het belangrijkste is de actie en het lied vanavond door de Kuip schalde. Daar gaat het om."
Impact
Ook de kroeg PÜHA in Bodegraven staat dit weekeinde stil bij het overlijden. „Wij draaien nooit voetbalgerelateerde nummers om herrie te voorkomen, maar zaterdag draaien we You'll never walk alone als eerbetoon. Het overlijden heeft een enorme impact op iedereen", vertelt eigenaresse Mariel Dijkstra.

Bron: AD Groene Hart 8 november 2019

Nieuwerbrug is vier Fairtrade ondernemers rijker

Nieuwerbrug - In het kader van de Fairtrade week fietste wethouder Robèrt Smits samen met het bestuur van Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk naar vier ondernemers in Nieuwerbrug. Deze ondernemers gebruiken en/of verkopen Fairtrade producten. De wethouder overhandigde hen raamstickers 'Wij doen mee' zodat de ondernemers kunnen laten zien dat zij dit principe omarmen.

Afgelopen week was het internationale Fairtrade Week. Er werden over de hele wereld tal van activiteiten georganiseerd rondom het thema 'eerlijke handel en eerlijke prijs', zo ook in onze gemeente. Bodegraven-Reeuwijk draagt sinds 2017 zelf met trots de titel Fairtrade gemeente.
De Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk, waar wethouder Robèrt Smits ambassadeur van is, heeft zich tot taak gesteld zo veel mogelijk ondernemers te stimuleren om ook het Fairtrade certificaat te willen behalen. Inmiddels zijn er zo'n 65 winkels, maatschappelijke organisaties, kerken en horeca-aangelegenheden die de principes van eerlijke producten en handel ondersteunen.
EERLIJKE PRIJS
De ondernemers die de titel 'Fairtrade onderneming' voeren, gebruiken en/of verkopen producten als koffie, thee, suiker, rijst, honing en chocolade die een Fairtrade keurmerk dragen. Van deze producten is vastgesteld dat er een eerlijke prijs wordt betaald aan boeren en andere leveranciers, dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen, dat met respect voor mens & milieu is gewerkt en dat er een duurzame relatie is tussen producent en afnemer. Eerder werden ondernemers in winkelcentrum Mierenakker, in Reeuwijk en in Bodegraven bezocht door de wethouder; dit jaar waren de ondernemers in Nieuwerbrug aan de beurt. De ondernemers die in Nieuwerbrug een raamsticker uit handen van Robert Smits ontvingen, zijn:
Wierickehuis
Patrick Olsthoorn heeft gekozen voor koffie die het beste smaakte en laat dat nou Fairtrade koffie zijn!
Naaiatelier Djamila Fashion
Djamila woont sinds 3 jaar in Nieuwerbrug en is haar eigen naaiatelier begonnen. Ze maakt kleding en tassen die ze op markten verkoopt. Bovendien geeft ze naailessen en verstelt ze kleding. Bezoekers en leerlingen worden getrakteerd op Fairtrade koffie, thee en chocolade.
Spieren in Balans
Voor masseuse Yvonne deLeeuw zijn Fairtrade producten gewoon een onderdeel van haar leven. Van zeep tot koffie, zij vindt het de normaalste zaak van de wereld om juist Fairtrade producten te gebruiken.
(H)eerlijk eten
Grand café (H)eerlijk Eten (voorheen restaurant de Florijn) aan het Weijland is sinds mei dit jaar eigendom van horeca-echtpaar Mike (38) en Kim (34) Rotmensen uit Alphen aan den Rijn. Duurzaam en puur staan bij hen hoog in het vaandel. Alle ingrediënten komen bij voorkeur van ambachtelijke leveranciers uit de regio. De koffie en thee die hier geserveerd worden zijn Fairtrade en dat past prima binnen hun filosofie. Ook voor de bijzondere streekproducten die op de kaart staan, alsmede de biologische wijnen, is bewust gekozen.
De wethouder ging met de trotse ondernemers in gesprek over de waarde van eerlijke handel en overhandigde vervolgens de Fairtrade raamstickers om dit zichtbaar te maken.

Tekst en beeld: Edith Op de Woerd

Bron: Kijk op Bodegraven - Reeuwijk 6 november 2019

Tolvignet 2020 te koop

NIEUWERBRUG - Autobezitters uit Nieuwerbrug kunnen vanaf december hun tolvignet voor 2020 aanschaffen, in het Wienckehuis en bij de brugwachter. De prijs is 5 euro, net als bij de start in 2015. Met het vignet krijgen dorpelingen vrije doorgang op de enige tolbrug in Nederland. Met de opbrengst van het vignet worden rente en aflossing betaald van de restauratie aan de Onafhankelijkstoren.

Bron: AD Groene Hart 4 november 2019

Roelvïnk naar Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Dries Roelvink is een van de artiesten die naar de Nieuwerbrugse November Nacht komt. Ook René Kast maakt zijn opwachting zaterdag 23 november in het Wierickehuis (Bourgondiër) aan de Graaf Albrechtstraat in Nieuwerbrug. Andere artiesten die optreden zijn Pascal Redeker en Hugo Beijeman. Samen met nog twee dj's moet het een 'Hollandse hits 100 procent feest' worden, belooft de organisatie. Voor het meefeesten geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Toegangskaarten zijn onder meer verkrijgbaar bij Kniploods 43 en snackbar De Koning.

Bron: AD Woerden 1 november 2019
Pin It