Nieuwerbrug wordt steeds mooier!

Beschermen van de bermen
De werkzaamheden aan de Korte Waarder gaan een volgende fase in. In de afgelopen periode zijn er diverse maatregelen genomen om het doorgaand verkeer te weren. Deze maatregelen zijn in samenspraak met de inwoners tot stand gekomen. We hielden er rekening mee dat dit in eerste instantie zou leiden tot drukte op de weg en schade aan de bermen
Extra maatregelen
We willen voorkomen dat de bermen beschadigen door het uitwijken van verkeer. Daarom bekijken we hoe we de bermen zo kunnen inrichten dat de schade beperkt wordt.
Tegelijkertijd willen we ook voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunnen we liggende boomstammen plaatsen of duurzame paaltjes, houtwallen maken, ribbelranden met betonnen obstakels of betonblokken op de hoeken zetten. Begin 2020 gaan we de verschillende opties testen. De kennis die we zo opdoen, leidt tot definitieve keuze(s) voor de inrichting van de bermen van de Korte Waarder en voor andere C-wegen in onze gemeente. Daarbij nemen we uiteraard ook uw sugesties en ervaringen mee.


Onderzoek uitwijkplaats
Eind week 51 starten we met het maken van een extra uitwijkplaats. Hiervoor wordt de Korte Waarder voor een periode van vier weken afgesloten.
De Korte Waarder is na de herinrichting smaller geworden om het verkeer te ontmoedigen om deze weg te nemen. Om passeren mogelijk te maken zijn er uitwijkplaatsen aangewezen. Op 1 wegdeel levert dit problemen op vanwege onvoldoende zicht naar de volgende plaats. De onderlinge afstand is te groot en door de knotwilgen die langs de rijbaan staan, is de tegemoetkomende auto pas zichtbaar als je al naast of net voorbij de uitwijkplaats bent. Het resultaat is dat de automobilisten recht tegenover elkaar staan en op de opritten van de aangrenzende woningen uitwijken. Dit leidt tot schades aan opritten, bermen en andere zaken. De uitwijkplaats moet zo goed mogelijk in het zicht zijn, waarbij we zo min mogelijk bomen willen kappen. Dit heeft geleid tot de locatie ten zuiden van de Korte Waarder tussen huisnummers 37 en 41. Vanwege het spoedeisende karakter zijn de werkzaamheden direct ingepland en afgestemd op de andere werkzaamheden in Nieuwerbrug. Hiervoor is bewust de vakantieperiode gekozen. In week 51 starten we op vrijdag met het maken van een extra uitwijkplaats. De Korte Waarder wordt eind januari weer open gesteld.

Volg ons op de Bouwapp
Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden? Ga naar het inloopspreekuur van Van der Meer; iedere woensdag van 10:00 tot 11:00 uur in de uitvoerderskeet Korte Waarder t.h.v. nr. 24.

de BoUWApp.

Volg ons op de BouwApp
• Download en installeer de BouwApp
• Ga naar "Ontdek"
• Zoek op "Reconstructie Nieuwerbrug"
• Selecteer het project
• Klik op "Volgen"

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 18 december 2019

NK dammen in Nieuwerbrug

Nieuwerbrug aan den Rijn - Nieuwerbrug aan den Rijn is zaterdag het middelpunt van jeugddammend Nederland. Maar liefst 32 teams uit heel Nederland nemen in het Wierickehuis deel aan het NK jeugdteams. De twee lokale damverenigingen DV Het Groene Hart en DEZ Reeuwijk hebben de handen ineen geslagen en organiseren namens de KNDB dit Nederlands kampioenschap. In drie verschillende leeftijdscategorieën strijden viertallen om de titels. De damverenigingen uit Wageningen, Eindhoven en Hoogeveen worden als de favorieten beschouwd. DEZ Reeuwijk dat vorig jaar in de categorie welpen op een mooie vierde plek eindigde, neemt nu met twee teams deel. In de categorie pupillen gaan voor DEZ Reeuwijk Joran en Laurent Glas, Willem Slappendel en Lennard Verduijn de strijd om de clubeer aan. Het Reeuwijks welpenteam bestaat uit Marit Egas, Sean Turina, Meiinde Habben Jansen en Indy Schouten. Om 11.00 uur zal wethouder Knol het toernooi openen. Het belooft een mooi evenement te worden dat een bezoekje zeker waard is.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 11 december 2019

Jury Amerikaanse kunstprijs looft Nieuwerbrugse kunstenares Nanda Hoep
'Een spectaculair schilderij'

Janet de Vos

Nieuwerbrug - De Nieuwerbrugse kunstschilder Nanda Hoep heeft met haar schilderij Nighty Night de eerste prijs gewonnen in de Richeson75 International Animals Birds & Wildlife-competitie in Wisconsin in de Verenigde Staten. Uit honderden inzendingen vanuit de hele wereld werd haar olieverfschilderij van een geeuwend Noord-Chinees luipaard bekroond met de eerste prijs.
„Trots? Dat is een understatement", reageert Hoep, die zonder ooit enige kunstopleiding of schildercursus te hebben gevolgd realistische olieverfschilderijen maakt.
Ze is nu een paar jaar bezig en haar werk hangt in diverse landen en heeft al diverse prijzen gewonnen. Haar flamingoschilderij La Vie en Rose was begin dit jaar bijvoorbeeld te zien in het Saatchi Mu-
seum in Londen en met haar schilderij Binky won ze eerder een American Art Award.
Vermelding
Via social media kwam ze onlangs achter het bestaan van de jaarlijkse wildlifewedstrijd van het gerenommeerde Amerikaanse bedrijf Richeson75 en stuurde foto's van drie schilderijen in. „Dat twee daarvan bij de finalisten behoorden en de derde een eervolle vermelding kreeg, vond ik al bijzonder. Zeker omdat ze tussen schilderijen van kunstenaars stonden die ik heel hoog heb zitten. Ik was dan ook stomverbaasd toen ik - door het tijdsverschil 's nachts - een bericht kreeg dat Nighty Nights had gewonnen 
Met dit schilderij experimenteerde Hoep voor het eerst met een groter doek en schilderde ze het dier met de ogen dicht. „Ik schilder wel vaker katachtigen, maar altijd met opvallende ogen. Dit luipaard heeft z'n ogen dicht. Helemaal uit m'n comfortzone, maar het heeft goed uitgepakt."Dat vond de jury ook. Zij noemde het een 'uniek werk' en schreef in het juryrapport: 'Het is een risico om voor gesloten ogen te kiezen. Gelukkig wordt de mimiek van de geeuw met zo'n vaardigheid weergegeven dat de kijker de katachtige blik niet mist. Een spectaculair schilderij!'
Behalve de eer mag Hoep voor duizend dollar schildersbenodigdheden uitzoeken uit de webshop van Richeson75.

Bron: AD Groene Hart 10 december 2019

Werkzaamheden Nieuwerbrug

Nieuwerbrug - De werkzaamheden zijn in volle gang aan de Korte Waarder. Het straatwerk is opengebroken en er is een start gemaakt met het aanbrengen van het trottoir. Door omstandigheden is er enige vertraging opgetreden, waardoor de werkzaamheden hier wat zullen uitlopen. Na de kerstperiode wordt aan fase B begonnen (dit is aan beide zijden van de Dubbele Wiericke brug; Graaf Florisweg en Weijpoort). Tijdens de kerstperiode zal het verkeer in beide richtingen open worden gesteld op de Korte Waarder. Tot die tijd vragen wij aandacht voor de veiligheid in het verkeer, middels het navolgen van signalering, het verminderen van de snelheid en het opvolgen van instructies. Hierdoor kunnen de mensen de werkzaamheden goed en veilig uitvoeren om zo snel als mogelijk naar de volgende fase te kunnen.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 4 december 2019
Pin It