Groen licht voor dorpser karakter Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Om Nieuwerbrug een dorpser karakter te geven en minder aantrekkelijk te maken voor sluipverkeer gaat het hart van het dorp op de schop. In het gebied rond de tolbrug wordt het asfalt vervangen door klinkers, komt er meer groen en maken de lantaarnpalen plaats voor klassieke lichtmasten. Ook de andere hoofdwegen worden op die manier ingericht.
Dit staat in het basisplan Nieuwerbrug dat b en w hebben vastgesteld. Verder neemt de gemeente maatregelen om de verkeersveiligheid en de parkeergelegenheid te verbeteren. „Door het gebruik van klinkerplateaus, klinkers en wegversmallingen met hagen willen we de verkeersveiligheid verhogen. Niet alleen voor autoverkeer, maar voornamelijk voor fietsers en voetgangers", aldus de gemeente. Als oplossing voor het parkeerprobleem wordt gekeken naar de locatie Francken. De gemeente wil binnen de bebouwde kom een parkeerverbodszone instellen voor de Weijpoort, Graaf Florisweg, Brugge-meestersstraat, Korte Waarder en Hoge Rijndijk.

Bron: AD Woerden 23 maart 2019

Schot in herontwikkeling Bunnik-locatie

Nieuwerbrug - Eerdaags kan worden begonnen met de sloop van de resterende opstallen op de Bunnik-locatie aan de Weijpoort in Nieuwerbrug. Daarnaast wordt een inrichtingsplan opgesteld en volgt een ontwerp voor de openbare ruimte en de verkaveling. Het ontwerp voor de 15 nieuwbouwwoningen van vastgoedontwikkelaar GREEN krijgt vorm en de ontwikkelaar is klaar om aan de slag met de realisatie van de woningen.

"Op deze bijzondere locatie wordt een fantastisch woonprogramma met groene doorzichten ontwikkeld, waarbij duurzaamheid voorop staat", aldus Paul van der Eng van GREEN. Na de verhuizing van de Bunnik/Van Doorn Groep en de inwerkingtreding van het nieuwe bestemmingsplan kan het terrein nu getransformeerd worden tot een aantrekkelijke woningbouwlocatie. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel van Ruimtelijke Ordening: "Gezien het uiterst complexe en langdurige traject dat moest worden doorlopen, zijn wij buitengewoon tevreden. De herontwikkeling van deze locatie zal de uitstraling en leefbaarheid van Nieuwerbrug sterk verbeteren."

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 20 maart 2019

Techniektraining voor jeugd bij De Rijnstreek

NIEUWERBRUG - Voetbalvereniging De Rijnstreek heeft Erik Nieuwenhuizen gestrikt voor het geven van techniektrainingen aan jonge voetballers. De techniektrainer was in het verleden werkzaam bij betaald voetbalorganisaties als SC Heerenveen en PEC Zwolle. Hij verzorgt dit voorjaar op vijf vrijdagmiddagen trainingen voor de jeugdspelers van de Nieuwerbrugse voetbalvereniging. De eerste staat gepland op 15 maart, de laatste op 24 mei. Leden mogen gratis meedoen, niet-leden betalen 50 euro. Opgeven kan bij Robert van den Berg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: AD Woerden 13 maart 2019

Pin It