Nieuwbouw op voormalige bedrijfslocatie Francken Metaalfrancken

NIEUWERBRUG - Op woensdag 19 februari heeft de gemeenteraad ingestemd met de aankoop door de gemeente van de voormalige bedrijfslocatie van de familie Francken. Op het terrein komen woningen en extra parkeergelegenheid. Daarmee sluit het terrein aan bij de herinrichting van de openbare ruimte en wegen in het dorp.

De voormalige bedrijfslocatie van Francken Metaal ligt in het hart van Nieuwerbrug en is al diverse jaren niet meer in gebruik. 'De Nieuwe Ontwikkelaars B.V.' gaat het terrein ontwikkelen.
Ze hebben in nauwe samenwerking met aannemersbedrijf Goudriaan-Jongerius Bouw een schetsontwerp gemaakt. Dit bestaat uit twee levensloopbestendige woningen aan de Hoge Rijndijk en vijf woningen met een ruime achtertuin aan de zuidzijde van de Korte Waarder. Aan de Korte Waarder komt ook een ruim parkeerterrein met achttien (openbare) parkeerplaatsen. Daarmee wordt voorzien in de parkeerbehoefte voor de nieuwbouw en krijgt de buurt extra parkeergelegenheid.

PLANNING
Het dorpsteam is geïnformeerd over het schetsontwerp. Het schetsplan wordt in overleg met omwonenden nog uitgewerkt tot een definitief bouwplan. De planning is dit jaar de opstallen te slopen en de bodem te saneren. Ook de procedure voor het bestemmingsplan wordt dit jaar opgestart. Betrokken inwoners uit Nieuwerbrug krijgen de mogelijkheid om een reactie te geven op de herontwikkeling. Het streven is om het project in circa twee jaar te realiseren.

Bron: Kijk op Bodegraven Reeuwijk 26 februari 2020

Opening nieuwe keuken Wierickehuis

NIEUWERBRUG - Het Wierickehuis heeft nu een veilige, moderne, energiezuinige, gasloze en vooral een grotere keuken, die gebruikt wordt voor de commerciële doeleinden van TAP-evenementen en waar alle verenigingen gebruik van kunnen maken. De vrijwilligers van het Huis van Alles Nieuwerbrug kunnen hier bijvoorbeeld elke eerste dinsdag van de maand hun maaltijden bereiden voor hun gasten. Herman Geers van de gemeente verrichtte de openingshandeling door de zelfgemaakte bitterballen in de frituur te laten zakken samen met twee kookvrijwilligers van het Huis van Alles.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 19 februari 2020

Heropening pop-up restaurant Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Culinair genieten in de sfeervolle omgeving van De Bourgondiër in Nieuwerbrug, in maart staat het weer te gebeuren. Dan opent het inmiddels bekende pop-uprestaurant van ondernemer Patrick Olsthoorn haar deuren. Samen met zijn vaste chef-kok Lars laat Patrick graag zien wat De Bourgondiër nog meer te bieden heeft naast het faciliteren van feesten en partijen. "In maart starten we weer met ons tijdelijke restaurant-concept. Dat vinden we zelf ontzettend leuk om te doen en we gaan onze gasten ook echt verrassen met een heerlijk diner. Maar liefst vier gangen serveren we dit jaar. We zijn drie dagen in de week open gedurende de hele maand maart: elke woensdag, donderdag en vrijdag. De reserveringen lopen hard, sommige dagen zitten we zelfs al vol. Mensen die willen komen eten, raden we dan ook aan om een tafeltje te reserveren." Twee jaar geleden nam Patrick het initiatief om een tijdelijk restaurant te openen op zijn locatie, waar normaal gesproken besloten feesten en livemuziekavonden georganiseerd worden. Lars van den Bovenkamp bedenkt de lekkerste gerechten op basis van vis, vlees of vega. Het pop-upmenu wisselt wekelijks en ook al legt Lars de lat voor zichzelf hoog, het restaurantconcept van De Bourgondiër is toegankelijk voor iedereen. Reserveren? www.tap.nu/restaurant of telefonisch via 06-22667871.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 19 februari 2020

School De Brug met gymzaal naar De Wijde Wiericke

NIEUWERBRUG AAN DEN RIJN - Basisschool De Brug verhuist naar nieuwbouw in De Wijde Wiericke en krijgt ook een nieuwe gymzaal. Het gebouw van school 'De Brug' voldoet niet meer aan de eisen en wensen die we nu aan scholen stellen. Omdat een kwalitatieve en duurzame renovatie van de school erg kostbaar bleek, is gekozen voor nieuwbouw in De Wijde Wiericke. In deze nieuwe woonwijk in Nieu-werbrug staan en komen veel eengezinswoningen, waardoor het een logische plek wordt voor een school. Het is logisch dat gymzaal De Brug meeverhuisd met de school. Het afgelopen half jaar zijn twee varianten onderzocht voor de locatie van de gymzaal: gecomineerd met de school en gecombineerd met het Wierickehuis. De verkenningen en het onderzoek zijn in nauwe samenwerking met betrokken partijen uit Nieuwerbrug uitgevoerd. Er is onder meer gekeken naar de (financiële) haalbaarheid van verbouwing van het Wierickehuis in combinatie met een gymzaal/beweegbox en naar de omgevingsveiligheid als gevolg van de gasleiding ten zuiden van het spoor. Deze verkenningen en onderzoeken hebben geleid tot een raadsbesluit op 29 januari. De raad heeft gekozen voor variant 1, waarbij de gymzaal aan/bij de school wordt gebouwd.
Dit betekent dat de honden-uitlaatplek en een deel van de natuurspeeltuin gaan verdwijnen. Het deel van de natuurspeeltuin aan de zijde van de Dubbele Wiericke blijft behouden. De voetbalkooi krijgt een andere plek in het nieuwe gedeelte van de wijk. Het schoolbestuur en de gemeente gaan samenwerken aan een programma van eisen voor de nieuwbouw en een architect inschakelen om zo stap voor stap te komen tot een nieuwbouwplan. Voor de nieuwbouw van de gymzaal wordt ook samengewerkt met Stichting Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk. De verwachting is dat de bouw in de loop van
2022 van start gaat en dat de school in de tweede helft van 2023 open gaat.
In Nieuwerbrug zijn de buitenschoolse en peuteropvang al sinds circa 5 jaar tot volle tevredenheid onder één dak in school de Brug gehuisvest. SPCO de Brug wil de nieuwe school De Brug realiseren in de vorm van een Integraal Kind Centrum (IKC). Dit zorgt voor een soepele overgang tussen opvang, onderwijs en buitenschoolse opvang. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden en neemt hierover in het voorjaar een besluit.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 12 februari 2020

School gaat verhuizen naar Wijde Wiericke

NIEUWERBRUG - Basisschool De Brug verhuist met de gymzaal naar de nieuwe woonwijk De Wijde Wiericke. Naar verwachting gaat de eerste paal in 2022 de grond in en wordt de school in de tweede helft van 2023 in gebruik genomen. De nieuwbouw is nodig omdat het schoolgebouw aan de Burgemeester Bruntstraat niet meer voldoet. Het afgelopen half jaar zijn twee varianten onderzocht voor de locatie van de gymzaal: bij de school of bij het Wierickehuis. Bij de laatste plek zouden cultuur, andere dorpsactiviteiten en sport en bewegen op één locatie zijn, terwijl de afstand tot de nieuwe school niet al te groot is. Er is gekeken naar de (financiële) haalbaarheid van verbouwing van het Wierickehuis in combinatie met een gymzaal en naar de omgevingsveiligheid door de nabijheid van de gasleiding ten zuiden van het spoor. Alles afwegende kiest de gemeente voor de combinatie school met gymzaal.

Bron: AD Woerden 6 februari 2020

Lampionnenoptocht

NIEUWERBRUG - Harmonie de Vriendschap en hun majorettes liepen weer voorop in de stoet vanaf het Wierickehuis door Nieuwerbrug op vrijdag 31 januari. Heel veel kinderen waren verkleed en er waren veel mooie zelfgemaakte lampionnen te zien. Daarnaast waren er veel kinderen die hun vervoersmiddel prachtig hadden versierd. De kinderen liepen met onder andere buurman en buurman, een piratenbakfiets en een megastep. Heel veel fietsen, kinderwagens en steppen waren versierd. De verschillende winnaars krijgen hun prijs binnenkort.

Bron: Kijk op Bodegraven Reeuwijk 5 februari 2020

Werkzaamheden Nieuwerbrug

• Halverwege januari is de Graaf Albrechtstraat nabij de kruising met de Graaf Florisweg opgebroken en zo ook de Graaf Florisweg vanaf deze kruising tot aan de dubbele Wierickebrug.
• Vorige week is er nieuwe bestrating gelegd in de Graaf Albrechtstraat en een deel van de kruising. De komende tijd wordt het plein van de Wierickehuis vernieuwd. Er worden betonnen zitelementen aangebracht en het straatwerk krijgt een nieuw uiterlijk. Daarnaast zullen naast de al bestaande, een aantal nieuwe bomen geplaatst worden.
• Vanuit het project binnen de bebouwde kom is een korte stap gemaakt naar werkzaamheden aan de Korte Waarder tot het eerste stuk van de Molendijk buiten de bebouwde kom. Hier hebben wij maatregelen getroffen aan de bermen met als doel de verkeersveiligheid te verhogen.
Vragen? neem contact op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga naar het inloopspreekuur op woensdag om 10.00 uur bij de uitvoerderskeet Korte Waarder t.h.v. nr. 24.

Bron: Kijk op Bodegraven Reeuwijk 5 februari 2020

 

Pin It