Auto duikt water Korte Waarder in

NIEUWERBRUG - Een auto is gistermorgen in de sloot beland, nadat de bestuurder een schrikblok raakte. Het ongeluk gebeurde rond 08.15 uur op de Korte Waarder in Nieuwerbrug. Bij het ongeluk waren geen andere auto's betrokken. De bestuurder raakte gewond. Ambulancepersoneel keek haar ter plekke na; de vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De schrikblokken zijn juist geplaatst om automobilisten te waarschuwen dat ze naast de weg dreigen te komen. Hoe het kan dat de bestuurder dan toch in het water terecht is gekomen, is vooralsnog onbekend.

Bron: AD Woerden 27 juli 2020

Werkzaamheden Nieuwerbrug

Hieronder vindt u een overzicht van de nog lopende en (bijna) afgeronde werkzaamheden in en om Nieuwerbrug:
KORTE WAARDER
In de tweede week van juli zullen de laatste werkzaamheden opgepakt worden, waaronder het aanbrengen van asfalt, het aanleggen van plateaus plus het vervangen van de putkoppen in de rijbaan en het afwerken van de bermen. Het werkgebied ligt tussen het kruispunt Korte Waarder en Burgemeester Bruntstraat (huisnummer 30) tot Korte Waarder huisnummer 5 (Franckenterrein)
CENTRUM RICHTING DE WEUPOORT
In juni is het verlengde van de Korte Waarder vanaf het kruispunt met de Hoge Rijndijk naar de Graaf Florisweg opgeknapt, waarmee de doorgaande weg door het centrum richting de Weijpoort is afgerond.
BRUGGEMEESTERSTRAAT
De werkzaamheden aan de Bruggemeesterstraat zijn al een aantal weken geleden afgerond. Echter is er een productiefout (landelijk) opgetreden bij de leverancier bij het produceren van de kolken. De wanden van de kolken voldoen niet aan de gewenste dikte, waardoor de kolken inklappen en er een gat in de bestrating kan ontstaan. De kolken in zowel de Bruggemeesterstraat, als enkele in de Graaf Florisweg, dienen vervangen te worden. Om de kolken te vervangen moet de Bruggemeesterstraat wederom worden afgesloten. De Gemeente is zich bewust welk ongemak dit met zich mee brengt. Helaas is dit overmacht, maar er zal alles aan gedaan worden om de afsluitingen te minimaliseren. Er zal vooraf aangekondigd worden wanneer en waar de kolken vervangen zullen worden.
EERSTE FASE HOGE RIJNDIJK
Na de werkzaamheden op de Korte Waarder zal een start gemaakt worden met de eerste fase van de Hoge Rijndijk. Door de lengte en bereikbaarheid zal de Hoge Rijndijk in meerdere fasen opgedeeld worden. Het werkgebied om mee te starten is vanaf de kruising Hoge Rijndijk - Graaf Florisweg tot aan Hoge Rijndijk nummer 35. Onze medewerkers volgen v.w.b. het coronavirus de maatregelen van het RIVM op en trachten waar mogelijk de werkzaamheden op een "normale" manier voort te zetten. Echter bestaat de kans dat hier verandering in komt, wanneer er nieuwe maatregelen worden ingesteld en/of men niet in staat is de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. We vragen uw begrip hiervoor.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 8 juli 2020

Nieuwerbrugse DJ medewereldrecordhouder

NIEUWERBRUG - De Nieuwerbrugse techno/tech-house dj Jackin Jeff is donderdag 2 juli officieel mede-wereldrecordhouder van het wereldrecord 'langste techno/tech-house dj-marathon' geworden.
DJ School Alphen kwam in april met het idee om met de door de coronacrisis 'werkeloze' dj's wereldrecords van de langste dj-marathons te verbreken. Inmiddels hadden de organisatoren al drie officiële wereldrecords voor dj-marathons op hun naam staan: voor allround dj's, vrouwelijke dj's en hardstyle dj's. Daar komt nu techno/tech-house dj's bij.
De Nieuwerbrugse dj Jackin Jeff geldt midden jaren tachtig als een van de pioniers op het gebied van techno- en housemuziek en is binnen de technokringen bekend in zowel binnen- als buitenlandse kringen. Ondanks de coronacrisis is Jackin Jeff volop bezig in de studio om remixen en toekomstige producties te mogen maken voor technolegendes en grote namen uit Detroit, de bakermat van de Amerikaanse techno. Binnenkort komt bijvoorbeeld Santonio Echols sr.'s release uit voor zijn eigen project 'Electronic Parallel'.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 8 juli 2020

Politie krijgt vooral meldingen van 70-plussers
Fraude via WhatsApp fors gestegen in Groene Hart

René Cazander

Nieuwerbrug - Fraude via WhatsApp heeft de afgelopen maanden in het Groene Hart een grote vlucht genomen. Dat melden de politie en de landelijke Fraudehelpdesk. In de veronderstelling dat ze geld overmaakten naar bekenden, gingen slachtoffers hierbij soms voor duizenden euro's het schip in.
Ongeloof en woede maakten zich meester van Bas Verkroost, toen hij besefte dat hij in een uur tijd na een WhatsApp-gesprek met zijn zoon 7700 euro armer was geworden. Althans, de 62-jarige inwoner van Nieuwerbrug dacht toch echt dat hij met zijn oudste zoon aan het chatten was. Want het gesprek begon heel gewoon. Degene met wie hij chatte, noemde de naam van zijn schoondochter en had het over 'het mannetje.' Precies het woord dat Verkroost altijd gebruikt als hij het over zijn kleinzoon heeft.
De ellende voor Verkroost begon met een berichtje van zogenaamd zijn zoon dat diens telefoon stuk was en dus het oude nummer weg kon. „Ik rook totaal geen onraad. De appjes die volgden, waren opgesteld in de taal die mijn zoon ook spreekt Uiteindelijk vroeg hij geld.
Dat was ook nog niet zo vreemd, want ik heb hem vaker geld voorgeschoten. Zoiets doe je voor je kinderen."
Het slachtoffer werd gevraagd snel verschillende bedragen over te maken. In totaal betaalde Verkroost 7700 euro. Hij werd wantrouwig toen zijn oplichter verzuimde terug te bellen, zoals hij wel eerder in een chat had beloofd. Hierop besloot hij samen met zijn vrouw naar zijn zoon te rijden. Toen bleek dat hij was opgelicht.
„Op zo'n moment zakt de grond onder je voeten weg."
Meldingen over geraffineerde manieren van WhatsApp-fraude, zoals bij Verkroost, stroomden de afgelopen maanden bij politie en de fraudehelpdesk binnen. Woordvoerder Laetitia Griffioen van de politie regio Utrecht: „Normaal krijgen we enkele meldingen per maand. Nu zijn het er enkele per dag." Voornamelijk van 70-plussers.
De cijfers van de fraudehelpdesk over fraude via WhatsApp spreken eveneens boekdelen. De teller van het aantal meldingen dat sinds het begin van dit jaar bij de fraudehelpdesk binnenkwam uit het gebied rond Woerden, Alphen en Gouda stond halverwege juni op ruim 220. Over heel 2019 waren dat er een kleine 70. Landelijk gaat het al om een kleine 6000 meldingen.
Griffioen: „De fraude kan iedereen overkomen. Jong en oud. De oplichters creëren in het gesprek een sfeer van vertrouwen en urgentie. Ze zijn soms uren aan het appen en doen zich in het begin voor als zoon of dochter. Vaak melden ze dat de oude telefoon stuk is en dat ze een nieuw nummer hebben." Politie en ouderenbond ANBO adviseren niet zomaar geld via WhatsApp over te maken en bij een betalingsverzoek altijd het oude nummer te bellen. „Ga desnoods even langs", oppert politiewoordvoerder Griffioen.
Fraudehandleidingen
Volgens Tanya Wijngaarde van de Fraudehelpdesk is fraude via WhatsApp zo populair, omdat die in de eerste plaats relatief eenvoudig is. „Je hoeft geen technische kennis te hebben om dit te kunnen uitvoeren. Bovendien zijn er kant-en-klare 'oplichtingspakketten' te koop, compleet met handleidingen, die het wel erg eenvoudig maken."
Verkroost kreeg een maandje geleden weer een appje. Dit keer van iemand die zich voordeed als zijn zus Willy. Ook hier was de aanleiding een nieuw telefoonnummer. Direct gingen bij hem alle bellen rinkelen. „Ik probeerde hem te ontmaskeren, maar dat lukte helaas niet."

Bron: AD Woerden 6 juli 2020

De verdedigingslinie in Nieuwerbrug is op sterkte gebracht

NIEUWERBRUG - Zoals aangekondigd in Kijk op BR van vorige week, is de historische verdedigingslinie in Nieuwerbrug dinsdag 23 juni op sterkte gebracht met twee machtige kanonnen.

Medesponsor van het project Hoofdkwartier 1672, Verweij Houttechniek, heeft zich ontfermt over het transport van de kanonnen vanaf de Bataviawerf in Lelystad naar Nieuwerbrug en over de
plaatsing op de beoogde beide locaties. Onderweg trokken de kanonnen al veel bekijks. Eén kanon 'bewaakt' nu, vanaf het terras naast de Brugkerk, het verkeer over de Oude Rijn en het andere kanon heeft een indrukwekkende en opvallende plaats naast de brug over de Dubbele Wiericke gekregen.
JUBILEUMJAAR
Nieuwerbrug heeft hiermee nieuwe stappen gezet in de opmars naar het jubileumjaar 2022. Meer informatie hierover is te vinden op: www.hoofdkwartierl672.nl. De aanschaf is mogelijk gemaakt door Onderlinge Verzekeringsmaatschappij Rijn en Aar, RetourMatras, Theater MENS, stichting BONAZ en Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug.
RAMPJAAR
Tijdens het Rampjaar 1672 lagen in het dorp twee schansen om te voorkomen dat het Franse leger de Oude Hollandse Waterlinie kon oversteken. Waar nu Fort Wierickerschans ligt, begon het hoofdkwartier van prins Willem III van Oranje.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Bron:: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 1 juli 2020

 

Pin It