Door de Corona crisis gaan veel jongeren een andere zomer tegemoet dan zij zich misschien hadden voorgesteld. Festivals zijn afgelast en sport en sociale ontmoetingen zijn er veel minder. Vanuit het jongerenwerk willen we iets leuks willen bieden.

Vanuit het ministerie van VWS (volksgezondheid welzijn en sport) zijn gemeenten gevraagd om extra aandacht te hebben voor jongeren. Zij heeft voor goede plannen en ideeën gericht op jongeren een eenmalige subsidie beschikbaar gesteld. In samenwerking met het programma (maatschappelijke diensttijd (MDT) link) is hierop een plan ingediend en subsidie toegekend gekregen. Onder de titel ‘Jeugd aan zet’ richt dit plan zich op jongeren en maatschappelijke impact, talentontwikkeling en ontmoeting.

Doe deze zomer iets voor een ander, da’s leuk én goed!
Jongeren uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk helpen vrijwillig bij verschillende activiteiten die zij deze zomer organiseren voor jongeren in de leeftijd van 10-22 jaar.
Daaruit komen al een heleboel leuke activiteiten voort zoals: een stormbaan, een FIFA toernooi, een rollerskate baan, een speurtocht voor kinderen, een dropping met Halloween, karten en lasergamen.

Alle vrijwilligers die gedurende 8 weken, minimaal 4 uur per week helpen organiseren, krijgen een waardebon van 50,- die zij kunnen besteden bij ondernemers uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Er kunnen maximaal 50 waardebonnen worden uitgereikt.

Locoburgemeester Dirk-Jan Knol
“Jeugd aan zet” is een mooi initiatief voor jongeren in onze gemeente: het biedt de mogelijkheid om op een leuke manier zelf actief te zijn en te leren organiseren! Daarnaast help je ook mee om deze vakantieperiode voor andere jongeren in onze gemeente gezellige en uitdagende activiteiten te organiseren. Natuurlijk wordt bij het organiseren van de activiteiten rekening gehouden met de geldende maatregelen vanwege Corona. Ik zou het mooi vinden als zoveel mogelijk jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar deze kans pakken en zich als vrijwilliger aanmelden.”

Aanmelden voor activiteiten
Hou voor de activiteiten de website van De Zon in de gaten. Hier komen de activiteiten in de agenda te staan. Daarnaast zijn de jongeren zelf actief bezig met het maken van promotie voor alle initiatieven: dat hoort immers ook bij organiseren. Zodoende zullen jullie ook via andere wegen de activiteiten langs zien komen, bijvoorbeeld via Social Media of de plaatselijke krant.

Meer weten of aanmelden?
Dat kan door contact op te nemen met de Stichting Sociaal Cultureel Werk en Jongerenwerk Bodegraven-Reeuwijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of door één van de jongerenwerkers aan te spreken.

BOV
Voor de helpende vrijwilligers die zich maatschappelijk inzetten wordt een deel van de subsidie ingezet als beloning in de vorm van BOV bonnen. Een deel van die beloning ter waarde van 500 euro totaal wordt gesponsord door de Bodegraafse Ondernemers Vereniging zelf, waarvoor uiteraard onze grote dank!

Pin It