Rijnstreek jeu-de-boulestoernooi

De zon is nu echt gaan schijnen en het voorjaar brengt ons eindelijk weer wat lucht. Daarom kijkt de organisatie van Rijnstreek Jeu de Boules alvast naar de zomer. Hoe krijgen zij mensen aan jeu de boules? Met het jeu-de-boulestoernooi bij VV De Rijnstreek natuurlijk! Zijn het de optredens van Helemaal Top die u trekken, gaat u voor de grote loterijprijzen of heeft u gewoon zin in gezelligheid? Voor iedereen, van jong tot bejaard, is er wat te beleven op het toernooi.

U kunt zich nu al inschrijven voor het toernooi op 11 juni. Schrijf u in met een team van twee personen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten zijn 25 euro per team.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 27 april 2022

Hart voor Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Henk Aberson uit Nieuwerbrug verkocht in 1998 zijn buurtsuper, die jarenlang een belangrijke sociale functie had in het dorp. Direct daarna pakte hij verschillende bestuursfuncties en vrijwilligersactiviteiten op. Zo werd hij bestuurslid van het College van Bruggemeesters. Dat beheert de Tolbrug, de Onafhankelijkheidstoren en de brugwachterswoning. Daarnaast levert hij vanaf 2000 als redactie- en bestuurslid zijn bijdrage aan het dorpsmaandblad De Nieuwsbrug. In het verleden was hij diaken in de hervormde kerk. Henk Aberson is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 27 april 2022

Voedselkast volgt minibieb

Langs de weg zie je her en der minibibliotheken, kastjes waar mensen boeken kunnen pakken én achterlaten. Sinds kort staat er bij de Brugkerk aan de Rijnzijde een kastje met voedingsmiddelen.
De uitgestalde producten zijn bedoeld voor inwoners die zo’n extraatje goed kunnen gebruiken en moeite hebben om financieel rond te komen. Wie voedsel tekort komt, mag pakken wat hij of zij nodig denkt te hebben. Het lidmaatschap van de kerk is niet vereist. Enkele leden van de Brugkerk kwamen op dit idee. Zij timmerden het kastje in elkaar, gaven het een verfje en vulden het met diverse producten. En vanzelfsprekend kan iedere Nieuwerbrugger die voedsel over heeft, dit in het kastje achterlaten.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 27 april 2022

Nieuwbouw in de regio

Gasloos wonen bij historische boomgaard

De meeste nieuwbouwwijken voelen wat ‘kaal’ aan met net geplante, dunne boompjes. Dat geldt niet voor het nieuwste project van Boer Project-ontwikkeling in Nieuwerbrug. Daar krijgen de bewoners van de 29 woningen straks een historische appelboomgaard als groen in de wijk.
De inkt is net droog. Deze week zijn de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Boer Projectontwikkeling BV een overeenkomst aangegaan voor de bouw van 29 woningen in het meest oostelijke gedeelte van het plan De Wijde Wiericke. Het plan bestaat uit acht kwadrantwoningen, veertien twee-onder-één kap woningen, drie drie-onder-één kap woningen en vier vrijstaande woningen. „Het gaat om een gevarieerd en gemêleerd aanbod, van starterswoningen tot vrijstaande woningen”, vertelt Floor Boer, eigenaar van Boer Projectontwikkeling.
Duurzaam
De woningen komen aan de oostelijke kant van de nieuwbouwwijk De Wijde Wiericke. „Aan de Woerdense kant van de huisartsenpraktijk”, legt Boer uit. „We noemen dit de duurzame afronding van De Wijde Wiericke. Duurzaam, omdat de woningen energiezuinig en gasloos worden, maar ook duurzaam qua omgeving. Bij de grond hoort namelijk een historische boomgaard, we willen daar een wandelpad doorheen maken en dat doortrekken zodat bewoners een rondje door het groen kunnen wandelen. In het plan is veel aandacht voor groen.”
Boer is blij met het project. „Onze andere onderneming Boer Bouw gaat de woningen bouwen. Het plan zorgt voor een stukje werkgelegenheid en draagt bij aan de leefbaarheid van Nieuwerbrug.”
Beweging
Ook wethouder Dirk-Jan Knol is content. „In deze tijden van grote behoefte aan nieuwe huizen zijn die 29 woningen een prima aanvulling voor Nieuwerbrug en onze gemeente. Het geeft ongetwijfeld weer wat beweging op onze woningmarkt.” Boer hoopt dat de bouw eind van het jaar kan starten, de datum waarop de verkoop start is nog niet bekend.

Bron: AD Groene Hart 1 april 2022

We gingen voor een ander huis

door Bert van den Hoogen

Nieuwerbrug - Een huis lijkt soms te mooi om je te kunnen veroorloven. Dat dachten Asu en Marja Theisens ook toen ze voor de klassieke woning aan de Weijland in Nieuwerbrug.

Een woning met de voordeur in het midden heeft altijd iets statigs. Bij deze woning wordt die uitstraling nog eens versterkt door de twee dakkapellen met verfraaiingen die als kroontjes op het dak staan.
Toen Asu en Marja in vijf jaar geleden voor de woning stonden, was de tuin ook nog als Engelse tuin ingericht. Marja: „We waren eigenlijk naar Nieuwerbrug gereden om naar een andere woning te gaan kijken. Ik woonde in Woerden en Asu in Gouda. We waren na een eerder huwelijk net getrouwd en wilden samen een nieuwe start maken en kwamen zo in het midden van Gouda en Woerden uit.”
Asu: „De woning waar we belangstelling voor hadden, bleek helemaal niet te zijn wat we dachten. Maar we hadden onze auto voor dit huis geparkeerd. Toen we weer bij de auto kwamen, zagen we dat het te koop stond.” Marja: „We zeiden tegen elkaar: wat een gaaf huis, maar het zal voor ons niet te betalen zijn. Maar dat bleek dus mee te vallen.”
Opknappen
Ze kochten een woning die twintig jaar geleden was opgeknapt. Asu: „We hebben begrepen dat het destijds een object was dat behoorlijk moest worden opgeknapt. De vorige bewoners hebben dus ontzettend veel in de woning geïnvesteerd en we vinden de stijl ook mooi. Wat dat betreft hoefden we er weinig aan te doen.”
Bij die verbouwing is ook de huidige indeling erin gemaakt. Daarbij is de voordeur afgesloten en de deur aan de zijkant als nieuwe voordeur gemaakt. Hierachter is een ruime, vierkante hal als entree, die doorloopt in een gang naar de keuken.
De vloer van Portugese tegels, de hoogte van het plafond en het houtwerk van de trap passen bij de statige uitstraling van het exterieur. De lambrisering en de profielen om de paneeldeuren maken het klassiek.
Zowel de begane grond als de bovenverdieping hebben hoge plafonds. Dat is prachtig, maar het betekent ook veel meters om te schilderen. Omdat de wanden op de bovenverdieping ook nog van hout zijn, is er veel verf in gaan zitten. Asu: „In totaal, ook met het schilderwerk buiten, is er denk ik wel 27 liter verf doorheen gegaan.”
Isoleren
Het schilderwerk was niet de grootste klus. Marja: „Bij de verbouwing twintig jaar geleden is er niets gedaan aan isolatie van de woning. Daardoor kon het binnen ontzettend koud worden. In het eerste jaar was het op de slaapkamers een keer twee graden. Van de voordeur die dus is dichtgemaakt kon een ontzettend koude tocht afkomen.”
Ze besloten de isolatie meteen goed aan te pakken. Waar nog enkel glas zat, kwam HR++ dubbelglas. Een nieuw dak werd meteen goed geïsoleerd en de vloer in de keuken werd vervangen.
Asu: „Dat zijn toch grote ingrepen. Toen die vloer eruit was en we anderhalve meter lager in de kruipruimte stonden, vroegen we ons wel even af of hier nog een mooie keuken kon komen’ Marja: „Maar uiteindelijk is dat goed gekomen.”
Niet alleen met die keuken is het goed gekomen. Door de isolatie is de woning van energielabel G van label C gegaan. Mede door de plaatsing van zonnepanelen zijn de energiekosten drie keer zo laag geworden. Ze genieten ook van de plek. Maar ze hebben in Woerden een woning gevonden die op een nóg mooiere plek staat. Marja: „Dat huis moeten we wel helemaal opknappen. Het liefst hadden we dit huis daar neergezet.”
Komt uw huis in het Groene Hart in de verkoop en wilt u uw woning presenteren op onze website en in de krant? Mail dan de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'woning te koop'. Vermeld uw naam, telefoonnummer en adres en leg kort uit waarom uw huis een verhaal waard is.
Hoe en Wat
Adres: Weijland 60, Nieuwerbrug
Bouwjaar: 1911
Type woning: herenhuis
Woonoppervlak: 185 m2
Perceel: 398 vierkante m2
Kamers: 7 (6 slaapkamers)
Ligging: aan het water.
Vraagprijs: 845.000 euro.
Bijzonderheden: energielabel C.
Info: gmwoerden.nl.

Bron: AD Groene Hart 1 april 2022
Pin It