Inwoners uit Nieuwerbrug starten crowdfunding voor brand in dagwinkel

23 augustus 2022 | 15:00
Het is zaterdagavond 20 augustus als om 19.30 uur de brandweer wordt gealarmeerd voor een uitslaande brand in een winkel aan de Graaf Albrechtstraat in Nieuwerbrug. De dorpswinkel stond in lichterlaaie. De verwachting is dat het pand als verloren kan worden beschouwd. Een flinke strop voor de ondernemer en inwoners van Nieuwerbrug.
Daarom is er nu een crowdfundingspagina opgestart om hem weer op weg te helpen. “We kwamen hier graag voor de de boodschappen, maar ook zeker voor de heerlijke afhaal pizza en broodjes.”
De teller staat na ruim een dag op meer dan 1000 euro. Hier kan je doneren.

Bron: Rebonieuws

Brandweer heeft handen vol aan dorpssupermarkt in Nieuwerbrug, veel rook en geen gewonden

De brandweer heeft zaterdagavond de handen vol aan een brand die uitbrak in de dorpssuper van Nieuwerbrug.

Jan Belt 20-08-22, 21:20 Laatste update: 21-08-22, 09:57
Daar zagen omwonenden eerder vanavond vlammen uit het dak komen. Wat er is gebeurd, kan een woordvoerder van de brandweer nog niet zeggen. ,,We gaan ervan uit dat er geen slachtoffers zijn. Er is niemand vermist.”


Toen de brand werd gemeld, was die dus uitslaand, daarna niet meer. Maar pas iets voor 21.00 uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Een woordvoerder relativeert dat meteen ook weer. ,,We zijn lang bezig geweest met het zoeken van de brandhaard, die zit in het dak. We hebben de brand meerdere malen ‘gesmoord’ door speciale schermen te plaatsen en daarna het vuur weer laten oplaaien door er zuurstof bij te laten. Als vuur oplaait, kunnen we met een warmtecamera kijken waar precies de brand woedt. Het lijkt nu weliswaar of de brand uit is, maar we zijn nog steeds op zoek naar die brandhaard, eerder gaan we niet weg. We moeten een deel van het dak weghalen om beter te kunnen kijken. Ik denk dat we zeker nog wel tot 22.00 uur bezig zijn.”
Bovendien is een speciaal team onderweg dat de oorzaak van de brand gaat onderzoeken. ,,Dat komt voor ons nu op plek twee”, aldus de woordvoerder.
Gevaarlijk
Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De brandweer heeft eerder vanavond nieuwsgierige omstanders gemaand uit de rook te gaan, maar niet iedereen luisterde. Er waren veel kijkers. Uiteindelijk zijn mensen weggestuurd. ,,Het is echt niet de bedoeling dat mensen op plekken blijven waar zij rook inademen, want dat kan gevaarlijk voor hen zijn”, benadrukt de woordvoerder.

De brandweerkazerne van Nieuwerbrug staat pal naast de winkel waar de brand woedt, dus de eerste wagen was snel terplekke. Nieuwerbrug heeft echter maar één voertuig, dus is er hulp uit onder meer Boskoop en Woerden (hoogwerker).

Duidelijk is dat de winkel forse schade heeft, de brandweer probeerde te voorkomen dat deze volledig uitbrandde. De eigenaar van de winkel had al afgesloten toen de brand woedde. Volgens de brandweerwoordvoerder reed de man op de A12 en zag een rookpluim. Op dat moment werd hij ook gebeld dat er brand was in de winkel.

Bron: AD

Winkel in de brand in Nieuwerbrug

20 augustus 2022 | 19:54
De brandweer is zaterdag 20 augustus aan het begin van de avond opgeroepen voor een gebouwbrand in Nieuwerbrug. Ter plaatse staat de dagwinkel aan de Graaf Albrechtstraat in brand. De brandweer is druk bezig om het vuur te bestrijden. Voor zover bekend raakte niemand gewond. In de wijde omgeving was de brand te zien. De brandweer heeft de winkel van buitenaf bestreden. Ze gaan op dit moment naar binnen voor controle op eventuele brandhaarden. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Bron: Rebonieuws

Uitslaande brand in dagwinkel Nieuwerbrug

In Nieuwerbrug ontstond afgelopen zaterdag 20 augustus rond 19.30 een uitslaande brand in de dagwinkel aan de Graaf Albrechtstraat. De eigenaar Dhia is er sinds kort een pizzeria begonnen die erg goed liep. De brandweerkazerne naast de dagwinkel werd met waterscherm beschermd tegen overslaande brand. Het rook sterk naar verbrand plastic. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bron: BR
Pin It