‘Ze noemen me een juf met lef’

WOERDEN - "Ik ben zo verrast," reageert Linda. Deze maand hoorde ze dat ze, in haar categorie Primair onderwijs, tot de laatste drie leraren hoort bij de verkiezing Leraar van het jaar 2021. "Alles was zo vaag in verband met corona, ik had er helemaal niets meer van verwacht."
‘WAAROM KIEZEN ZE MIJ? ER ZIJN ZOVEEL GOEDE MENSEN!'
Tijdens een vergadering zette ze toch maar de nominatievideo aan. "Toen de bekendmaking kwam, was ik echt in shock. Waarom kiezen ze mij? Er zijn zoveel goede mensen!" In het filmpje licht de jury hun keuze toe. Zij omschrijven Linda als lerares met lef. "Ze vertelden dat ze mij kozen omdat ik keuzes durf te maken en af durf te wijken van wat normaal is." Daarnaast wordt ze geprezen om haar inzet tegen pesten. "Dat gaven de leerlingen zelf ook aan in het filmpje dat we maakten voor de verkiezing. En dat had ik ze niet ingefluisterd."
Nominatievideo
Linda zet zich op haar school in tegen pesten. "Wat ik exact doe kan ik niet zeggen vanwege de privacy van mijn klas." Maar waar het volgens haar om gaat is dat je als leraar betrouwbaar bent. "Ik durf mezelf kwetsbaar op te stellen, waardoor kinderen leren dat ze zich veilig kunnen voelen en zich kunnen en mogen uiten.


Dat ze durven om fouten te maken, durven te leren van de fouten en durven aan te geven als het even niet alleen lukt." Eigenlijk zou pesten op scholen veel meer onderwerp van gesprek moeten zijn, maar volgens Linda moet je daar voorzichtig mee omgaan. "Je stelt jezelf en de kinderen heel kwetsbaar op. Je moet het in je mars hebben om dat te begeleiden."
Onder haar leerlingen van groep 6 en 8 staat ze bekend als 'juf genie’. "Die bijnaam komt nu helemaal verkeerd over natuurlijk, maar ik zal het uitleggen. In groep 6 hadden we een les woordenschat. Daarin kwam het woord Genie voorbij. Daar hadden de leerlingen moeite mee. Toen zei ik voor de grap: ‘Denk bij dat woord aan mij’. Nu noemen ze me zo."
Dat ze was opgegeven voor de verkiezing wist ze tot mei 2020 niet. "Ze belden me over dat ik tot de laatste tien leerkrachten behoorde in de verkiezing. Ik dacht: 'Wat gebeurt hier?’. Wie haar heeft opgegeven weet ze niet. "Dat is anoniem, maar ik vind het super tof." Sinds januari dit jaar hoort ze zelfs tot de beste drie leraren in haar categorie. Dat betekent dat ze dit hele jaar als ambassadeur optreedt voor het primair onderwijs. "Wat dat exact inhoudt weet ik nog niet, maar we gaan ons inzetten voor de beroepsgroep om te laten zien hoe fantastisch het is om leraar te zijn." Ja, zelfs in deze tijd houdt ze nog van haar werk. "Natuurlijk is het anders, maar ik geef live les en kan alle koppies zien. Het is pittig maar waardevol."
Bekendmaking top 3
Op woensdag 19 mei worden de finalisten voorgesteld tijdens de Big Improvementday. En op zaterdag 4 december is de officiële uitreiking van de titel. "Uiteraard ga ik voor de titel. Ik vind het bijzonder dat anderen zien dat ik iets doe wat dan blijkbaar bijzonder is. Voor mij zijn dingen zo vanzelfsprekend. Ik hoop anderen te kunnen inspireren." http://indebuurt.nl/woerden

Bron: Woerdense Courant 10 februari 2021

Lerares van Nieuwerbrugse basisschool Brug genomineerd
Juf Linda kan zomaar de beste van dit jaar worden

Kirsten Bliekendaal
Nieuwerbrug - Ze heeft lef, durft anders te zijn en zet zich in tegen pesten. Linda Mansveld, lerares op christelijke basisschool Brug in Nieuwerbrug, is met twee andere leerkrachten genomineerd voor de titel Leraar van het jaar 2021. „Ik was in shock toen ik het hoorde, waarom kiezen ze mij?”
Als ze over haar nominatie praat, lijkt de Woerdense het zelf nog amper te beseffen. „Ik ben zo verrast”, reageert Mansveld. Recent hoorde ze dat ze, in haar categorie primair onderwijs, tot de laatste drie leraren hoort bij de verkiezing Leraar van het jaar 2021. „Alles was zo vaag in verband met corona, ik had er helemaal niets meer van verwacht.”
Tijdens een vergadering zette ze toch maar de nominatievideo aan. „Toen de bekendmaking kwam, was ik echt in shock. Waarom kiezen ze mij? Er zijn zoveel goede mensen.”

Afwijken
In het filmpje licht de jury zijn keuze toe. Linda Mansveld wordt omschreven als een ‘lerares met lef'. „Ze vertelden dat ze mij kozen omdat ik keuzes durf te maken en af durf te wijken van wat normaal is.” Daarnaast wordt ze geprezen om haar inzet tegen pesten. „Dat gaven de leerlingen zelf ook aan in het filmpje dat we maakten voor de verkiezing. En dat had ik ze niet ingefluisterd.”
Mansveld zet zich op haar school in tegen pesten. „Wat ik exact doe kan ik niet zeggen vanwege de privacy van mijn klas.” Maar waar het volgens haar om gaat is dat je als leraar betrouwbaar bent. „Ik durf mezelf kwetsbaar op te stellen, waardoor kinderen leren dat ze zich veilig kunnen voelen en zich kunnen en mogen uiten. Dat ze durven fouten te maken, durven te leren van de fouten en durven aan te geven als het even niet alleen lukt.”
Eigenlijk zou pesten op scholen veel meer onderwerp van gesprek moeten zijn, maar volgens Mansveld moet je daar voorzichtig mee omgaan. „Je stelt jezelf en de kinderen heel kwetsbaar op. Je moet het in je mars hebben om dat te begeleiden.”
Onder haar leerlingen van groep 6 en 8 staat ze bekend als ‘juf genie’. „Die bijnaam komt nu helemaal verkeerd over natuurlijk, maar ik zal het uitleggen. In groep 6 hadden we een les woordenschat. Daarin kwam het woord ‘genie’ voorbij. Daar hadden de leerlingen moeite mee. Toen zei ik voor de grap: ‘denk bij dat woord aan mij’. Nu noemen ze me zo.”
Dat ze was opgegeven voor de verkiezing wist ze tot mei 2020 niet. „Ik werd gebeld met het bericht dat ik tot de laatste tien leerkrachten behoorde in de verkiezing. Ik dacht: wat gebeurt hier?”
Wie haar heeft opgegeven weet Mansveld niet. „Dat is anoniem, maar ik vind het super tof.” Sinds januari dit jaar hoort ze zelfs tot beste drie leraren in haar categorie. Dat betekent dat ze dit hele jaar als ambassadeur optreedt voor het primair onderwijs.
Beroepsgroep
„Wat dat exact inhoudt weet ik nog niet, maar we gaan ons inzetten voor de beroepsgroep om te laten zien hoe fantastisch het is om leraar te zijn.” Ja, zelfs in deze tijd houdt ze nog van haar werk. „Natuurlijk is het anders, maar ik geef live les en kan alle koppies zien. Het is pittig maar waardevol.”
Op 19 mei worden de finaliste voorgesteld tijdens de Big Improvement Day. En op 4 december is de officiële uitreiking van de titel. „Uiteraard ga ik voor de titel. Ik vind het bijzonder dat anderen zien dat ik iets doe wat dan blijkbaar bijzonder is. Voor mij zijn dingen zo vanzelfsprekend. Ik hoop anderen te kunnen inspireren.

Bron: AD Groene Hart 5 februari 2021

Directrice en ]uf Charlotte neemt afscheid van De Brug

NIEUWERBRUG - De directrice van basisschool De Brug in Nieuwerbrug neemt afscheid na hier 8 jaar werkzaam te zijn geweest. Juf Charlotte heeft een nieuwe uitdaging gevonden in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het afscheid was een groot succes. Ondanks deze tijd heeft zij op een fijne manier afscheid kunnen nemen van de kinderen en ouders. Zij kwamen in groepjes langs bij het raam van juf Charlotte om een persoonlijk aandenken, ofwel een 'Goodie to go', te brengen. "Wij wensen haar veel geluk en net zoveel plezier als op De Brug!"

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 3 februari 2021
Pin It