Een beestenboel bij Speelweek Nieuwerbrug 2021

NIEUWERBRUG - De vooruitzichten voor de zomer zien er steeds beter uit... Vorig jaar kon de Speelweek Nieuwerbrug helaas niet doorgaan en had de organisatie Huttenbouw in de Tuin georganiseerd. Dit jaar kan de organisatie weer een échte Speelweek organiseren. Goed dus voor de kinderen uit Nieuwerbrug en omgeving!
"Het lijkt erop dat we deze zomer weer een gewone Speelweek kunnen organiseren," zegt voorzitter Robert van den Berg. "Vorig jaar hebben we als goedmakertje de 'Huttenbouw in de Tuin' georganiseerd, maar voor ons als bestuur was het toch heel gek alle vrijwilligers en de kinderen op het speelweekveld te moeten missen. We hebben ontzettend veel zin om dit jaar er weer een feestje van te maken!"
Van 23 tot en met 27 augustus strijkt Speelweek Nieuwerbrug neer op het terrein naast Tennisvereniging de Wiericke aan de Brandschouwer. Vorig jaar is de kantine van de ijsclub gesloopt en zijn de voorbereidingen getroffen om het terrein bouwrijp te maken voor woningbouw. "We zijn dan ook heel blij dat we gebruik kunnen maken van het terrein waar in de toekomst woningen en de nieuwe basisschool zullen verrijzen. Daarnaast zijn we de tennisvereniging heel dankbaar dat we van hun faciliteiten gebruik mogen maken dit jaar." Elk jaar staat de Speelweek in het teken van een thema. Dit jaar houden ze het dichtbij huis... Het thema van dit jaar is: 'Beestenboerderij'. We duiken in de wereld van de boerderij: wat verbouwen boeren allemaal, welke dieren leven er allemaal op de boerderij en hoe zorgen boeren ervoor dat ons eten in de supermarkt ligt?

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 16 juni 2021

Wierickerschans: eerste schoolbezoek na lange tijd...

NIEUWERBRUG - Op donderdag 10 juni kwam de eerste schoolgroep weer binnen de muren van de vesting! Groep 5a/6a van de Verhoeff-Rollmanschool bracht een bezoek aan de Wierickerschans. Na een korte introductie kreeg de groep een interessante rondleiding door het fort. De gids die al een tijdje geen rondleidingen had gegeven, was razend enthousiast om de leerlingen te vertellen over de geschiedenis van de Wierickerschans. De gids leidde de leerlingen langs het kruithuis, de bunkers, het bastion en de woningen van de soldaten. Als afsluiting van de excursie marcheerden de leerlingen van de Verhoeff-Rollmanschool als echte soldaten door de poorten van de Wierickerschans.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 16 juni 2021

‘Dieren redden geeft een goed gevoel'

Nieuwe vrijwilligers zijn welkom!

WOERDEN - 'Help! Er lopen allemaal kuikentjes op de weg!' Carla Vonk hoort het bijna dagelijks als ze haar telefoon opneemt. Dat is geen tekst van een gekke voicemail, maar een serieuze melding. Als telefoniste voor de dierenambulance in onder andere Woerden zet ze zich in voor alle dieren in nood. Via een computerprogramma kan Carla exact zien waar de ambulance van dierenhulpverlening Woerden en omstreken rijdt. Belangrijk, want als ze een melding van een gewond dier krijgt moet ze kunnen inschatten hoeveel tijd het kost om op locatie te komen. “Dan zie ik dat de ambulance eerst nog naar een eend moet in Kamerik of naar de gewonde poes in Bodegraven bijvoorbeeld. We hebben maar één ambulance rijden,' Carla is sinds 2020 telefoniste voor de dierenambulance. “Ik kwam thuis te zitten vanwege ziekte en zag ik dat er telefonistes werden gezocht. Onze kat was net dood gereden en ik wilde iets voor de dieren doen." Per week 'draait' ze 3 tot 5 diensten van 3 uur per dag. “Dat is veel, maar ik vind het leuk en helaas hebben we een tekort aan vrijwilligers. Ik kan het niet verdragen als de telefoon een paar uur niet wordt bemand, stel je voor dat er dan een gewond dier ergens ligt en wij niet bereikbaar zijn? Dan maak ik wel een paar uur extra." Afhankelijk van het seizoen ontvangt ze tot zo’n 15 telefoontjes per dienst. “Als het hard vriest is het druk. Er zitten dan veel dieren vast in het ijs. Rond de lente worden veel dieren aangereden. Er lopen kuikentjes op de weg en ook krijgen we meldingen van jonge vogeltjes die uit het nest zijn gevallen of door een kat zijn gegrepen."
Carla zet niet gelijk de ambulance in. “Eerst vraag ik de melder of ze het dier willen vangen. Doen ze dat niet en de ambulance komt er uiteindelijk aan, dan wil het nog wel eens gebeuren dat het dier weg is gelopen. Dan kunnen wij ook niets meer. Mensen worden dan soms boos, ze begrijpen het niet en denken dat wij direct ter plaatse kunnen zijn." Carla haalt veel voldoening uit haar telefoonwerk. “De adrenaline stroomt door mijn lijf als mijn dienst begint. Het is bijzonder om te doen. Het is verdrietig als een kat is doodgereden. Lukt het om vervolgens het baasje te vinden, dan stel ik hem of haar op de hoogte. Vaak zijn ze heel dankbaar. Ze weten dan waarom de kat al zo lang van huis is." Of als er kuikentjes van de weg zijn gehaald en ze later in het asiel ziet dat de beestjes zijn uitgegroeid tot volwassen eenden. "Dat is zo fijn, dan weet je: we hebben dieren gered.' Dat geeft een goed gevoel." Is ze zelf onderweg met de auto, dan richt ze haar blik soms ongemerkt op de bermen langs de weg. "Dan zie ik weer een platgereden dier liggen en denk ik kunnen we daar nog wat mee doen? Ook mijn man is ermee aangestoken, die ziet ze soms nog eerder dan ik." Er zijn nog meer mensen zoals Carla nodig. Kijk op dierenhulpverleningwoerden.nl/vacatures/telefonist-mv/.

Bron: Woerdense Courant 9 juni 2021

Gezellig samen met je vrienden voetballen?

Dat kan bij v.v. de Rijnstreek!

Bij deze leuke en tevens goedkoopste vereniging in de omgeving krijg je:
• 2 trainingen in de week.
• Trainen met je eigen team.
• Een wedstrijd op zaterdag.
• Gecertificeerde trainers en leiders voor de teams.
• Gesponsorde wedstrijdkleding, tassen en trainingspakken, zaterdag alleen je scheenbeschermers en voetbalschoenen mee!
• Diverse uitjes en toernooien buiten het competitie voetbal om.
• Deelname aan de maandelijkse speciale techniektrainingen.
Neem voor meer informatie of inschrijvingen bij de goedkoopste vereniging in de omgeving contact op met: Robert v/d Berg
Tel: 06-21 98 40 91 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pin It