De gemeente en Boer Projectontwikkeling BV zijn een overeenkomst aangegaan voor de bouw van 29 woningen in het plan De Wijde Wiericke.

Er worden acht kwadrantwoningen, veertien twee-onder-één kap woningen, drie drie-onder-één kap woningen en vier vrijstaande woningen gerealiseerd. De woningen hebben een eigentijds ontwerp, zijn energiezuinig, volledig gasloos en krijgen waar mogelijk een eigen parkeerplaats.

In het project is rekening gehouden met veel groen en met een wandelpad door de appelboomgaard naar de Korte Waarder.

Wethouder Dirk-Jan Knol vertelt namens het College van B&W: “Ik ben hier heel content mee. In deze tijden van grote behoefte aan nieuwe huizen zijn die 29 woningen een prima aanvulling voor Nieuwerbrug en onze gemeente. Het geeft ongetwijfeld weer wat beweging op onze woningmarkt.”

De heer Floor Boer, van Boer Projectontwikkeling, is verheugd dat met het gevarieerde aanbod van woningen een bijdrage kan worden geleverd aan de leefbaarheid van het dorp Nieuwerbrug.

Boer Project Ontwikkeling BV heeft als doelstelling om eind 2022 te starten met de bouw van de woningen. Eerst moet de locatie nog bouwrijp gemaakt worden. Wanneer de woningen precies in de verkoop gaan, maken zij op een later moment bekend.

Pin It