ONDERNEMERS - MOBIELE RESTAURANTS HEBBEN HET TIJ MEE

Happy van een happie op wielen

Een tap, een ijskastje en een oven, meer heeft Patrick Olsthoom niet nodig om de klanten van zijn foodtruck gelukkig te kunnen maken. De populariteit van de selfmade snackcars, vooral in trek op feestjes en festivals, is de afgelopen vijf jaar behoorlijk gegroeid.

Oorspronkelijk verzorgde Patrick Olsthoom met zijn bedrijf TAP allerlei feesten, maar corona gooide roet in liet eten. Hij bleef niet lang stilzitten en veranderde zijn bedrijfsstrategie volledig. „Ik heb een  busje gekocht, helemaal opgeknapt en ingericht als een grand café op wielen. Ik noem het geen foodtruck, want we serveren meer dan alleen eten.
Patrick heeft de sector de afgelopen jaren zien groeien en probeert zich te onderscheiden door meer dan één product aan te bieden. „De meeste foodtrucks hebben een specialiteit, dat is namelijk het kenmerk van een foodtruck. Maar wij doen het anders dan de rest door een totaalpakket aan te bieden: hapje, drankje en gezellige muziek, verpakt in de meest iconische bus ter wereld.” Door zijn succes heeft hij zelfs al een tweede voertuig kunnen aankopen.


Volgens hem zal de groei nu wel stilaan ten einde komen. „Vooral van het traditionele concept in het verleden is er al veel veranderd en dat heb ik door mijn ervaring op festivals zelf kunnen meemaken. Eerst waren er de containers waar je een bakje patat kon halen en nadien de foodtrucks. Ze zullen nog wel blijven, maar ik denk niet dat er nog veel zullen bijkomen.”
Zelf maakt hij zich niet veel zorgen: „Met mijn concept kan ik nog alle kanten uit. Dat totaalpakket wordt nog niet overal aangeboden en daar zit dus wel nog groei in.’

Bron: AD Groene Hart 19 mei 2022

Diamanten jubileum voor Nieuwerbrugs echtpaar

door Wim de Boèvere

Ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk bracht burgemeester Erik van Heijningen een felicitatiebezoek aan Jan en Co Goudriaan-Staal in Nieuwerbrug. Zij werden verrast met een prachtig boeket bloemen. De nu 86-jarige Jan Goudriaan, een geboren en getogen Nieuwerbrugger, is afkomstig uit een gezin van vier kinderen. Zijn echtgenote Co Staal, nu 85 jaren jong, komt uit een gezin met twaalf kinderen waarvan de wieg stond in Oude Wetering. Ruim 65 jaar geleden zijn zij elkaar tegengekomen op een Tap-Toefestiviteit in Woerden. Na zo'n 5 jaar verkering en verlovingstijd werd die ontmoeting in Woerden in mei 1962 bezegeld met een huwelijk.
Jan en Co hebben twee zoons, één woont in Bodegraven, de ander in Drente. Ze hebben op dit moment ook twee kleinkinderen. Jan heeft het grootste deel van zijn werkzame tijd gewerkt in de metaal en techniek in Woerden. Zijn hobby was het onderhouden, repareren en restaureren van het fijne mechaniek in klokken. Er zijn in de loop der jaren zeker wel duizend exemplaren in grote verscheidenheid door zijn handen gegaan. Tegenwoordig heeft Jan meer bezigheden en hobbyt hij in zijn tuin. Co werkte voor hun huwelijk in een bejaardenverzorgingshuis in Alphen aan de Rijn. Dat heeft geduurd tot aan de verhuizing naar Nieuwerbrug, eerst naar een woning aan de Hoge Rijndijk langs het water. Later zijn zij overgegaan naar hun huidige woning in de Graaf Lodewijkstraat, waar ze nog steeds gelukkig en naar volle tevredenheid wonen.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 18 mei 2022

‘Put’ krijgt mogelijk waterbergingsfunctie

Ad van den Herik

Nieuwerbrug - Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden onderzoekt de mogelijkheid om de Put van Broekhoven te gaan gebruiken voor extra waterberging.
Niet voor niets. Het extreme weer en de hevige hoosbuien van de laatste jaren, dwingen het waterschap om zijn boezemstelsel robuuster en klimaatbestendiger te maken. Dat vraagt om extra waterberging van minimaal zo’n 50.000 kubieke meter in dit gebied.
„Bij de put liggen er kansen, omdat het waterpeil daar twee meter verschilt met de Oude Rijn. Als het water te hoog komt in de Oude Rijn stoppen de gemalen met pompen, maar moet je nog wel ergens je water laten. Dat komt nu een of twee keer per jaar voor,” legt Arjan Koer huis namens het waterschap uit.
Nieuwe klimaatscenario’s voorspellen meer maalstops in de toekomst.
Als waterberging is de Put van Broekhoven gunstig gesitueerd. Het voormalige zandwingat (1937) voor de aanleg van de A12 ligt in de oksel van de Oude Rijn en de Enkele Wiericke. Momenteel verbreedt het waterschap de Enkele Wiericke ter hoogte van de Zuidzijde in Bodegraven om zo de doorstromingscapaciteit te vergroten.

Bron: AD Woerden 17 mei 2022

Lekker licht in ‘ideale woning’ aan jaagpad

Bert van den Hoogen

Een woning aan een jaagpad leek voor Nicky Hazewinkel en Hans Hulsman ideaal. Ze verruilden daarom hun grachtenpand in Leiden voor de woning aan de Hoge Rijndijk in Nieuwerbrug. Ze missen het leven van de stad zoveel dat ze toch weer naar Leiden terugkeren.
Nicky en Hans genieten nog iedere dag van het uitzicht vanuit de woonkamer en de achtertuin over het water en de drie bomen aan de overkant. Nicky: „Er staan natuurlijk meer woningen langs het jaagpad aan de Oude Rijn, maar hier heb je vrij uitzicht. Zeker in deze tijd is het prachtig. De drie bomen komen wat laat in het blad, maar verder zie je overal dat het voorjaar is. Over het water komen er veel boten voorbij en over het jaagpad veel wandelaars en fietsers. We hebben dan altijd wel aanspraak.” Hans: „We hebben zelf een bootje waarmee we bijna dagelijks wel een tochtje maken. Het is hier echt genieten.”
Nicky en Hans hebben de woning 2,5 jaar geleden gekocht. Ze woonden in een prachtig grachtenpand in Leiden en leefden er het stadse leven ten volle. Nicky: „Maar het traplopen wordt steeds lastiger, dus zijn we op zoek gegaan naar een andere woning. We kwamen ergens anders toevallig een huis tegen dat aan een jaagpad stond. We zagen het al helemaal voor ons: mooi uitzicht, bootje voor de deur... Helaas ging die koop niet door, maar het heeft ons wel op het spoor gezet om een woning aan een jaagpad te willen.”
Het werd dus de woning aan de Hoge Rijndijk in Nieuwerbrug. Afgezien van de ligging voldeed het binnen ook helemaal aan hun wensen. Hans: „Het is een fantastisch huis. Het is lekker licht. De vorige bewoner heeft veel aan de woning verbouwd. De lange schuur achter de woning heeft hij verbouwd tot een ruime keuken met daarachter nog voldoende bergruimte. Daardoor is er een mooie grote woonkamer ontstaan. Hij heeft ook alles goed onderhouden. We konden er zo in.”
Uitzicht
Zelf hebben ze de woning nog meer klaar gemaakt voor de toekomst. Ze plaatsten meteen zonnepanelen. Ze hebben de cv-ketel vernieuwd en airconditioning geïnstalleerd. Hans: „De keuken was nog prima, maar we hebben wel nieuwe apparatuur geplaatst.” Buiten tussen de achtertuin en het jaagpad is een hek geplaatst, zodat de hond niet zomaar het pad op kan lopen. Nicky: „Voor het uitzicht hebben we het hek liever open.”
De investeringen deden ze met de bedoeling om nog lang van de woning te genieten. Ze hadden echter geen rekening gehouden met het dorpse leven. Hans: „Nieuwerbrug is een geweldig dorp waar we ons zeker thuis voelen. Toen we er net woonden, belden buurtbewoners aan om kennis te maken. De enige tolbrug van Nederland en de Onafhankelijkheidstoren zijn natuurlijk bijzonder. Maar toen kwam corona en werd het erg stil op straat. We misten de aanspraak.”

Nicky: „Het werd ons duidelijk dat we geen dorpsmensen zijn. We missen Leiden zo. We houden ervan om naar het theater en uit eten te gaan. We missen de markt, de bibliotheek en Leidse festivals. Toen we in Leiden woonden konden we daar lopend of met de fiets naartoe. Nieuwerbrug ligt heel centraal en vlakbij de A12, dus met de auto ben je zo in de grote steden. Maar we willen niet met de auto naar het theater en uit eten.” Hans: „In Leiden liepen we aan tegen een buitenkansje: een nieuw appartement op het universiteitsterrein. Zeker in deze tijd konden we dat niet laten lopen.” Nicky: „We kijken ernaar uit, maar beseffen ook dat we hier mooie jaren hebben gehad.”
Komt jouw huis in het Groene Hart in de verkoop en wil je je huis presenteren op onze website en in de krant? Mail dan de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'woning te koop'. Vermeld je naam, tele-foonnummer en adres en leg kort uit waarom jouw huis een verhaal waard is.

WAT EN HOE
Adres: Hoge Rijndijk 78, Nieuwerbrug
Bouwjaar: 1910
Type woning: vrijstaand
Woonoppervlak: 140 m2 Kamers: 3 (2 slaapkamers)
Ligging: in dorpskern, an water.
Bijzonderheden: aan een jaagpad, vrij uitzicht op water.
Vraagprijs: 525.000 euro
Informatie: Vreeken & Meijer makelaardij; Vreeken-meijer.nl

Bron: AD Woerden 13 mei 2022
Pin It