Nieuwerbrug koos voorrr... 6 september!

NIEUWERBRUG - Op dinsdagavond 6 september wordt weer een avond georganiseerd in het Wierickehuis waarin de bewoners van Nieuwerbrug in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de politieke partijen en het college van Bodegraven-Reeuwijk.
Presentator Pepijn van de Burgt neemt het publiek, samen met de door de Nieuwerbruggers gekozen politici, mee in de politieke wereld. Maar dan in de taal die we allemaal spreken! Tijdens deze avond gaat men in gesprek over wat voor de aanwezigen belangrijk is in Nieuwerbrug. Waar zijn de kostbare stemmen nu eigenlijk naartoe gegaan en wat wil men veranderen in het dorp?
Het belooft weer een verhelderende en vermakelijke avond te worden. Politici en bewoners kunnen hun zegje kunnen doen. Korte filmpjes en live muziek zorgen voor wat humor en lucht op de avond. Voor de eerste keer zal ook de Geen Gelul Prijs uitgereikt worden! Daar wil toch iedereen bij zijn!
‘Nieuwerbrug koos voorrr...’ vindt plaats in het Wierickehuis. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 31 augustus 2022

Dorp haalt geld op na brand in winkel

René Cazander

Nieuwerbrug aan den Rijn - Een inwoonster van Nieuwerbrug is een inzamelingsactie begonnen voor de eigenaar van de, door brand getroffen, enige dorpswinkel. De verwachting is dat het pand aan de Graaf Albrechtstraat zo gehavend is dat het moet worden gesloopt.
Maandagmiddag kwamen er nog steeds dorpsbewoners naar de dagwinkel om met eigen ogen te zien wat het vuur afgelopen zaterdag allemaal heeft aangericht. Een enkeling, zoals Woerdenaar Glenn Hoogendijk, weet zelfs nog van niks en wil rond 12.30 uur een lekker koud drankje bij de winkel halen.
Hoogendijk is even verderop in Nieuwerbrug aan het werk, vertelt hij. „Dat is balen, zeg”, reageert hij als hij hoort dat de dorpswinkel voorlopig dicht blijft. „Ik kwam er op maandag en vrijdag, ze hadden er lekkere croissantjes.”
Het pand kan als verloren worden beschouwd. Binnen is het overal zwart van de roet. Het is onduidelijk of de oorzaak van de brand ooit nog bekend zal worden. Gisteren kwamen experts om de schade op te nemen. Voor de bewoners en eigenaar Dhia Noradin is de brand hard aangekomen, vertelt Saskia Beijk. Gisteren hadden dorpelingen al een kleine 1000 euro overgemaakt.

Bron AD Woerden 24 augustus 2022

Brand dorpssupermarkt Nieuwerbrug

NIEUWERBRUG - Op zaterdagavond heeft een flinke brand gewoed in de supermarkt in Nieuwerbrug. Omwonenden zagen rond half acht dikke zwarte rookwolken in de lucht boven het pand. Iets voor 21.00 uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Duidelijk is dat de winkel forse schade heeft, de brandweer probeerde te voorkomen dat deze volledig uitbrandde.
BRANDWEER NAAST DE DEUR
De brandweerkazerne van Nieuwerbrug staat pal naast de winkel waar de brand woedt, dus de eerste wagen was snel ter plekke. Nieuwerbrug heeft echter maar één voertuig, dus hebben de korpsen uit Boskoop en Woerden (hoogwerker) hulp geboden. En de korpsen hadden hun handen vol aan de brand, want niet meteen was duidelijk waar de brandhaard zich bevond. Die zat uiteindelijk in het dak van het pand.
VEEL INWONERS OP DE BEEN
Tijdens de brand waren veel inwoners op de been. Jeffrey Bontan: “Rond half acht riep mijn vrouw mij naar buiten. Er kwamen al gauw heel veel mensen kijken. Ook veel auto’s doken in onze straten op en zorgden voor nog meer drukte, wat erg hinderlijk was voor de hulpdiensten. Wij zijn daarna snel weggegaan voor alle veiligheid. Het is in ieder geval erg treurig en verschrikkelijk voor de altijd vriendelijke eigenaar die zo zijn best heeft gedaan om iets positiefs neer te zetten voor het dorp.”
GOFUNDME-ACTIE
Inmiddels is een gofundme-actie opgestart door Melissa Otten. Melissa: “Ik vind het fijn om te kunnen helpen. Ik kom uit Nieuwerbrug en heb gezien dat de familie die erin zit hard gewerkt heeft om dit op te kunnen bouwen. Nu het door brand volledig is weggevaagd, kunnen alle beetjes helpen.” Op de Facebookpagina Inwoners Bodegraven-Reeuwijk is een link naar de actie te vinden. Op het moment van het schrijven van dit artikel is iets meer dan 1.000 euro gedoneerd.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 24 augustus 2022

Speelweek Nieuwerbrug Nieuwerbrug

Van 15 t/m 19 augustus strijkt de speelweek van Nieuwerbrug weer neer op het terrein tegenover Tennisvereniging de Wiericke! Dit jaar staat de Speelweek in het teken van Streetlife! Welk kind wil er nou niet free-runnen, een potje streetsoccer spelen of de graffiti skills laten zien?
Het wordt allemaal geregeld tijdens de speelweek. Uiteraard ontbreekt de huttenbouw niet.

De vrijwilligers zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen om voor de bijna 100 kinderen weer de leukste week van het jaar te bezorgen. Ongeveer 50 vrijwilligers staan klaar om alle kinderen uit Nieuwer-brug en omgeving te vermaken in de laatste week van de zomervakantie. Tijdens de Bonte Avond op donderdagavond 18 augustus is iedereen vanaf 17:30 uur van harte welkom om een hapje mee te eten, een aantal optredens te zien en om mee te doen aan een aantal leuke activiteiten. Na afloop mogen de oudere kinderen blijven slapen in hun eigen gebouwde hut! Nou ja... Slapen?
Voorafgaand aan de Speelweek zal op zondag 14 augustus een oecumenische dienst worden gehouden door de voorgangers van de Brugkerk en Bethlehemkerk Nieuwerbrug en de geloofsgemeenschap Sint Willibrordus Bodegraven. Iedereen is vanaf harte welkom vanaf 10:00 uur, de dienst begint om 10:30 uur. De dienst is in de openlucht en alle bezoekers wordt verzocht een eigen stoel of kleedje mee te nemen.
De organisatie heeft er weer heel veel zin in! Meer informatie over het programma van de Nieuwerbrugse speelweek is te vinden op de website van de speelweek: www.speelweeknieuwerbrug.nl. Inschrijven is nog steeds mogelijk, het kan tot en met zondag 14 augustus.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 10 augustus 2022
Pin It