Schaatsen op eigen ijsbaan

Ad van den Herik

Nieuwerbrug - Als Koning Winter zich van zijn koudste kant laat zien en de aanleg volgens planning verloopt, dan kunnen Nieuwerbruggers in de winter van 2024-2025 weer de schaatsen onderbinden op hun eigen ijsbaan.
En met zo’n nieuwe landijsbaan gaat een wens van Ijsclub Wintervermaak en schaatslustige dorpelingen in vervulling. Buiten de wintermaanden om moet de plek, die naast de nieuwbouw van basisschool De Brug komt te liggen, dienst doen als een terrein waarop ook andere evenementen plaatsvinden. De Nieuwerbrugse Speelweek bijvoorbeeld, die aan het einde van de zomervakantie plaatsvindt.
Hulp
Een paar jaar geleden raakte het dorp zijn landijsbaan kwijt door de aanleg van de wijk Wijde Wiericke. De ijsclub kreeg toen hulp uit onverwachte hoek, namelijk van tennisvereniging Wiericke. Zodra het KNMI een paar dagen met vorst voorspelde, spoot de tennisvereniging een laagje water op de twee banen. Dit bleek vanwege de hoge kosten en het beschadigen van de tennisbanen uiteindelijk geen ideale oplossing. Wel kan Ijsclub Wintervermaak straks de pomp gebruiken waarmee de tennisclub de banen onder water zette, want die klus moet de vereniging zelf regelen.

Bron: AD Woerden 6 september 2023
Pin It