Kennisgeving voornemen uitgifte verhuur parkeerplaatsen Hoge Rijndijk 15 aan gegadigden.

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen (ECLI:NL:HR:2021:1778)
(hierna: het ‘arrest’). Uit dit arrest vloeit voort dat de gemeente grond openbaar te koop moet
aanbieden. Uit recente rechtspraak volgt dat het Didam-arrest ook van toepassing is bij verhuur
van schaarse grond (ECLI:NL:RBMNE:2022:5402). Met deze publicatie geeft de gemeente
uitvoering aan haar verplichting uit het Didam-arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021.

Voornemens
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft het voornemen 4 parkeerplekken te verhuren aan de Hoge Rijndijk 15, kadastraal bekend gemeente Bodegraven, sectie D, nummer 3287 (“het Perceel¨). De ingang van het parkeerterrein komt aan de Korte Waarder. Na de bouw van de toekomstige woning(en) aan de Hoge Rijndijk komt er een voetgangers pad van het parkeerterrein naar de Hoge Rijndijk, zodat het parkeerterrein ook vanaf de Hoge Rijndijk eenvoudig te benaderen is.

Aanleiding en doel
In de zomer van 2023 heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een parkeerterrein met in totaal dertien parkeerplaatsen gerealiseerd. Maximaal vier parkeerplaatsen komen in aanmerking om verhuurd te worden. Eerder heeft de gemeente al gepeild of er interesse is voor het verhuren van een parkeerplek. De toekomstige huurders moeten in bezit zijn van een personenauto en wonen binnen een straal van 75 m vanaf het hart van het parkeerterrein. Hier vallen de volgende straatnamen en huisnummers onder:
 Hoge Rijndijk 1 t/m 33
 Korte Waarder 2 t/m 8
 Stichtse Hof 1 t/m 14
 Graaf Albrechtstraat 63 t/m 69
Het huren van een parkeerplaats gaat op kenteken en kost € 1.020,- per jaar, omgerekend € 85,- per maand (te verhogen met een jaarlijkse indexatie). De toekomstige huurder gaat een huurovereenkomst van 5 jaar met de gemeente aan.

Aanmelden
Gegadigden kunnen zich inschrijven voor het huren van een parkeerplek. Dit kunnen ze doen gedurende twintig (20) kalenderdagen na de datum van deze publicatie.
Als blijkt dat er veel interesse is, wordt er geloot onder de gegadigden.

Nadere informatie
Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het team grondzaken, telefoonnummer 0172-522522 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pin It