Wat komt er op de plek van basisschool De Brug?

Nu de bouw van het nieuwe Integraal Kind Centrum De Brug in Nieuwerbrug in volle gang is, denkt de gemeente na over wat er op de achterlaatlocatie van de oude school kan komen.
Vorige week is er met buurtbewoners van de basisschool gepraat over hun wensen en ideeën. 
Heeft u ook een goed idee, of wilt u benadrukken wat we niet over het hoofd moeten zien? De gemeente gebruikt voor dit project het DenkMee platform. Hier vindt u alle informatie terug, maar u kunt daar ook zelf uw suggesties en wensen voor de locatie aanleveren. Fijn als u meedenkt: https://denkmee.bodegraven-reeuwijk.nl/nl-NL/projects/achterlaatlocatie-school-de-brug.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 22 mei 2024

Mooiste etalage Fairtrade week

BODEGRAVEN- REEUWIJK - Naaiatelier Djamila Fashion in Nieuwerbrug kreeg van het winkelend publiek de meeste stemmen voor het zichtbaar maken van eerlijke en duurzame mode. Zij kreeg uit handen van Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk een oorkonde en een bos bloemen.

In de Fairtrade week van 5 tot en met 11 mei stond eerlijke kleding centraal. 18 winkels die kleding, brillen en/of accessoires verkopen deden mee door hun etalage speciaal in te richten. Ze lieten zien dat zij eerlijke en duurzame mode verkopen. Ze maakten je als consument op zou kunnen letten wanneer je niet mee wilt doen aan de wegwerp mode. Winkelend publiek heeft veel van de etalages bekeken en beoor-deeld via een speciaal formulier.
VEEL STEMMEN
In Reeuwijk kregen Kaars schoenwinkel en de Wereldwinkel veel stemmen. In Bodegraven werd de etalage van Atelier de Keizer erg gewaardeerd om de duidelijke informatie van met natuurlijke verfstoffen geverfde wol, die door breien wordt omgezet in een uniek kledingstuk.
ANTWOORD OP DE VRAAG
En? Hoeveel procent van de winkelprijs van een T-shirt verdient een arbeider? Het antwoord op deze vraag was verborgen in de etalages van de beide Wereldwinkels. Een arbeider krijgt niet meer dan 0,6% van de winkelprijs als loon voor het werk dat ze doen. De overige opbrengsten gaan voornamelijk naar materiaal (12%), transport (8%), detailhandel (59%) en het merk krijgt gemiddeld 12%. Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk geeft twee mensen die dit antwoord hadden gevonden een mooi Fairtrade T-shirt cadeau.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 22 mei 2024

Prachtig weer voor 120 deelnemers fietspuzzeltocht

NIEUWERBRUG - Het was prachtig weer op 9 mei voor de fietspuzzeltocht van Oranjevereniging Prinses Juliana. Het was droog, weinig wind en af en toe scheen het zonnetje. 38 teams, 120 deelnemers, gingen van start vanaf het Wierickehuis.
De tocht met daarin veel zoekopdrachten ging via het Weijland, richting Bodegraven over de Crolesbrug naar Zwammerdam. In Zwammerdam was er wat te drinken en te eten en moesten de fietsers een spel doen. Tijdens een parcours moesten ze lopend met een flesje water op een plank zoveel mogelijk water in een emmer krijgen. Er zat echter wel een gaatje in het flesje water om het wat moeilijker te maken.
Daarna ging men verder op pad richting de Tempel naar de Reeuwijkse plassen. Aan het einde was post twee met heerlijke broodjes hamburger en wat te drinken. Na de Reeuwijkse plassen ging de tocht langs de snelweg over de gevaarlijke Botrotonde, over het industrieterrein door naar de weilanden en via de wierickeschans weer richting het Wierickehuis.
WINNAARS
De winnaars van dit jaar zijn geworden: eerste plaats Brouwer, tweede plaats Gielen, derde plaats van Elteren2.
Dit jaar kregen de winnende teams cadeaubonnen van Lieke's Ijs. De aanmoedigingsprijs ging naar Eef en Joke en alle kinderen kregen een bellenblaaszwaard.

Bron:Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 15 mei 2024

Fietspuzzeltocht Oranjevereniging

NIEUWERBRUG - Oranjevereniging Prinses Juliana uit Nieuwerbrug organiseert op 9 mei een fietspuzzeltocht.
Tijdens de tocht zijn er zoekopdrachten en spelletjes om de zadelpijn te verzachten. Ook staat onderweg een hapje en drankje voor u klaar. Voor alle kinderen is er een leuke prijs te winnen. Voor de volwassen is er de wisselbeker en ook een aantal leuke prijzen te verdelen.
INSCHRIJVEN
U kunt inschrijven en starten bij het Wierickehuis in Nieuwerbrug tussen 12.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. Deelname kost 5 euro per persoon, kinderen tot 10 jaar doen gratis mee.
VOOR IEDEREEN GESCHIKT
Bent u niet zo'n fietser of heeft u kleine kinderen? Deze tocht is ook goed te doen voor de ook niet zo geoefende fietser en kinderen vanaf 8 jaar.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 1 mei 2024
Pin It