De jaarlijkse Jongdierendag van Kleindierenvereniging D.V.V. voor dieren geboren in 2024 wordt normaal gesproken voor konijnen en kippen in één ruimte en op één dag georganiseerd. De oorspronkelijke planning was 30 augustus 2024.

De afgelopen twee jaar was het organiseren van keuringen en shows voor kippen en watervogels verboden vanwege de heersende vogelgriep. Onlangs heeft de minister toestemming gegeven om vanaf 1 september 2024 in onze regio weer evenementen met kippen en watervogels te organiseren. De geplande datum van 30 augustus is voor kippen echter twee dagen te vroeg. De datum van 1 september is vast en twee dagen ervoor een evenement houden is beslist niet toegestaan.

Derhalve heeft het bestuur van DVV besloten om de jongdierenkeuring voor konijnen en kippen te splitsen. Dit houdt het volgende in:

  • De keuring voor konijnen blijft op de oorspronkelijk geplande datum: 30 augustus 2024.
  • De jongdierenkeuring voor kippen volgt op 2 september 2024.

Beide keuringen starten om 19.30 uur in het Wiericke Huis in Nieuwerbrug. 

De dieren zullen eerst worden ingekooid en daarna gekeurd.

Heeft u jonge dieren uit 2024 die u wilt laten keuren, neem dan contact op met Joop Vonk, 06-21465602, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It